discutii despre competitiile de pescuit la rapitori
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
ovidiu14
- veteran

-
cat se poate de adevarat vali
refritor la AVP e limpede totul si clar
nu m-am referit catusi de putin la ce au declarat si ce au facut si nu am pus la indoiala nimic din cele enuntate de mai sus
afirmatia ta , prima . intareste cele spuse de mine imi confirma ce stiam si iata ca se gasesc si banii pt corpul de arbitri de care vb

iar referirea am facut-o vizavi de discutia de care aminteai cu taxa de rigoare retinuta peste tot
nu am vazut nici o referire de-a lungul vremii cum ca s-ar fi schimbat ceva
oricum e o idee cum spuneam pt ca suntem intr-un topic de propuneri nu ?:)
-
vali stratonov
- veteran

Ovidiu ,probabil ca la intilnirea din15 ian.2007 se va discuta si despre acest aspect.Este o idee buna sa ai aceasi echipa de arbitrii pe toata durata turneului 2007 care cu siguranta si-ar face mai bine treaba decit sa ai arbitrii adhoc la fiecare etapa,iar banii strinsi sa fie folositi in acest scop.Ramine de vazut ce decizie se va lua de catre organizatorii din acest an referitor la aceste sume si mai ales destinatia lor.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
Gyorg
- veteran

-
valistrati scrie:
Gyorg ,nu fac parte din" ramura profesionala"pe care ai enuntat-o spunea-m doar ca daca tot s-a ridicat aceasta problema mai ales ca vine din partea lui Stefan care a participat la acest turneu ar merita discutata.
Vali,
cred ca m-am facut gresit inteles, nu ma refeream ca intri tu in "gasca profesionala" ci ca lasi loc la ingrosarea acesteia dupa fiecare concurs , daca impui noi reguli de limitare a comunicatiilor .
-
Teoo
- senior

-
Unul din punctele cele mai " fierbinti " este cel privitor la nr de manse si durata lor
Subscriu la ideea comform careia 3 manse a 4 ore ar fi mai potrivite.
-
malin
- senior

Existenta unui corp de arbitrii calificat este absolut obligatorie. Deasemenea va exista un segment al regulamentului referitor la obligatiile arbitrilor.
Poate exista o lista oficiala cu arbitrii acreditati la Turneu (criteriile sunt cunoasterea regulamentului si experienta).
Arbitrii vor fi platiti pentru arbitraj din banii rezultati din taxele de participare
Lista arbitrilor desemnati pentru fiecare etapa va fi comunicata de catre organizator - sa zicem - cu minim doua saptamani inaintea concursului.
Arbitrii acreditati nu au dreptul de a fi si concurenti in cadrul turneului.
Acestea sunt ideile principale ale unui proiect de regulament care va face lumina si in privinta arbitrajului. Detaliile vor fi discutate in ianuarie.
P.S.
1.Domnule Stefan Dinu, concursurile de bass au manse egale cu ziua de pescuit, insa nu au si sectoare. Lacurile sunt imense, ce-i drept, dar cantitatea de informatii vehiculata de mass media este suficienta pentru ca a doua zi (a doua mansa) toti concurentii sa se maseze pe o anumita zona restransa a lacului. Aglomeratia este contraproductiva insa, iar regulamentul ii obliga pe concurenti sa stea la o anumita distanta. Asta inseamna ca doar cativa vor pescui in epicentru. Restul vor fi inafara zonei cu potential. Si la noi este valabila aceasta constatare.
2.Punem celularele pe lista neagra? Bun! Cum aplicam acesta prohibitie si mai ales cum impiedicam fraudele (revin la hands free)?
-
Danoc
- utilizator constant

-
malin scrie:Arbitrii vor fi platiti pentru arbitraj din banii rezultati din taxele de participare
Lista arbitrilor desemnati pentru fiecare etapa va fi comunicata de catre organizator - sa zicem - cu minim doua saptamani inaintea concursului.
2.Punem celularele pe lista neagra? Bun! Cum aplicam acesta prohibitie si mai ales cum impiedicam fraudele (revin la hands free)?
Malin, cu tot respectul, aici cred ca trebuie sa fim foarte atenti, adica la plata arbitrilor din taxa de participare. Ar fi pacat ca unii organizatori sa creasca nejustificat taxa de participare la concurs, ca ei trebuie sa asigure arbitrajul. Eu raman la propunerea facuta anterior, adica asociatiile implicate ( eventual si sponsorii si voi de la AVP ) sa asigure din surse proprii deplasarea a cate 2 arbitrii la fiecare concurs. Cheltuielile de cazare si masa sa fie din partea organizatorilor. Nu cred ca acestia trebuie platiti suplimentar ( "salarizati" ), avand in vedere ca vin din partea celor direct implicati si sunt oameni care iubesc pescuitul.
Cat priveste partea cu celularele...eu continui sa cred ca este o complicatie in plus....ceea ce va fi o vesnica sursa de contestatii....si/sau zvonuri. Ce ne facem atunci cu GPS-ul, cu sonarele cu GPS inclus, cu mobilele cu GPS inclus...etc? Ar fi nevoie ca fiecare concurent sa aiba in barca arbitru....si si atunci ar fi discutii ca poate s-au inteles.
-
vali stratonov
- veteran

Gyorg scrie:valistrati scrie:
Gyorg ,nu fac parte din" ramura profesionala"pe care ai enuntat-o spunea-m doar ca daca tot s-a ridicat aceasta problema mai ales ca vine din partea lui Stefan care a participat la acest turneu ar merita discutata.
Vali,
cred ca m-am facut gresit inteles, nu ma refeream ca intri tu in "gasca profesionala" ci ca lasi loc la ingrosarea acesteia dupa fiecare concurs , daca impui noi reguli de limitare a comunicatiilor .
Gyo ,personal nu sustin aceasta idee din mai multe motive ci spune-am ca ar putea fi macar discutata din respect pt. Stefan care a pus osul in turneul 2006 si are partea lui de dreptate dar nu stiu daca e imperios necesara introducerea acestui paragraf in regulament.
Mult mai important mi se pare aprobarea unui regulament unic pe toata durata turneului care sa fie respectat de toti organizatorii indiferent in ce zona tarii si specificul pistei se desfasoara etapa.
-
Gyorg
- veteran

-
De acord cu tine !
-
vali stratonov
- veteran

Gyorg scrie:De acord cu tine !
Danke ,esti un dragut.

-
Teoo
- senior

-
Si totusi...revin la unaul din primele puncte...Nr de etape oameni buni ...3 sau 2 ???