1 mai muncitoresc adica pastravaresc

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danstiucaru
veteran
veteran

Re: 1 mai muncitoresc adica pastravaresc

Mesaj de danstiucaru » 25 Apr 2012, 13:32

se deschide pescuitul in 1 mai?de marti?si noi suntem liberi de sambata.......
pai si?
mai este o gramade de vichenduri de la 1mai in colo :D :D :D ....o o o o o ,bieti pescari de pastravi....
da eu vream sa intreb in necunostinta de cauza,ca ma starnit subiectul....vreunul din voi ati patit sa vina supracontrolu?sau jandarmi? intreb...
acuma vreo 7-8 ani cand mergeam la Oasa...nu venea nimenea,da nimenea....noi scoteam autorizatie pe sf de sapt uni aveau pe tot anul...dar nu veneau in controlo
tocmai de aceea sa braconat in stil barbar acolo...din cate am inteles in ultimi 2-3 ani...e subtire cu pastravu
la cate plase am vazut nu ma mir

Tipar ranit
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Tipar ranit » 25 Apr 2012, 16:18

danstiucaru scrie:se deschide pescuitul in 1 mai?de marti?si noi suntem liberi de sambata.......
pai si?
mai este o gramade de vichenduri de la 1mai in colo :D :D :D ....o o o o o ,bieti pescari de pastravi....
da eu vream sa intreb in necunostinta de cauza,ca ma starnit subiectul....vreunul din voi ati patit sa vina supracontrolu?sau jandarmi? intreb...
acuma vreo 7-8 ani cand mergeam la Oasa...nu venea nimenea,da nimenea....noi scoteam autorizatie pe sf de sapt uni aveau pe tot anul...dar nu veneau in controlo
tocmai de aceea sa braconat in stil barbar acolo...din cate am inteles in ultimi 2-3 ani...e subtire cu pastravu
la cate plase am vazut nu ma mir
Ai perfecta dreptate :!:
Eu personal prindeam la 0asa acum 6-7 ani cel putin 10 buc./zi iar acum in 3-4 zile daca prinzi 1 e sarbatoare iar daca ai intr-o zi 2 atacuri esti cel mai fericit :P si asta datorita braconierilor si vidrelor care s-au inmultit ca si braconierii si pe care nu le poti starpii, vidrele sunt ocrotite de lege iar braconierii de cei care aplica legea. :wallbash: :respekt: :censored:
ONOARE SI CURAJ :!: DAI INAINTE CU TUPEU :!:
Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 25 Apr 2012, 20:31

nam nimica cu vidrele... "ele e" micute si dragute si nu au alta varianata sa se hraneasca :lol: ..dar abordanduma doi "braco' ptr ca pescuiam in apropierea plaselor lor,2 plase lungi in paralel la mica distanta una de alta care inchideau un brat mare mam intristat rau de tot
eu in viselel mele imi faceam probleme ca pe o asa apa frumozasa nimenea nu indrazneste sa faca hotie dar va rog sa ma credeti ca aia se plangeau ca au avut tot zile proaste cu 300kg de pastrav in plasa in 2 zile
-pai si normal cam cat iasa?intreb
-pai cam 600-800
numi vine nici acuma sa cred asa ceva si mi se face rau doar cand ma gandesc,ma apuca purici in cizme :cry:
eu am renuntat de 4 ani sa mai merg,ca oricum costa o iesire de ai pe 2-3 zile ,dar amici de ai mei au mai fost ,insa de anul acesta siau promis lor insis ca nu mai merg :?
asa ca le doresc pescarilor de munte ape curate si fara braconieri si cat mai multi pastravi :mrgreen: :mrgreen:

Andrei_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei_ » 25 Apr 2012, 20:42

Nu stiu daca o sa fiu on topic asa ca imi cer scuze anticipat, dar am si eu o intrebare:
- cine se ocupa sau mai bine zis cine ar trebuii sa se ocupe (cu controalele, cu eliberarea de permise ) de apele din zona Vaii Jiului (mai exact Jiul de Est si cel de Vest cu afluentii aferenti acestora).
Iar in legatura cu pescuitul inainte sau dupa 1 mai in zona in care locuiesc "pescarii" se lauda cu capturile de pastravi capturati la rame si pestisori weekend-ul ce tocmai a trecut.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 26 Apr 2012, 00:21

De fapt legea e absurda sa lege strict de3 1 mai deschiderea. Cand pica week endul pe 29 sau 30 aprilie ar trebui prin ordin al prefectilor de judete sa se aprobe inceperea mai devreme a sezonului ca doar alea 2 zile nu duc la decimarea populatie de pastravi. In Franta din cate stiu fiecare prefectura/departament stabileste datele de deschidere. E drept ca ai si reguli absurde: sunt multe rauri de munte in care nu ai voie sa faci wadding (sa intri in apa cu cizmele lungi), cica daunezi puietului....
Si cred ca un pescar cu permis care retine cativa pesti pentru masa e pescar sportiv, nicidecum braconier. Insa ce te faci cu unul fara permis care elibereaza absolut tot? Care e mai sportiv? Cred ca cel fara permis desi are intentii bune nu npoate fi numit pescar legal, deci nici sportiv. Practic cel fara permis pescuieste "in contul" celor cu permis. Pe banii celor ce cotizeaza, el e un blatist dar cu bune intentii. Cum vine asta?
In ce ma priveste nu am nici un scrupul, daca pot pescui de sambata sau duminica e foarte bine, nu e musai sa astept 1 mai. Oricum datele astea sunt relative, tot niste oameni le stabilesc, ca doar nu sunt trecute in Biblie, Torah, Coran etc. :D

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 26 Apr 2012, 05:22

si daca erau in Biblie ce ? :roll:

Observ ca tu comasezi doua notiuni clare : cea de legal si cea de sportiv .
Sa iti explic . Legea zice ca pescuiesti del la 1 mai la 15 septembrie, ca ai voie sa retii maxim 5 bucati ( parca, daca nu or fi 10) nu mai mici de 25 cm. Daca prinzi lipan , eliberezi 100% . Corect ? Faci asta, esti un bun cetatean.
Daca vrei sa te numesti sportiv trebuie sa faci un pic mai mult de atat. Si anume trebuie s adai si pestelui o sansa. SI sa nu retii chiar 10, sau 5 daca vezi ca pe apa aia e peste putin. si sa nu te uiti ca ...ce naiba are 20....eee ce mi-e 20-ce mi-e 25 ca doar nu scrie in Coran. :roll: , hatz in traista ......

Oricum, faptul ca nu mi-ai dat nici un raspuns pe finalul pledoariei din topicul cu bulod, imi face lumina in cateva aspecte care te privesc . Nu e nici o problema, ce e laudabil la tine e ca nu esti ipocrit ca altii si zici ce ai de gand sa faci .....

Ca sa nu fiu si eu ipocrit am sa iti zic cum stau eu : sunt ape de pastrav unde se fac concesii si te lasa sa intri si inainte de 1 mai. sau dupa 15 sept . Am fost si eu , am pescuit. DAR, cum ma lasa pe mine, mai lasa 100. Iar aia 100 sunt cu gandul mai mult la gratar decat la pozat pistrui.... si apa aia s-a dus dracului usor usor.... iar acum ii mai vezi culoarea o data, de doua ori pe zi, in conditiile in care stii cat de cat sa il cauti .... Personal nu am o problema de constiinta in a pescui in prohibitie. Dar daca o fac, o fac cu doua considerente luate in calcul :
1: nu imi pun problema de sportivitate ca oricum eliberez tot.
2: am grija sa pescuiesc doar unde stiu ca nu ma intreaba nimeni de sanatate, chiar daca vine in control, tocmai pe considerentul de la punctul 1 SI asta inseamna ca nu prea pescuiesc pe ape de munte.... Si nu ma chinui sa imi caut o nuia de alun ca sa las lamiglasul acasa. :roll: . Adica frica pazeste bostanaria :twisted:

acuma toata dezbaterea asta e inutila. TU aveai ca scop sa afli o chichita legislativa sa poti pescui, sau de ce nu, sa iti dea cineva o binecuvantare : Mergi dragule si pescuie linistit, ca Dzeu e mare si iarta....... :? . Daca ai a pescui in weekendul cu pricina, vei pescui oricum.
Corect ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 26 Apr 2012, 07:41

Andrei_ scrie:Nu stiu daca o sa fiu on topic asa ca imi cer scuze anticipat, dar am si eu o intrebare:
- cine se ocupa sau mai bine zis cine ar trebuii sa se ocupe (cu controalele, cu eliberarea de permise ) de apele din zona Vaii Jiului (mai exact Jiul de Est si cel de Vest cu afluentii aferenti acestora).
Iar in legatura cu pescuitul inainte sau dupa 1 mai in zona in care locuiesc "pescarii" se lauda cu capturile de pastravi capturati la rame si pestisori weekend-ul ce tocmai a trecut.
In momentul de fata, in urma procedurii de atribuire a apelor de munte catre organizatii ale pescarilor sportivi, situatia se prezinta astfel:

- Jiul de Vest Superior - AJVPS Hunedoara
- Jiul de Vest Mijlociu - AJVPS Hunedoara
- Jiul de Est Inferior - AVPS Baniceana

Urmeaza sa se inchie contractele intre Directia Silvica Deva si aceste asociatii. Informatii complete se pot obtine de la Directia Silvica Deva.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 26 Apr 2012, 08:30

Batranii au o vorba si spun ca nu e bine sa incepi ceva intr-o zi de marti si tot asa se stie ca pescuitul pe lacurile de munte se face vineri, sambata si dumineca iar pe paraie se face doar sambata si dumineca. Sa fie oare adevarat ? :?: :D

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 26 Apr 2012, 09:11

MuskMd scrie:si daca erau in Biblie ce ? :roll:

Observ ca tu comasezi doua notiuni clare : cea de legal si cea de sportiv .
Sa iti explic . Legea zice ca pescuiesti del la 1 mai la 15 septembrie, ca ai voie sa retii maxim 5 bucati ( parca, daca nu or fi 10) nu mai mici de 25 cm. Daca prinzi lipan , eliberezi 100% . Corect ? Faci asta, esti un bun cetatean.
Daca vrei sa te numesti sportiv trebuie sa faci un pic mai mult de atat. Si anume trebuie s adai si pestelui o sansa. SI sa nu retii chiar 10, sau 5 daca vezi ca pe apa aia e peste putin. si sa nu te uiti ca ...ce naiba are 20....eee ce mi-e 20-ce mi-e 25 ca doar nu scrie in Coran. :roll: , hatz in traista ......

Oricum, faptul ca nu mi-ai dat nici un raspuns pe finalul pledoariei din topicul cu bulod, imi face lumina in cateva aspecte care te privesc . Nu e nici o problema, ce e laudabil la tine e ca nu esti ipocrit ca altii si zici ce ai de gand sa faci .....

Ca sa nu fiu si eu ipocrit am sa iti zic cum stau eu : sunt ape de pastrav unde se fac concesii si te lasa sa intri si inainte de 1 mai. sau dupa 15 sept . Am fost si eu , am pescuit. DAR, cum ma lasa pe mine, mai lasa 100. Iar aia 100 sunt cu gandul mai mult la gratar decat la pozat pistrui.... si apa aia s-a dus dracului usor usor.... iar acum ii mai vezi culoarea o data, de doua ori pe zi, in conditiile in care stii cat de cat sa il cauti .... Personal nu am o problema de constiinta in a pescui in prohibitie. Dar daca o fac, o fac cu doua considerente luate in calcul :
1: nu imi pun problema de sportivitate ca oricum eliberez tot.
2: am grija sa pescuiesc doar unde stiu ca nu ma intreaba nimeni de sanatate, chiar daca vine in control, tocmai pe considerentul de la punctul 1 SI asta inseamna ca nu prea pescuiesc pe ape de munte.... Si nu ma chinui sa imi caut o nuia de alun ca sa las lamiglasul acasa. :roll: . Adica frica pazeste bostanaria :twisted:

acuma toata dezbaterea asta e inutila. TU aveai ca scop sa afli o chichita legislativa sa poti pescui, sau de ce nu, sa iti dea cineva o binecuvantare : Mergi dragule si pescuie linistit, ca Dzeu e mare si iarta....... :? . Daca ai a pescui in weekendul cu pricina, vei pescui oricum.
Corect ?
Inteleg ce spui, dar imi e greu sa mai astept deschiderea oficiala, dupa cum pescuiesc si clean, biban, stiuca in prohibitie. Ca si tine ii eliberez. In 90% din cazuri. Bun, daca prind un pastrav de 1 kil sau un biban de 1 kil cred ca ii pastrez ca trofee. Unde mai pui ca acesti rapitori mari sunt si daunatori puietului valoros, asa ca nu e rau sa se mai extraga exemplare batrane. E drept ca ideal e sa nu faci asta in prohibitie!
Dar in cea mai mare parte a timpului m-am invatat sa eliberez pestele, mai ales cand pescuiesc in ape naturale unde stiu ca nimeni nu prea populeaza. Dar pe apele cu plata, balti private, acolo mai pescuiesc si pentru gratar.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 26 Apr 2012, 09:33

aia cu rapitorii mari sunt daunatori e o idiotenie. orcine ar zice-o .
Plus ca mai inainte ziceai ca mai retii si de pe ape naturale... deci cu tine m-am lamurit.
de curiozitate, cati ani ai ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns