Program - Cupa 3 Lacuri - Gilau - Etapa V Trofeul AVP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Aug 2006, 11:54

sofoneamihai scrie: Avand in vedere Belis-ul ( ma refer la rezultate ! ) ma intreb de ce la "trei lacuri " sa decis punctarea bibanului ?
Nu stiu ce legatura are Belisul in intrebare.
De ce s-a decis punctarea bibanului? De ce nu? :lol: E peste rapitor, exista o populatie suficienta in apa pentru a fi punct de interes in concurs, chiar daca dimensiunile sunt altele fata de Gostilele. Evident ca puteam sa punem limita la biban de 20 sau 25 cm, favorizandu-i usor pe clujeni, dar nu suntem astfel de oameni. Nu am organizat acest concurs pentru a-l castiga si n-o vom face niciodata.

petre - BerTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de petre - BerTi » 25 Aug 2006, 11:54

Nu pot decat sa ma repet...
dupa ce o sa vii la mai multe concursuri si o sa vezi cat de greu este uneori sa prinzi un singur peste in conditii de concurs (desi ai simtit deja pe pielea ta asta) o sa fii de acord cu mine ca trebuie sa fie o diferenta foarte mare intre cel care l-a prins si cel care nu l-a prins. (ca la matematica... 1:0 e mult mult mai mare decat 14:1) :D

Crede-ma... am avut in primele trei concursuri cate o gherla in fiecare... doua locuri 1 si un loc 2... in mod normal ar trebui sa fiu primul care te sustine... dar ma gandesc ca totusi a fost vina mea ca nu am fost in stare sa prind, nu vina celor care au fost in stare... cu noroc sau fara...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Aug 2006, 12:07

sofoneamihai scrie:Doar de dragul traditiei ( trei lacuri ) s-au pastrat in concurs toate cele trei lacuri ?
Zona e superba dar atat ( ma refer la somesul cald )
Nu, nu a fost de dragul traditiei. Ne-am pus multa vreme problema daca sa facem sau nu mansa pe Somes Cald. Aveam pregatita varianta de rezerva (lacul Tarnita e mare si aveam un al doilea sector pregatit pe Tarnita).
Am facut mai multe partide de test si am prins de fiecare data pesti de masura (5, 10, 15), pe diferite zone (coada, golful de la mijloc, zona barajului). Pentru a se putea face o departajare, nu e nevoie sa se prinda in nestire mereu. Cred ca e relevant pentru valoarea concurentilor chiar si atunci cand se prind 4-5 pesti de persoana.
Vazand ca se prinde comparabil cu celelalte lacuri, depinzand mult de conditiile meteo si de uzinari, am considerat ca lacul va face fata competitiei.

Si o mica statistica a cantitatilor prinse pe manse si pe sectoare:
3451 cm - Sector C Gilau
1174 cm - Sector C Tarnita
720 cm - Sector B Tarnita
687 cm - Sector B Somes Cald
551 cm - Sector C Somes Cald
394 cm - Sector B Gilau

Deci Gilaul detine cea mai buna si cea mai proasta mansa, iar mansele de pe Somes Cald nu difera extraordinar de mult de mansa Tarnita sector B. Cred ca variatiile sunt cauzate in principal de deversarea apaei dintr-un baraj in altul.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 25 Aug 2006, 14:37

petre - BerTi scrie:Nu pot decat sa ma repet...
dupa ce o sa vii la mai multe concursuri si o sa vezi cat de greu este uneori sa prinzi un singur peste in conditii de concurs (desi ai simtit deja pe pielea ta asta) o sa fii de acord cu mine ca trebuie sa fie o diferenta foarte mare intre cel care l-a prins si cel care nu l-a prins. (ca la matematica... 1:0 e mult mult mai mare decat 14:1) :D

Crede-ma... am avut in primele trei concursuri cate o gherla in fiecare... doua locuri 1 si un loc 2... in mod normal ar trebui sa fiu primul care te sustine... dar ma gandesc ca totusi a fost vina mea ca nu am fost in stare sa prind, nu vina celor care au fost in stare... cu noroc sau fara...

Cred ca e totusi o mare diferenta intre a da gherla intr-o mansa in care cativa concurenti prind 4-5-6 sau chiar mai multi pesti, si a da gherla intr-o mansa in care se ia locul 1 cu un peste. Abia in a doua situatie e clar o chestie de bulan, zic eu.
Cu lacrimi Bastus!

petre - BerTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de petre - BerTi » 25 Aug 2006, 14:55

nu s-a luat niciodata locul 1 cu un peste... si nici n-o sa se ia vreodata

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 25 Aug 2006, 15:32

nu s-a luat niciodata locul 1 cu un peste... si nici n-o sa se ia vreodata
Cu sistemul actual de punctare sunt de acord cu tine,daca insa se fac modificari..n-as fi asa sigur :D... mai ales daca se trece la punctarea gramelor in locul centimetrilor.

petre - BerTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de petre - BerTi » 25 Aug 2006, 15:53

Pai da, dar vezi ca tot acolo ajungem... mai degraba e bulan un peste mare decat mai multi pesti de dimensiuni mici sau medii...
tocmai asta cred ca vrem, sa eliminam pe cat posibil premierea norocului.

si eu sunt de acord ca trebuie facut ceva sa nu transformam turneul intr-o bibaniada (si asociatia al carei membru sunt a si facut ceva in sensul asta la concursul de pe gostilele) ... dar asta nu inseamna sa inlocuim regulamentele si sistemele de punctare cu unele mai proaste, in care norocul sa fie mai important decat maiestria...

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 25 Aug 2006, 16:33

Evident,n-am spus ca sunt pro-kilograme. Am vrut doar sa evidentiez ca trebuie analizat cu grija fiecare aspect.Mie unul pana acum sistemul bazat pe paliere de lungime mi se pare cel mai convenabil.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 25 Aug 2006, 18:17

Adi scrie:Mie unul pana acum sistemul bazat pe paliere de lungime mi se pare cel mai convenabil.
Am fost prezent in toate etapele de pana acum la masuratori si iti pot spune cu mana pe inima ca si fara paliere de lungime chestia asta cu fisele de punctare a fost cea mai mare problema. Daca este ceva care ma nemultumeste la turneu este slaba pregatire a unor arbitri care s-au ocupat de completarea acestor fise. Peste tot am dat de ei. Daca ii mai pui cu paliere si calcule ai terminat competitia. Un centimetru este un punct si limita minima la biban (ca asta este problema) trebuie urcata la o valoare ce poate fi stabilitata de comun acord de toti organizatorii, inainte de inceperea turneului de anul viitor.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 25 Aug 2006, 18:21

Gherula a scris:
[/quote]Cred ca e totusi o mare diferenta intre a da gherla intr-o mansa in care cativa concurenti prind 4-5-6 sau chiar mai multi pesti, si a da gherla intr-o mansa in care se ia locul 1 cu un peste. Abia in a doua situatie e clar o chestie de bulan, zic eu.[/quote]

Shi care e trotushi diferentza?

Scrie răspuns