2011. Permise. Vi se ascunde legea.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 19 Mar 2011, 15:37

citeste pe verso-ul permisului de pescuit ce scrie. si de altfel si in MO unde apare modelul permisului de pescuit.
"pentru zonele in care s-au eliberat autorizatii de pescuit recreativ sportiv,detinatorul are obligatia de a respecta regulamentul propriu al acestora"

din pacate/fericire nici unii care interpreteaza legea cum vor nu pot fi mai presus de aceasta. :wink: :wink: :wink:
fir intins

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 19 Mar 2011, 15:46

Nu e vorba de cum interpretez eu legea, e vorba ca raspunsul primit de la ANPA spune acelasi lucru, reciprocitatea intre asociatii e obligatorie. :wink:

SEKO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de SEKO » 19 Mar 2011, 17:52

pt. pescuitorul

Regulamentul vostru (AJVPS Sibiu) nu e "legea", e doar un regulament local.
Din moment ce textele legale pe care le-am citat obligă la reciprocitate şi nu doar permit reciprocitatea, înseamnă că ba da, tarifele de care scrii sunt exclusiv pentru pescarii voştri, urmând ca aceştia să nu mai fie obligaţi la niciun tarif suplimentar când pescuiesc pe apele vreunei asociaţii din Braşov, de exemplu. Şi viceversa pentru cei din Braşov. Ş.a.m.d.

Evident că deţinătorul permisului ANPA e obligat să respecte regulamentul asociaţiei pe ale cărei ape pescuieşte. Inclusiv să achite tariful ei de acces, dacă nu e membru al vreunei alte asociaţii. Dacă e membru, reciprocitatea obligatorie despre care vorbesc îl scuteşte să mai facă această plată.

Întrebare. Vin pe apele "voastre" (ciuciu; ale statului) cu permisul meu eliberat de o asociaţie din Timiş, pentru care am plătit tariful de acces corespunzător. Refuz să plătesc taxa voastră ilegală. Ce-mi faceţi?

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 19 Mar 2011, 18:11

'Nea Popescu, in rest, sanatos voinic? :bere:
Bucuresti

SEKO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de SEKO » 19 Mar 2011, 18:19

http://www.superpescar.ro/echipa

nea eugene, încearcă-mă aici la un test de sănătate. :twisted:

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 19 Mar 2011, 18:27

La cine te referi Eugen, cand pui intrebarea asta? Sper ca nu la Seko, daca nu l-ai recunoscut cumva, el se numeste Dan F Secosan, are destule articole in fosta AvP si acum in SuperPescar. Iar ptr. cei care se intreaba cum de asociatia Banatul are dreptul de a emite permise, in special ptr. APSHD, raspunsul este simplu: a apucat sa vireze banii in contul ANPA ptr. eliberarea de permise inainte de a aparea ordinul cu repartitia apelor pe asociatii, bazandu-se pe vechea lege care prevedea ca posesorul de permis ANPA are dreptul de a pescui pe orice apa naturala din tara. In instanta a cerut si a obtinut tocmai acest lucru, permise care sa fie valabile pe orice apa naturala din tara. :)
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 19 Mar 2011, 18:28

A apucat Dan sa raspunda inaintea mea, nu-i bai! :lol:
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 19 Mar 2011, 19:22

[quote="pescuitorul"]"1.1 Pescuitul recreativ/sportiv pe zonele arondate A.J.V.P.S. Sibiu se va practica numai cu permis de pescuit ANPA uninominal si netransmisibil valabil pe perioada practicarii acestei activitati si dupa achitarea „Taxei de accesâ€
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

SEKO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de SEKO » 19 Mar 2011, 20:19

Taxele "de acces" sunt singurul ÅŸi marele lor vis.

pescuitorule, ce ne faceţi, mie şi lui stratonov, dacă venim "la voi" cu permisele şi carnetele noastre de membrii în alte asociaţii şi refuzăm să vă plătim frumoasa şi ilegala voastră taxă?

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 19 Mar 2011, 20:50

SEKO scrie:Taxele "de acces" sunt singurul ÅŸi marele lor vis.

pescuitorule, ce ne faceţi, mie şi lui stratonov, dacă venim "la voi" cu permisele şi carnetele noastre de membrii în alte asociaţii şi refuzăm să vă plătim frumoasa şi ilegala voastră taxă?
Dane , nu are ce sa ne faca si el stie prea bine asta ....

Dar daca o da pe net asa ultimativ poate, poate se sperie pescarii din alte parti care vor vrea sa pescuiasca in mirifica zona a Sibiului si pun" botul " la vrajeala ajvpsista si vor alerga pe la bancomate sau vor plati cu internet banking :lol: :lol: :lol: de frica lor .

Sincer tu sperai sa fie si altceva in mintea lor decit BANII??

Dupa ceea ce au indurat anul trecut cei de pe la AJVPS-uri ,an dupa care multe si-au pierdut clientii si implicit fondurile te asteptai ca acum sa nu incerce sa-si recpereze pierderile???

Personal nu am nici un dubiu ca este singurul lor scop in viata ...sa faca BANI de la cei "saraci cu duhul"... :oops:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Scrie răspuns