si daca erau in Biblie ce ?
Observ ca tu comasezi doua notiuni clare : cea de legal si cea de sportiv .
Sa iti explic . Legea zice ca pescuiesti del la 1 mai la 15 septembrie, ca ai voie sa retii maxim 5 bucati ( parca, daca nu or fi 10) nu mai mici de 25 cm. Daca prinzi lipan , eliberezi 100% . Corect ? Faci asta, esti un bun cetatean.
Daca vrei sa te numesti sportiv trebuie sa faci un pic mai mult de atat. Si anume trebuie s adai si pestelui o sansa. SI sa nu retii chiar 10, sau 5 daca vezi ca pe apa aia e peste putin. si sa nu te uiti ca ...ce naiba are 20....eee ce mi-e 20-ce mi-e 25 ca doar nu scrie in Coran.

, hatz in traista ......
Oricum, faptul ca nu mi-ai dat nici un raspuns pe finalul pledoariei din topicul cu bulod, imi face lumina in cateva aspecte care te privesc . Nu e nici o problema, ce e laudabil la tine e ca nu esti ipocrit ca altii si zici ce ai de gand sa faci .....
Ca sa nu fiu si eu ipocrit am sa iti zic cum stau eu : sunt ape de pastrav unde se fac concesii si te lasa sa intri si inainte de 1 mai. sau dupa 15 sept . Am fost si eu , am pescuit. DAR, cum ma lasa pe mine, mai lasa 100. Iar aia 100 sunt cu gandul mai mult la gratar decat la pozat pistrui.... si apa aia s-a dus dracului usor usor.... iar acum ii mai vezi culoarea o data, de doua ori pe zi, in conditiile in care stii cat de cat sa il cauti .... Personal nu am o problema de constiinta in a pescui in prohibitie. Dar daca o fac, o fac cu doua considerente luate in calcul :
1: nu imi pun problema de sportivitate ca oricum eliberez tot.
2: am grija sa pescuiesc doar unde stiu ca nu ma intreaba nimeni de sanatate, chiar daca vine in control, tocmai pe considerentul de la punctul 1 SI asta inseamna ca nu prea pescuiesc pe ape de munte.... Si nu ma chinui sa imi caut o nuia de alun ca sa las lamiglasul acasa.

. Adica frica pazeste bostanaria
acuma toata dezbaterea asta e inutila. TU aveai ca scop sa afli o chichita legislativa sa poti pescui, sau de ce nu, sa iti dea cineva o binecuvantare : Mergi dragule si pescuie linistit, ca Dzeu e mare si iarta.......

. Daca ai a pescui in weekendul cu pricina, vei pescui oricum.
Corect ?