Trofeul AVP – Cupa Romtravel – Belis 14-15 iulie 2007

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 27 Iun 2007, 09:30

Lipsa contului bancar nu este doar o chestie de comoditate. Nu vreau sa acuz pe nimeni de evaziune dar pun intrebarea: RomTravel are un cont bancar?
Apoi mai e chestie: de ce nu se taie chitante la plata taxei de concurs?
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 27 Iun 2007, 11:04

Fara a face caz din problema asta cu contul bancar , as vrea sa subliniez ca nu e o chestie de comoditate ci de necesitate si de ce nu civilizatie
A trebuit sa fac 2 drumuri la Drill , cu cashu la teshcerea , prin traficul orei 18 din Bucuresti ( mai repede nu am putut pleca de la giob ) , si la un real feel de peste 40 grade .....pentru a ma inscrie .
De ce e nevoie de asa ceva ?
Cat costa sa deschizi un cont intr-o banca ? Vin concurenti din toata tara nu ? ......nu e mult mai simplu ?

Abordarea asta cu ,, nu e obligatoriu '' si ,,daca vrei vii daca nu . nu '' tine de timpuri de care nu vrem sa ne aducem aminte si e o crasa lipsa de respect la adresa participantilor .
Iar daca iti iei sarcina grea de a organiza un concurs, iti asumi si raspunderea de a comunica si riscul de a trebui sa raspunzi unor intrebari incomode si aiurea .....a te ascunde dupa deget nu e decat din nou o lipsa de respect

Am auzit numai lucruri bune despre Belisul de anul trecut si sper ca anul asta sa fie la fel , iar aceste neintelegeri de net sa nu fie altceva decat simple neintelegeri
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

andreiberecleanu
junior
junior

Mesaj de andreiberecleanu » 27 Iun 2007, 15:16

StefanDinu scrie:Lipsa contului bancar nu este doar o chestie de comoditate. Nu vreau sa acuz pe nimeni de evaziune dar pun intrebarea: RomTravel are un cont bancar?
Apoi mai e chestie: de ce nu se taie chitante la plata taxei de concurs?
Nu vreau sa acuz pe nimeni de evaziune dar pun intrebarea: RomTravel are un cont bancar?

Atunci nu le aminti. (gen "evaziune"). De la imixtiunea firmei cu organizarea unui concurs de pescuit e cale lunga. Contabiliceste vorbind. Cu atat mai laudabil e ca omul, fara a avea un non-profit, sponsorizeaza un concurs. Asta inseamna ca premiile sunt marfuri pentru care el achita toate taxele la stat (TVA, impozit pe profit). Sigur ca are cont bancar, ai idee cum poate justifica in contabilitate banii de pe extras? Iti spun eu: nu poate. De unde nu poate sa-ti dea si chitanta. Daca ar avea in obiectul de activitate capitolul acela cu "organizari evenimente" ar fi alta chestie. Ar putea taia o factura, factura pe care ai aminti-o in OP-ul cu care ai putea merge la banca. Sa fim sinceri, fiecare dintre organzatori ar trebui sa aiba cate un angajat care cu o luna inainte de concurs sa scrie facturi, sa le trimita prin posta. Si toate astea numai in situatia in care exista un CAEN inregistrat.

Apoi mai e chestie: de ce nu se taie chitante la plata taxei de concurs?[/quote]
Corect. S-a taiat vreo chitanta la vreun concurs? Ghioroc? VA? Gostilele? De ce? Pentru ca legea spune -si vorbim de non-profituri- ca cel care da premiile trebuie sa plateasca impozitul (o cota parte din valoare) catre stat. O tampenie, evident. Niciunei asociatii nu i-ar conveni asta. Tu, daca esti membru intr-o asociatie ai mai aduce 20% din valoarea premiului la cotizatia lunara (s-o dai la stat) ca a fii in legalitate?
Ar mai fi o varianta, ca cei care primesc premiile, sa le declare ca venituri suplimentare. Dar si asta e ambigua.

Stefan: e usor sa ai supozitii. Mai greu sa le rezolvi.

Sorin: un cont bancar pe persoana fizica poate fi facut, dar, evident, te certi apoi cu Stefan, care vrea chitanta :)

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 28 Iun 2007, 10:52

@ andreiberecleanu - te grabesti cu concluziile. In primul rind stii si tu cred ca din obiectul de activitate principal inscris pe statutul firmei trebuie sa provina 50% plus 1 leu din veniturile firmei. Restul de bani pot sa provina din orice alt obiect de activitatae inscris in acel statut, si de obicei se trec cam toate obiectele posibile.

In ceea ce priveste facturile, ele se pot face si pe caluclator momentan si trimite electronic pe mail - welcome to the ****. Si cred ca toti forumistii au cite o adresa de mail.

Cum spunea si Sorin care a trebuit sa indure canicula Bucurestiului ca sa isi platesca taxa de inscriere, e o chestie de necesitate. In firma noastra, avem clienti din toata tara, ce crezi ca s-ar intimpla daca i-as pune pe toti sa vina la Cluj sa platesca cash?

Daca ceilalti nu au facut-o, nu inseamna ca nu e bine de facut...a, si sa nu uit o ultima precizare, cind te duci la banca sa depui banii in cont, de la banca ti se da oi chitanta de depunere, cu care poti dovedi ca ai facut plata, pentru ca are inscris contul in care s-au depus banii, data si ora depunerii precum si suma depusa.

Iata cum se poate usura munca prin deschiderea unui cont, lucru ce se poate face cu maxim 5 RON, daca nu gratuit, la orice banca din tara.

Romtravel nu e asociatie non profit ci SRL astfel ca plateste impozit pe profit si stii presupun ca daca nu vrei sa ai profit sau sa-l diminuezi poti sa iti faci anumite cheltuieli pe firma...sa nu pling eu de mila cuiva ca nu stie treburile astea:))

Mai stiu si alte chestii de genul, dar eja ar trebui sa emit ofactura si chitanta si sa scriu consultanta - si nu e obiectul principal de activitate al firmei noastre.

Fir intins, nu mai vreau sa polemzez cu nimeni pe aceasta tema.
multi, mari si desi

andreiberecleanu
junior
junior

Mesaj de andreiberecleanu » 28 Iun 2007, 12:54

Rares, nu polemizam, discutam constructiv.
si de obicei se trec cam toate obiectele posibile.

Corect, daca e firma veche, se prea poate sa aiba CAEN-ul inregistrat.
In ceea ce priveste facturile, ele se pot face si pe caluclator momentan si trimite electronic pe mail - welcome to the ****. Si cred ca toti forumistii au cite o adresa de mail.
Si asta e corect. Magazin de pescuit fiind, daca taie doua facturi pe saptamana e mult. Soft nu are, iti garantez eu.
Cum spunea si Sorin care a trebuit sa indure canicula Bucurestiului ca sa isi platesca taxa de inscriere, e o chestie de necesitate. In firma noastra, avem clienti din toata tara, ce crezi ca s-ar intimpla daca i-as pune pe toti sa vina la Cluj sa platesca cash?
Relatie firma-firma "bilete la ordin, CEC-uri" alta mancare de peste. Dar. de acord, se putea face. Am mai spus-o
Daca ceilalti nu au facut-o, nu inseamna ca nu e bine de facut...a, si sa nu uit o ultima precizare, cind te duci la banca sa depui banii in cont, de la banca ti se da oi chitanta de depunere, cu care poti dovedi ca ai facut plata, pentru ca are inscris contul in care s-au depus banii, data si ora depunerii precum si suma depusa.
Absolut.
Romtravel nu e asociatie non profit ci SRL astfel ca plateste impozit pe profit si stii presupun ca daca nu vrei sa ai profit sau sa-l diminuezi poti sa iti faci anumite cheltuieli pe firma...sa nu pling eu de mila cuiva ca nu stie treburile astea:))
Aici ii raspundeam lui Stefan de ce nu a primit chitanta la celelalte concursuri. Si expuneam cadrul legal in care un non-profit se poate scadea de premiile primite de la firme. Premiile NU pot fi trecute legal ca si cheltuieli de firma, cel mult pot iesi din contabilitate cu contract de sponsorizare pe un non-profit.
Mai stiu si alte chestii de genul, dar eja ar trebui sa emit ofactura si chitanta si sa scriu consultanta - si nu e obiectul principal de activitate al firmei noastre.
Fii sigur ca ce se discuta aici, ajuta pe multi. Revin, nu polemizam. Discutam constructiv.

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 28 Iun 2007, 13:56

@andreiberecleanu

Ok, fie cum zici tu, desi nu sunt de acord cu tot ceea ce ai spus :D , insa asa cum ziceam , nu mai vreau sa port discutii pe aceasta tema. Oricum nu foloseste la nimic.

fir intins
multi, mari si desi

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 01 Iul 2007, 11:51

Vesti bune legate de drumul de acces. Cei de la Romsilva l-au mai curatat si nivelat....asa ca se poate ajunge la apa in conditii acceptabile...cu putina atentie totul este ok.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Iul 2007, 21:43

RaresDumitru scrie:sincer, cu tot respectul dar mi se pare ca ne facem de ras.
La cine te referi?
RaresDumitru scrie:3. toate chestiunile ridicate de mine si nu numai aici au ramas in coada de peste, nu am primit un raspuns pin acum, doar ceva de genul " cautam solutie"...
Poate mi-au scapat. Te rog frumos sa le reiei fiindca am impresia ca le-ai formulat ca intreabari retorice si acesta ar putea fi un motiv pentru care nu ai primit raspunsurile asteptate.
Exemplu: daca spui "e scump", nu mi se pare ca poti primi un raspuns. Nu cred ca e cazul ca organizatorii sa inceapa acum si sa faca un bilant contabil al organizarii concursului, detaliat, pentru a pricepe fiecare ce se intampla cu acei bani.
Merci!

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 03 Iul 2007, 11:01

Mihai, lasa ca nu ma mai agit ca si asa e degeaba. Oricum nu ma intereseaza prea tare ca m-am hotarit sa nu particip. E scump pentru ca e 2.5 milioane. Si nu numai eu am spus-o ci si altii. Sincer Mihai nu te acuz de nimic, esti doar un mesager, dar asa cum am mai spus cred ca s-au facut si se fac greseli in organizarea acestui concurs. atit si nimic mai mult. Ia-o ca pe o critica constructiva.

Fir intins daca mergi la concurs
multi, mari si desi

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Iul 2007, 11:36

nu merg. am zis ca n-am nici o legatura cu subiectul

Scrie răspuns