ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 29 Aug 2008, 08:37

Frate "vorbim discutii".Este una, cred eu, sa gestionezi citeva ape in care pescuitul industrial nu se practica si pe care vin zilnic 'nspe' pescari si alta este situatia pe o portiune de DUNARE de 10-20 km pe care vin 100-200 de oameni din ambele categorii +ambarcatiuni . Ce spui???
PS locatie Giurgiu . De citeva zile ,urca chinezu si este ca la nunta :plase .alea alea +japca de rigoare ,si nu cred ca se ia numai chinez,ca restul nu sunt protejati .
PS 2 fara sa fiu un ecologist si fara sa ma laud nu sti cite diligente (sa le spun artistic) am facut nu pentru eliminarea braconajului ,ci macar pentru injumatatirea lui.
PS 3 locatie un lac in Buc. din 2in2 zile se braconeaza la greu.Nu este arondat dar asta nu implica ca nimeni sa nu se intereseze .......dar vin alegerile.....si poate poate!!!!!!!

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 15 Sep 2008, 20:26

Johny pentru a obtine avizul pentru "agrement" iti trebuie si acte de provenienta a barcii. Spune-mi cazul concret si poate te lamuresc.
P.S. - am lipsit putin, sper sa nu ma penalizati pentru asta. Oricum sunt placut surprins de amploarea discutiilor din topic.
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 15 Sep 2008, 22:51

am stat de vorba cu 2 agenti sambata si m-au lamurit cum sta treaba pe sectorul din MH zona Tismana - Ostrovul Mare:
- trebuie sa ne inregistram/sa informam pol de frontiera si anume la Ostrovul Mare ca pescuim din barca, din ce fel de barca, cu cine si in ce perioada (se completeaza un formular iar perioada maxima de validitate este un an dupa care trebuie facuta o noua cerere)
- nu se plateste nimic, e doar drumul ce trebuie sa-l faci la sediul lor din Ostrovul Mare
- nu trebuie sa atest ca-s proprietarul barcii (ca sa iti raspund si la intrebarea ta, daca eu cumpar de la o persoana fizica ceva, nu fac act de vanzare cumparare...sau e obligatoriu pt barci ?! daca da, inclusiv pt cele pneumatice?)
- se poate pescui de la max 30m de mal si doar in intervalul orar 06:00 - 22:00
- i-am intrebat daca toate astea sunt scrise in ceva lege sau doar fac parte din regulamentul zonal si mi-a zis ca este legea pol de frontiera nr105 cred...

cssa, astea sunt sau nu abuzuri, sau aveti si voi aceleasi legi ? :D

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 16 Sep 2008, 21:02

johnnybravo scrie:am stat de vorba cu 2 agenti sambata si m-au lamurit cum sta treaba pe sectorul din MH zona Tismana - Ostrovul Mare:
- trebuie sa ne inregistram/sa informam pol de frontiera si anume la Ostrovul Mare ca pescuim din barca, din ce fel de barca, cu cine si in ce perioada (se completeaza un formular iar perioada maxima de validitate este un an dupa care trebuie facuta o noua cerere)
- nu se plateste nimic, e doar drumul ce trebuie sa-l faci la sediul lor din Ostrovul Mare
- nu trebuie sa atest ca-s proprietarul barcii (ca sa iti raspund si la intrebarea ta, daca eu cumpar de la o persoana fizica ceva, nu fac act de vanzare cumparare...sau e obligatoriu pt barci ?! daca da, inclusiv pt cele pneumatice?)
- se poate pescui de la max 30m de mal si doar in intervalul orar 06:00 - 22:00
- i-am intrebat daca toate astea sunt scrise in ceva lege sau doar fac parte din regulamentul zonal si mi-a zis ca este legea pol de frontiera nr105 cred...

cssa, astea sunt sau nu abuzuri, sau aveti si voi aceleasi legi ? :D
Baietii aia aveau glume in program. Sau ii cunosti mai demult si isi permit cu tine.
Formularul pe care il completezi reprezinta cererea pentru acordarea avizului.
Perioada pentru care se elibereaza avizul este conditionata de mai multi factori si, intradevar, perioda maxima este de un an.
Pescuitul sportiv se poate practica la orice distanta de mal, daca nu incalci alte reglementari locale. Cred ca vorbeau de 30 de metri ca sa nu incalci linia de frontiera. Dar ce te faci daca ai o lansare mai lunga?
In legea 192/2002 privind pescuitul, fondul piscicol si acvacultura, in prima sa forma, era interzis pescuitul intre apusul si rasaritul soarelui. In O.G. 23/2008 nu imi amintesc sa fi vazut asa ceva.
Detinatorii de barcii trebuie sa se inregistreze la consiliile locale ca fiind detinatori de astfel de mijloace. Detinerea se dovedeste prin actul de dobandire, in speta o simpla chitanta de mana.
O.U.G. 105/2001 privind frontiera de stat reglementeaza intreaga activitate in apropierea frontierei. Pescuitul este amintit doar la art. 40 si la art. 75 lit. f. Norme ce reglementeaza activitatea de agrement si pastrarea barcilor sunt prevazute la art. 41 si 42.
Vrei ceva mai documentat?

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 17 Sep 2008, 14:06

csaa scrie:Baietii aia aveau glume in program. Sau ii cunosti mai demult si isi permit cu tine.
Formularul pe care il completezi reprezinta cererea pentru acordarea avizului.
Perioada pentru care se elibereaza avizul este conditionata de mai multi factori si, intradevar, perioda maxima este de un an.
deci pana acum confirmi spusele lor, imi trebuie avizul pol de frontiera
Pescuitul sportiv se poate practica la orice distanta de mal, daca nu incalci alte reglementari locale.
la ce reglementari locale te referi? sunt legale conventiile astea de sector?
Cred ca vorbeau de 30 de metri ca sa nu incalci linia de frontiera. Dar ce te faci daca ai o lansare mai lunga?
poate m-am exprimat gresit, deci cu barca poti sa iesi in larg doar la max 30m de mal, asa este?
In legea 192/2002 privind pescuitul, fondul piscicol si acvacultura, in prima sa forma, era interzis pescuitul intre apusul si rasaritul soarelui. In O.G. 23/2008 nu imi amintesc sa fi vazut asa ceva.
era vorba de cat poti sta cu barca pe dunare nu neaparat sa si pescuiesti, pescuitul in sine este permis acum "non stop" :D
Detinatorii de barcii trebuie sa se inregistreze la consiliile locale ca fiind detinatori de astfel de mijloace. Detinerea se dovedeste prin actul de dobandire, in speta o simpla chitanta de mana.
este lege pentru asta? inainte se si platea impozit pt ele dar de ceva ani nu se mai practica acest lucru pt barcile mai mici de 7m.
Pot sa rog un prieten sa imi semneze o hartie prin care imi vinde barca pe care o posed deja? o hartie de genul asta e necesara?
O.U.G. 105/2001 privind frontiera de stat reglementeaza intreaga activitate in apropierea frontierei. Pescuitul este amintit doar la art. 40 si la art. 75 lit. f. Norme ce reglementeaza activitatea de agrement si pastrarea barcilor sunt prevazute la art. 41 si 42.
Vrei ceva mai documentat?
o sa caut singur legile respective, merci de raspuns si astept in continuare lamurire pt intrebarile de mai sus :)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Sep 2008, 17:22

johnny, e vrajeala

eu am intrat cu gonflabila la zona giurgiu de n ori, pe baza PG-ului si fara nici o dovada de "provenienta"
singurul lucru, daca ai motor, s-ar putea sa fie nevoie de permis de navigatie
restul e can can

au incercat sa ma arda odata, cerandu-mi fel de fel de prostii, si nu au reusit
aveam pg si permis de navigatie, pescuiam in prohibitie dar nu retinusem peste si aveam doar naluci la mine
m-au luat cu inscrierea barcii, cu avizul pichetului zonal si alte prostii, le-am spus ca nu e nevoie, ca stiu sigur si le-am spus un nume de inspector pe care il stiam la PF Giurgiu care mi-a dat aceste informatii, si s-au calmat

atentie: orice amenda pe care ti-o pot da o poti contesta in instanta
mai mult, daca este pe baza unor fapte imaginare, fara baza legala, poti face plangere penala pentru abuz in serviciu

daca mai vin si iti spun hai pleaca cu barca de aici ca nu ne-ai cerut noua voie, plangere pentru abuz in serviciu
risti o amenda de 200 ron abuziva, dar ei risca mai mult decat tine daca stii ce sa faci

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 17 Sep 2008, 17:33

Ai nevoie de permis de navigatie pentru motor peste 5 cai.
Cu lacrimi Bastus!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 20 Sep 2008, 09:18

danr, merci dar deja sunt confuz :D pol de frontiera zice una iar tu si io stim altceva...o sa ma lamuresc probabil citind legea.

gerula, ai nevoie de permis de navigatie pt orice tip de motor cel putin asa era anul trecut, informatie luata direct de la sefu' portului Severin; e interesant si varianta scrisa in lege dar asta e o alta discutie :)

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 21 Sep 2008, 21:02

Se plateste si acum impozit numai ca autoritatile locale nu prea se intereseaza de asta (se tem sa nu fie obligate sa faca ceva in schimbul acestei taxe:docuri, bazine, pontoane pentru pastrarea ambarcatiilor).
Dane nu e de loc vrajeala.
Chestia cu abuz in serviciu are doua taisuri: daca nu dovedesti in instanta ca politistul a savarsit un abuz in serviciu (trebuie sa existe clar intentia de a te impiedica pe tine sa desfasori o actiune, fapt ce iti produce prejudicii) atunci tu, prin aceasta chemare in instanta, savarsesti o calomnie in cel mai clar mod.
P.S.: vezi ca in zona au inceput sa apara bucati dintr-un corp omenesc. Daca te mai duci pe Vijietoarea si vezi ceva anunta-ma te rog.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 21 Sep 2008, 21:07

johnnybravo scrie:
gerula, ai nevoie de permis de navigatie pt orice tip de motor cel putin asa era anul trecut, informatie luata direct de la sefu' portului Severin; e interesant si varianta scrisa in lege dar asta e o alta discutie :)
De anul trecut si pana acum s-au schimbat multe, inclusiv legea ;).
Cu lacrimi Bastus!

Scrie răspuns