ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 29 Noi 2008, 17:49

csaa. Uite ce imi trecu azi pe la urechi, in timp ce eram pe Mures: cica pe Prut se pescuieste in draci cu ridicatorul si se prinde crap si caras, nu mari - pana intr-un kil. Cica vin politistii de frontiera si de 3-4 ori pe zi sa te controleze si iti verifica [doar] actele si pleaca. Si cand vin cei de la filiala, le "donezi" lor carasii si crapii la kil, si poti "pescui" [bracona] in continuare. Chiar asa sa fie treaba? Inseamna ca e grav de tot. Nu ai vreun coleg pescar pe la Iasi sa iti confirme/infirme treaba? Cel din gura caruia am auzit-o chiar nu avea nici un interes sa ma minta, facea o comparatie intre cum se pescuieste pe Mures in zona Sanicolau Mare si Prut. Am ramas perplex si primul lucru dupa ce am venit acasa de la peste, a fost sa intru pe net si sa iti relatez faza. Si inca ceva. Stiu ca recent, a avut loc o intalnire la nivel inalt intre sefii ANPA, CNAFP, Politia de Frontiera, etc. si s-a semnat un protocol de combatere a braconajului piscicol in apele de frontiera. Stii ceva despre acest protocol? Nu a aparut cumva si in revista voastra?

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 30 Noi 2008, 14:50

nu stiu ce inseamna "pescuieste in draci cu ridicatorul", dar in mod sigur control de la filiala AJVPS eu nu am vazut pe prut in ultimii 3 ani avind undeva pe la 300 de partide pe prut in perioada asta
cit despre alte metode de braconaj in zona se mai practica japca( multumim ca nu e foarte raspindita) si mai sunt ceva riverani cara au puse etre(un fel de virse mari(sau vintire mici)) si mai dau cu crisnicul(napatca)
tot in astia 3 ani am gasit 2 plase mono(pe care le-am distrus) si urme de la folosirea altor 2 sau 3, si inca 1 pe care am agatat-o cu jigul in malul moldovenesc, dar pe care nu am reusit sa o scot afara

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 30 Noi 2008, 22:36

oby 1 scrie:nu stiu ce inseamna "pescuieste in draci cu ridicatorul", dar in mod sigur control de la filiala AJVPS eu nu am vazut pe prut in ultimii 3 ani avind undeva pe la 300 de partide pe prut in perioada asta
cit despre alte metode de braconaj in zona se mai practica japca( multumim ca nu e foarte raspindita) si mai sunt ceva riverani cara au puse etre(un fel de virse mari(sau vintire mici)) si mai dau cu crisnicul(napatca)
tot in astia 3 ani am gasit 2 plase mono(pe care le-am distrus) si urme de la folosirea altor 2 sau 3, si inca 1 pe care am agatat-o cu jigul in malul moldovenesc, dar pe care nu am reusit sa o scot afara
Oby 1 poate ca situatia nu e chiar asa ...

Sa luam ca exemplu "masacrul" care are loc anual la varsarea Jijiei in Prut (Opriseni). Nu conteaza ca este cunoscut politiei de frontiera. :evil: Nu conteaza ca este cunoscut AJVPS-ului sau APS-PP Iasi (membra a fnpsr :twisted:).

Ceea ce conteaza e ca tu sau eu (ca persoane fizice si membri ai unei asociatii :oops: ) nu am facut cunoscut niciodata asociatei (pe care vrem sa o culpabilizam acum) :shock: situatia de incalcare a legii.
Vorbesc de sesizare scrisa pentru ca asociatia la rindul ei sa solicite sprijinul politiei de frontiera ... si situatia s-ar fi rezolvat cumva . :?: :idea: :!:

Repet - spre a fi bine inteles - inainte de a vedea paiul din ochiul politiei de frontiera hai sa vedem si ce "minuni" gasim prin propria "casa" ... adica prin asociatia din care (cu mindrie ... sau de nevoie) facem parte! :oops:

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 01 Dec 2008, 18:06

Din pacate nu va pot ajuta in acea zona. Nu cunosc pe Prut decat pe cineva la Sectorul Oancea (nici nu stiu daca zona de care vorbiti este acolo). Imi pare sincer rau.
Fiecare Inspectorat judetean al politiei de frontiera are un numar de urgenta: 959 precedat de prefixul judetului. La numarul asta puteti semnala aceste ilegalitati. Este un fel de 112 al politiei.
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 01 Dec 2008, 19:26

csaa mersi, dar eu din Timis nu am de ce sa sun la 112 la Iasi. Incercam doar sa aflu o informatie, sa ma lamuresc daca intr-adevar este asa de mare dezastrul acolo, cum sustinea "pescarul" ce l-am intalnit pe Mures.

oby. Tu nu cunosti pe nimeni de la politie pe-acolo, care se plictiseste si are chef sa faca niste dosare penale? Ar fi util.

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 01 Dec 2008, 20:53

Nici eu nu pot sti ce se intampla acolo. Braconajul excesiv a creat un dezastru in toata tara.
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 01 Dec 2008, 21:07

csaa, ce stii de protocolul semnat de chestorul Nelu Pop cu sefii celorlalte institutii cu atributii in domeniul acvacuturii? Ai aflat ceva?

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 02 Dec 2008, 02:08

Ce e ridicatorul?
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 02 Dec 2008, 22:50

Doua bete puse in X, si de cele 4 capete se leaga colturile unei plase. la imbinarea celor 2 bete se leaga capatul unui par lung de 3-4-5 sau chiar 6 metri. In unele locuri se foloseste si scripete. Se scufunda pe fundul apei, deobicei a canalului sau a rauletului si se sta nemiscat, se arunca unpic de nada la vrajeala, si dupa 10-20 min. se ridica brusc cu toti pestii ce erau in raza patratului. I se mai spune "cantar".

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 03 Dec 2008, 03:16

TopGear scrie:Doua bete puse in X, si de cele 4 capete se leaga colturile unei plase. la imbinarea celor 2 bete se leaga capatul unui par lung de 3-4-5 sau chiar 6 metri. In unele locuri se foloseste si scripete. Se scufunda pe fundul apei, deobicei a canalului sau a rauletului si se sta nemiscat, se arunca unpic de nada la vrajeala, si dupa 10-20 min. se ridica brusc cu toti pestii ce erau in raza patratului. I se mai spune "cantar".
Pe la noi i se spune crasnic.
Eu pe Prut nu am vazut niciodata asa ceva (doar zvonuri ca ar fi).
Se poate vedea in schimb in Iasi (chiar in oras) pe riul Bahlui.

Scrie răspuns