program Cupa Anglers XXI - etapa a 3a Trofeul AVP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 23 Iun 2006, 07:33

Eu da,
tu se pare ca nu prea stii, daca-mi pui intrebarea cu citatul ala in fata. Dar daca vrei sa dezbatem subiecte de genul asta, intra pe forumul nodinpapura.ro si asteapta-ma acolo. Si daca tot esti cu DEX-ul pe genunchi, mai cauta un cuvant: nihilism. Vezi daca te regasesti.
In rest, numai bine Gerula si fir intins in weekend.

malin
senior
senior

&Co.

Mesaj de malin » 23 Iun 2006, 10:10

Salut Gerula! Esti in Corfu? Nu-i baga in seama pe rautaciosi si exerseaza in concediul asta ceva lansari, ceva recuperari, intepari, ca sa nu-ti iesi din mana. Sau mai bine scrie una tare la gazeta si elibereaza-te, poate asa te avem pe forum ceva mai relaxat. Chestia asta cu pescuitul nu iti poate camufla toate nereusitele vietii. OK, sa zicem ca esti pescar mai bun decat Malin&Co. So? Tot Gerula ramai. Eu zic ca deghizarea in Cristi Ene era o idee mai buna.

Malin&Co.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 23 Iun 2006, 12:19

Mai intai: concurs bine organizat, bere multa si gratis, atmosfera ... BRAVO ANGLERS XXI

Apoi: strategii de grup? Da. Au influentat rezultatul? NU !!!!!!!!!

In cele din urma: Obstructionare concurentilor:
In ziua a 2-a, sectorul B, cand am ajuns la capatul sectorului, la calugar ceva mai tarziu decat altii (probleme tehnice: eram pe vine in tufisuri) erau deja postati 5 concurenti de jur imprejurul gropii de acolo. Tarziu am zis !!! ... am incercat sa pescuiesc ... s-a desdoit un snap si era sa-i sparg capu lu` PACO (mii de scuze domnule !!!!) ... am renuntat!
Am pescuit aproape de grup ... intr-o margine de stuf de unde am recoltat un salau si o gasca mare de bibani (nepunctabili). Petre si Paco erau aproape diametral opus fata de gropa aia. Asa ca confirm pana acum spusele lui Petre.
Apoi s-a spart gasca caci locul nu mai producea ... cred.
Toti au incercat toate locurile cunoscute de toti sau doar de iei ... Tot ce a declarat Petre e adevarat ...
La sfarsitul concursului l-am auzit pe PACO spunand ca nu a poate pescuii sau nu este lasat sa pescuiasca ... Cred ca eu l-am incurcat de vreo doua ori dar nu direct si voit: ma indreptam catre un loc in mal ... si PACO se intrepta catre acel loc ... am ocolit locul respectiv si m-am asezat la vrea 3 arunari distanta de PACO ... lansam amandoi parale cu malul unul spre celalalt, fara a ne incomoda (cel putin din partea mea). In concluzie cred ca eu sunt BIBICU !!! ... ASA CA SCUZE PACO !!! Promit sa nu se mai intample !!!

Concluzie:
Grupurile de interese ... jocuri de culise ... cunoasterea baltii etc.
Nu spun ca nu exista chestiile astea ... la orice concurs exista! Toti isi pot forma grupuri cu strategii (constructive sau distructive) se pot antrena intens pe toate lacurile trofeului ... dar asta inseamna ca veti castiga concursuri? Veti castiga altceva: respect pentru concurenti, experienta, indemanare, reflexe ... si chestiile astea te ajuta sa castigi concursuri.

Respect!

PS: pentru criti.ene si Gerula: infiintati ECHIPA DE CARCOTASI MAESTRI PREA BUNI PENTRU CONCURSURI VOASTRE si bateti pe toata lumea la anul !!!!
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

malin
senior
senior

concurs

Mesaj de malin » 23 Iun 2006, 12:25

Eu l-as uita putin pe Gerula. Mai bine iata cateva amanunte despre un concurs de bass tinut pe Lake Champlain pentru BIG K-MART BASSMASTER, unde a punctat numai si numai bassul (largemouth si smallmouth). Consursul s-a desfasurat de miercuri pana sambata, cu iesire pe apa la 6:20 am si revenire pentru cantarire la 3:00 pm. Toate barcile trebuie sa aiba recipiente in care sa reziste atatea ore pestii (racitoare, aeratoare si substante care incetinesc metabolismul pestelui pentru a nu consuma prea mult oxigen) si o putere a motorului de maxim 250 HP. Toate barcile din consurs sunt prevazute cu motoare electrice, sonar si GPS. Concursul are doua divizii – una profesionista (cu marele premiu de 100.000 $, cash) si altul de amatori (primul loc incaseaza 25.000 $, cash nenica!). Deci, o zi= o mansa. Cel mai mare bass din mansa aduce 1000 $ pentru profesionist si 400 $ pentru amator. Primii 40 clasati in cele doua segmente (profi si amatori) primesc premii in bani care insumeaza peste 400.000 $. La concurs s-au strans peste 300 de participanti din 35 de state, plus Japonia. Regulile competitiei sunt foarte simple: cei din divizia amatori pescuiesc din barca alaturi de profesionisti. Deci, intr-o barca vor fi profesionistul (proprietarul barcii, cel care stabileste locurile unde se pescuieste si care este pozitionat in varful barcii pentru a explora zona primul) si amatorul (care eventual il ajuta pe profesionist in timpul concursului). Fiecre concurent poate aduce la cantarire maxim cinci pesti/zi, cu dimensiunea minima de 30,5 cm. Castigatorul este cel care aduce cea mai mare cantitate de peste insumata in toate cele patru zile. Toti pestii trebuie eliberati vii dupa cantarire, iar pestii care dau semne ca nu rezista eliberarii sunt penalizati cu cate 4 oz, lucru semnificativ daca ne gandim ca trofeul este castigat in general la mai putin de jumatate de kilogram fata de locul doi. Taxa de participare este de 1500 $ pentru pro si 400$ pentru amator. La asta se adauga cheltuielile de hotel, transport, mancare, consumabile etc. O barca bass-boat de competitie costa in jur de 40.000 $ (cu motor, electronice si peridoc). Asta este doar asa, o imagine grosiera a acestor competitii la rapitori din care abia acum incearca si cei de la FIPS sa se inspire, mai ales ca febra competitiilor la bass a cuprins toate tarile latine (Franta, Spania, Portugalia, Italia), cu exceptia Romaniei, evident.

Cu jiguri Lucioperca!

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 23 Iun 2006, 12:36

Eu personal in cazul Gerula am trecut prin trei faze:
- in prima tineam cont de parerile respectivului si incercam o analiza a
situatiei la rece..problema era insa ca multe erau departe de realitate si nici macar cele plauzibile nu erau sustinute cu dovezi...asa ca am trecut la faza a doua..cand individul ma calca efectiv pe nervi citindu-i contrele care se succedau intr-un ritm alert. Intr-un final am ajuns in faza a treia,faza in care ma distreaza efectiv si in care ma abtin cu greu sa nu izbucnesc in ras citindu-i postarile..si uite asa am devenit IMUN. Va sugerez sa faceti la fel.

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 23 Iun 2006, 13:12

Ce viteza poate avea un Effzett de 22g in lansare? 90- 100 km/h?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 23 Iun 2006, 13:34

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:wink:

se pare ca sunt tot mai multi "nebuni" pe forumu` asta, care nu-l suporta pe.... 8)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 23 Iun 2006, 13:41

daca faci oaresce aluzii, sa stii ca nu ma refeream la...
era asa...off topic :twisted:

Anglers XXI
junior
junior

Mesaj de Anglers XXI » 23 Iun 2006, 13:42

Gerula scrie:.... as vrea sa-l cunosc si eu pe ala care ar avea tupeul sa-mi arunce pe balta lingura in cap :lol:.
Daca n-am linguri la mine, merge si un jig de 1/2?
Eu am tupeul asta. Sincer.

Sorin D.
AXXI

malin
senior
senior

gerula

Mesaj de malin » 23 Iun 2006, 13:43

Eu unul as incerca cu jiguri Gamakatsu de 60 gr. Chiar, daca ar incepe sa dea toti, ce-ar mai face Gerula?

Închis