discutii despre competitiile de pescuit la rapitori
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Calone
- veteran

Referitor la concursuri - fiecare e mai mult sau mai putin favorizat , acolo unde cunoaste mai bine locul . chiar e greu de crezut ca "echipa" de cunoscatori de la buc. vor da la concurs toti buluc in groapa cu salai , iar restul in groapa cu porconi .
Referitor la Gerula - incearca sa mergi la concurs , mai bine decat sa te certi cu unu si altu , chiar credeam ca te-ai mai domesticit. mai demult prin certurile cu adilucu il amenintai ca de ce nu vine la concurs sa va demonstrati care cat de tari sunteti . uite , el a fost la 2 tu la nici unul , dar de criticat , critici . nu o lua ca pe o rautate dute la concurs , prinde peste si dupaia ia rolul de " voivod " viteaz al criticii

poate intrii si pe podium

si vei fi mishu viteazul

.
-
Gerula
- veteran

Calone scrie: mai demult prin certurile cu adilucu il amenintai ca de ce nu vine la concurs sa va demonstrati care cat de tari sunteti . uite , el a fost la 2 tu la nici unul , dar de criticat , critici . nu o lua ca pe o rautate dute la concurs , prinde peste si dupaia ia rolul de " voivod " viteaz al criticii

poate intrii si pe podium

si vei fi mishu viteazul

.
Mai, din cate am inteles eu pe Belis n-a prins nimic, si nici pe Darvari n-a rupt gura targului

. Vedem pe Sarulesti care iese in fata, in mod normal voi fi in tara in perioada aia.
Normal ca aia care stiu bine balta sunt favorizati din start, asta-i o chestie inevitabila. Problema discutata aici e alta: ce fac organizatorii cand 3-4 insi care stiu balta blocheaza un loc bun (folosind regula care interzice apropiere excesiva a barcilor) ? Deocamdata raspunsul corect e : se fac ca ploua.
Cu lacrimi Bastus!
-
adrian ionascu
- senior

mie mi se pare o problema falsa. cei care blocheaza o zona buna se blocheaza pana la urma si pe ei atata timp cat e putin probabil ca acesti pescari sa pescuiasca doar intr-o singura zona pe toata durata concursului, doar pentru a o bloca.
pe de alta parte plecand din start cu ideea de a bloca o anumita zona lasi libere multe altele, care vor fi exploatate de ceilalti. daca o zona considerata buna in general nu da rezultate in ziua respectiva ce faci? cauti altele. care poate sunt deja blocate de altii nu? putem discuta la infinit fara finalitate.
ideea este ca nici un concurs oricat de bine reglementat ar fi nu poate sa ofere conditii egale tuturor. vor fi avantajati cei care cunosc locurile, vor fi avantajati cei care, intamplator sau nu, dau de locurile unde se hraneste rapitorul. iar ceilalti din jur care vad ca unul din concurenti prinde pe un anumit loc se vor apropia, in limitele stabilite de regulament, si vor incerca si ei sa profite. cred ca nici nu este recomandabil ca un concurs sa fie exagerat de reglementat pentru ca, din obligatia insusirii a zeci de reguli, fiecare facuta sa preintampine o anumita avantajare a unui (unor) concurenti, dispare pana la urma placerea pescuitului.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
-
Gerula
- veteran

adrian ionascu scrie: iar ceilalti din jur care vad ca unul din concurenti prinde pe un anumit loc se vor apropia, in limitele stabilite de regulament, si vor incerca si ei sa profite.
Pai aici e toata smecheria, ca in situatia in care se aplica asemenea tactici de grup altii nu mai au cum sa se apropie. Stiu cateva balti langa Bucuresti (nu ma refer aici la Gostilele, unde am dat foarte rar) pe care exista cate 1-2 locuri unde mergi absolut la sigur in 90% din zile. Nu pesti mari, nu capturi record, dar strapazani si bibani punctabili (bine, bibani punctabili pe o dime4nsiune minima normala). Blochezi un loc de-asta cu 4 pescari buni si esti sigur ca mergi in puncte, in vreme ce altii ara balta.
Cu lacrimi Bastus!
-
razvan m.
- veteran

-
Pai atunci sa se bage sa nu se blocheze. Sau, mai bine, sa nu poata participa nici unul care se cunoaste cu vreun alt concurent

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
Gerula
- veteran

De dat pe caterinca e cel mai usor, nitel mai complicat e sa propui o solutie viabila

.
Cu lacrimi Bastus!
-
Adi_
- veteran

si daca locu` ala bun e blocat de pescari care nu se cunosc intre ei, nu e nici o problema? e clar ca locurile bune vor fi blocate de cei care le cunosc, asta e...sau ar trebui sa se lase cate un loc liber si pt aia care ajung mai tarziu pe "locul bun"?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Anglers XXI
- junior

Gerula scrie:Vedem pe Sarulesti care iese in fata, in mod normal voi fi in tara in perioada aia.
Normal ca aia care stiu bine balta sunt favorizati din start, asta-i o chestie inevitabila. Problema discutata aici e alta: ce fac organizatorii cand 3-4 insi care stiu balta blocheaza un loc bun (folosind regula care interzice apropiere excesiva a barcilor) ? Deocamdata raspunsul corect e : se fac ca ploua.
Gerula, pe Sarulesti, daca esti in tara si vrei sa participi iti pot opri un loc doar ca arbitru.
Sarulesti e etapa finala, cu locuri limitate. Si chiar daca n-ar fi asa tot nu vei putea participa. Sorry, dar e mai bine sa stii de acum.
Sorin D.
AVP
-
Adi_
- veteran

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Anglers XXI
- junior

Nici n-ar avea cum.
Dar eu am vorbit serios, la ultima etapă pot participa doar cei care au mers până atunci la cel puţin o etapă din turneul AvP. Şi asta limitat, în ordinea rezultatelor şi a numărului de participări anterioare.
Este valabil pentru toată lumea, nu numai pentru Gerula.
Sorin D.
AvP
PS: Pentru cei care mai au timp să ajungă dimineaţă la Gostilele, ne vedem la etapa a 3-a a turneului AvP. 10x