A INCEPUT ELIBERAREA DE PERMISE DE PESCUIT RECREATIV/ SPORTI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 31 Iul 2008, 16:17

flydb scrie:@ MihaiV

Eu nu cred ca ANPA sa gandit sa transforme asociatiile in agenti comerciali. Asta este o interpretare fortata.
Cred ca se are in vedere urmatorul tip de situatie:

Individul X se prezinta la asociatia ta si spune ca vrea sa pescuiasca 3 zile pe apele repartizate prin planul de management asociatiei tale. El nu poseda inca un permis tip ANPA(permisul national). Tu trebuie sa ai posibilitatea sa-i eliberezi contra cost un permis tip ANPA( individul devenind astfel pescar sportiv in acceptiunea legislatiei actuale) precum si permisul asociatiei tale pentru cele 3 zile de pescuit . Sub nicio forma nu ai dreptul sa-l obligi sa devina membru in asociatia ta pentru a primi permisul tip ANPA. Poate gresesc, dar asa vad eu lucrurile. Este o forma de servire respectuoasa a clientului. Nu trebuie sa-l mai trimiti la ANPA sa ia de acolo permisul national.
Da mai, normal. N-am sustinut contrariul. Eu am zis doar ca asociatia nu e obligata sa elibereze permisul tin ANPA. Nu are voie sa conditioneze eliberarea lui cu obtinerea calitatii de membru. Dar nu e obligata sa dea permis.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 31 Iul 2008, 16:20

APSHD scrie:Nu va bucurati prea tare . Inca nu sa publicat lista cu apele in care vor avea dreptul sa pescuiasca detinatorii de permis de pescuit , adica ape nearondate nici unei Asociatii .
La noi in judet vor ramine libere numai citeva ape , care sunt foarte sarace in peste deci nu vor prezenta interes pentru pescarii sportivi pentru achizitionarea de permise de pescuit. Mai ales ca de la anul pretul va fi 30 de lei.
O fi Oracolul de Hunedoara? De unde stiti cu atat siguranta cat va fi pretul anul viitor? :lol: :lol: La ce se intampla la varf, se mai pot schimba lucrurile chiar si anul asta. Pana la anul ... mai e mult!

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 31 Iul 2008, 19:16

cu pretzul asta la anul o sa incep sa imi fac din nou permis :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 31 Iul 2008, 21:08

APSHD scrie:Nu va bucurati prea tare . Inca nu sa publicat lista cu apele in care vor avea dreptul sa pescuiasca detinatorii de permis de pescuit , adica ape nearondate nici unei Asociatii .
La noi in judet vor ramine libere numai citeva ape , care sunt foarte sarace in peste deci nu vor prezenta interes pentru pescarii sportivi pentru achizitionarea de permise de pescuit. Mai ales ca de la anul pretul va fi 30 de lei.
In judetul Hunedoara daca sunt cel mult 100-150 de pescari care merg la pescuit si pe Dunare.
Sunt convins ca in Hunedoara ANPA nu va emite mai mult de 200-250 de permise de pescuit.
va amagiti singuri
va imbatati cu apa de ploaie
deja sa creat precedentul si sa obtinut o nisa,o bresa in interesele voastre.
credeti ca la anul nu o sa va stranga nimeni de c....e cand o sa le cereti bani??
credeti ca nu o sa inceapa nimeni sa puna intrebari si sa ceara explicatii???
vremurile alea cand toata lumea tacea si executa au apus demult,informatia circula cu repeziciune,lumea se desteapta
mari surprize o sa aveti si multe scandaluri prevad la orizont
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 01 Aug 2008, 10:27

adiwolf scrie:
APSHD scrie: va amagiti singuri
va imbatati cu apa de ploaie
deja sa creat precedentul si sa obtinut o nisa,o bresa in interesele voastre.
credeti ca la anul nu o sa va stranga nimeni de c....e cand o sa le cereti bani??
credeti ca nu o sa inceapa nimeni sa puna intrebari si sa ceara explicatii???
vremurile alea cand toata lumea tacea si executa au apus demult,informatia circula cu repeziciune,lumea se desteapta
mari surprize o sa aveti si multe scandaluri prevad la orizont

Din toata aceasta debandada se vor vedea cu adevarat asociatiile care stiu sa performeze si care au ca obiectiv, nu propasirea personala a celor care le-au constituit, cum a avut pana acum AGVPS-ul, ci chiar obiectivele pe care si le-au propus prin statute. Indiferent cat de greu va fi, asociatiile trebuie sa-si dovedeasca capacitatea de administrare in ceea ce priveste zona pe care o vor administra fiecare, altfel risca sa se desfiinteze, lucru deloc nefiresc intr-o societate democratica.
Aceasta bucurie puerila afisata de unii dintre forumisti se va desumfla repede, intrucat daca se iluzioneaza ca ANPA sau spiritul lor gospodaresc si sportiv privitor la resura acvatica vie si la pastrarea habitatelor curate si propice pentru practicarea pescuitului sportiv pe zonele nealocate asociatiilor vor fi la standarde occidentale, se insala.
Raman la convingerea ca numai o societate civila responsabila poate rezolva problemele pescuitului sportiv in Romania. Timpul o va dovedi.

pityu
veteran
veteran

A inceput eliberarea de permise

Mesaj de pityu » 01 Aug 2008, 21:14

Da. Intradevar, pana vor pricepe toti pescarii cum stau lucrurile cu noile reglementari, va fi harmalaie mare. Asta e. N-avem ce face. Trebuie sa fim foarte intelegatori cu toti si sa explicam corect ce si cum stau lururile. Pentru asta cel putin membrii de baza ai asociatiei (Consiliul Director) trebuie sa se puna bine la punct cu legislatia noua. Asa ca ... burta pe catre fratilor!!! Bafta !

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Aug 2008, 22:22

apsalba scrie:
adiwolf scrie:
APSHD scrie:
Raman la convingerea ca numai o societate civila responsabila poate rezolva problemele pescuitului sportiv in Romania. Timpul o va dovedi.
Uffff, mai APSALBA, vorbesti de parca ai fi Iliescu! Mai lipsea ceva cu sinergia faptelor si dilemele cotidinului si juram ca esti Nea Ilici!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 02 Aug 2008, 08:35

Ai alta solutie?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Aug 2008, 08:59

apsalba scrie:Ai alta solutie?
Iti sugerez sa studiezi "raportul dialectic dintre necesitate si intimplare" . :wink: Vei afla ca nu personalitatile fac istoria ... sau extrapolind ... societatea reala (si nu o personalitate) va genera atitea asociatii (si federatii) cite ii sunt necesare. :wink:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Aug 2008, 10:38

ieri am avut o discutie telefonica cu reprezentantul ANPA in teritoriu si i-am cerut sa imi elibereze permis de pescuit sportiv
raspuns: " cu cea mai mare placere,le veti putea ridica de la filiala incepand de saptamana viitoare sau cealalta maxim"
- bine,bine,dar eu nu vreau sa cumpar de la filiala (recte AJVPS),vreau sa cumpar direct de la dumneavoastra.
raspuns : "da,se poate si asa,dar nu stiu daca o sa va convina,pt ca nu veti putea pescui cu acel permis eliberat de mine(ANPA) decat pe apele ramase libere
- si care sunt acele ape la noi in judet???
R: " pai deocamdata nu este stabilit,inca nu s-au aprobat planurile de management"
- bine,dar din informatiile dumneavoastra,ce statut are Oltul,bazinul Oltului pe raza judetului nostru??
R: "aaaa,pai este in ograda AJVPS si Oltul si Lotrul si cam toate apele din judet,mai putin cele cerute de RNP Romsilva
- pai bine domnule,inseamna ca nu s-a schimbat nimic,ba mai mult,se pare ca AJVPS s-a ales cu mai mult decat avea??!!
R: "da,asa este,dar.........discutam peste doua saptamani,daca va mai intereseaza "

:? :? :?

si ce spuneati???
unde este marea schimbare??
de ce imi e mai bine acuma fata de innainte??
ce sa schimbat??
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns