Trofeul AVENTURI LA PESCUIT etapa a-IV-a Rogojesti 8-9 iulie

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 08 Iun 2006, 17:17

In SUA se organizeaza concursuri care vizeaza doar o singura specie de peste sau exista dimensiuni minime in functie de potentialul pistei respective de concurs. pe o balta poti lua walleye de 2 lbs, dar asta ar fi nepunctabil pe alta etc. Exista competitii unde se premiaza doar cel mai mare peste prins. Punctajele pot fi calculate in functie de greutate la unele concursuri, in timp ce la altele se calculeaza lungimea exemplarelor capturate. Exista turnee de bass si balta poate colcaie de walleye, la fel cum sunt competitii care vizeaza doar muskie. Asadar cred ca nu e cazul sa ne ingrijoram. Pastrand proportiile si revenind pe spatiul mioritic, stim cu totii ca pot exista balti pe care sa prinzi o marlita de 35 cm e o adevarata performanta. Astia sunt pestii nostri si sunt sigur ca un campion din Romania, invatat cu apele noastre se va descurca bine si pe niste piste cu densitate piscicola mai mare sau cu specimene.

Pistele care acum sunt necunoscute pentru majoritatea concurentilor vor deveni ultracunoscute in cativa ani, dupa ce au rulat cateva editii pe fiecare dintre ele. Cei care poate ca sunt favorizati acum datorita cunoasterii locurilor, vor pierde acest avantaj in 2009, sa zicem.
De undeva tot trebuie apucata si treaba asta cu competiliile de spinning, nu?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 09 Iun 2006, 08:51

Multumesc pentru precizari - va doresc succes in organizarea acestei etape ... si sa spreram ca vom mai avea peste si in 2009 ... poate mai creste stiuka pana atunci ... daca o lasam ... scuze - nu m-am putut abtine de la o mica rautate :lol:
S'altare și bunăstare !

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 09 Iun 2006, 08:52

taicanoe te invit cu respect sa participi la un concurs doua si astfel iti vei lamuri multe dileme legate de dimensiunea de punctare a pestilor.

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 09 Iun 2006, 11:52

Taicanoe,
In sistemul competitional pescuitul se desfasoara in regim catch and release...asa ca stai linistit,vei avea ce prinde si in 2009. In momentul alegerii dimensiunii minime trebuie tinut cont de multi parametri. E usor sa carcotim mai ales daca nu cunoatem apa in cauza si nu suntem familiarizati cu populatia si densitatea piscicola prezenta acolo. Asa ca pana una alta,sa vedem cum iese si criticam dupa...

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 09 Iun 2006, 12:52

@ adi
deci te-ai trezit, ma?
ai gasit plumb?
da` tzenkere?

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 09 Iun 2006, 15:04

Scuze ca ma amestec, dar deja ma irita faptul ca unii critica orice. Cati dintre cei care va tot legati de organizari, trofeul ALP sau dimensiuni minime ati organizat un concurs? Credeti-ma e usor sa iti platesti o taxa de inscriere si dupa (sau mai nasol - INAINTE) de desfasurarea unui concurs sa incepi sa critici organizarea! Incercati sa organizati mai intai un concurs de pescuit si dupa aceea puteti critica cat vrei si pe cine vreti! Baietii de la Aventuri au organizat acest turneu impreuna cu alte asociatii de pescuit dupa ce s-au asezat la o masa a discutiilor! Nu e un turneu prohibitiv, toata lumea care s-a manifestat intentia de a participa la acele discutii a fost bine primita, si, de asemenea, alegerea pistelor de concurs s-a facut in limita ofertelor acestor asociatii de a organiza cate o etapa! De ce nu v-ati sesizat atunci sa veniti cu propuneri concrete de noi piste de concurs, sau cu noi idei de regulament? Va spun eu: findca e mult mai comod sa critici munca altuia sustinand ca tu ai fi facut-o mai bine! E de apreciat faptul ca cei de la Rogojesti se gandesc in primul rand la reusita concursului si la intrarea in puncte a cat mai multi concurenti, dar voi preferati sa va legati de varsta stiucilor! Tipic romaneasca atitudine! Unii oameni au muncit la acest regulament care incercati voi sa il calcati in picioare! De ce nu atiluat parte la redactarea lui? NU afirm ca acest regulament este perfect, e clar ca unele lucruri specificate acolo pot fi imbunatatite, dar haideti sa le aratam o umbra de respect acelora care si-au pierdut cateva zile pentru a redacta acest regulament! Oricum acesdt turneu este unul OPEN, iar daca vi se pare atat de sinistru regulamentul aveti optiunea de a NU PARTICIPA!
Imi cer scuze pentru vehementa dar deja m-am saturat sa vad aceleasi posturi rautacioase inainte si dupa desfasurarea fiecarei etape!
Cu respect
Andrei Muresan

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 09 Iun 2006, 15:10

Amin!

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 09 Iun 2006, 16:24

Stefan,
Vezi ca s-a deschis un topic nou pe seama ta,delfin la vobler...frate
esti o legenda vie!!
Tzenchere si plumb avem la greu...putem turna peste 1000 de jiguri...
Vorbim deseara!

Zi-le Dr. Pike !!! Apropos,la Belis mi-ai demonstrat ca esti un mare domn in doua situatii care ti le spun la o bere pe Gostilele :lol:

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 09 Iun 2006, 16:41

... si nu orice vobler, baiete: Dady 3 cm, bun pentru orice specie de rapitor!!!

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 09 Iun 2006, 17:10

Imi pare rau daca am declansat un pic de furtuna ... nu aceasta a fost intentia.
Nu am contestat si nu contest meritele celor care organizeaza acest concurs si nici ale celor care organizeaza etapele. Stiu ca e greu sa te inhami la o asemenea treaba ... asa ca ii felicit pe cei care au organizat deja etapele si le doresc succes celor care vor organiza celelalte etape.

Am vrut doar niste lamuriri ... poate modul cum am intrebat nu a fost cel mai inspirat ... scuze. Anul trecut (cand a fost discutat regulamentul) nu eram activ pe acest forum... dar asta nu e o scuza.
Gata ... mi-am pus cenusa in cap - mi-am facut autocritica - :lol: -
... si consider subiectul (din partea mea) inchis ...
S'altare și bunăstare !

Scrie răspuns