Program - Cupa 3 Lacuri - Gilau - Etapa V Trofeul AVP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 25 Aug 2006, 19:11

Am fost prezent in toate etapele de pana acum la masuratori si iti pot spune cu mana pe inima ca si fara paliere de lungime chestia asta cu fisele de punctare a fost cea mai mare problema. Daca este ceva care ma nemultumeste la turneu este slaba pregatire a unor arbitri care s-au ocupat de completarea acestor fise. Peste tot am dat de ei. Daca ii mai pui cu paliere si calcule ai terminat competitia. Un centimetru este un punct si limita minima la biban (ca asta este problema) trebuie urcata la o valoare ce poate fi stabilitata de comun acord de toti organizatorii, inainte de inceperea turneului de anul viitor.
Sincer sa fiu nu mi se pare o chestiune foarte complicata si greu de asimilat,cea cu palierele de lungime. Uite de exemplu daca pe jgeaburi ar fi marcate pe langa centimetri si capetele acestor paliere si nr de puncte care trebuie acordat lucrurile s-ar simplifica mult. Odata asezat pestele in jgheab va fi foarte usor de vazut in ce interval de lungime se incadreaza si nr de puncte care-l aduce.
Din ce am observat eu la Cupa 3 Lacuri de exemplu se faceau in principal greseli de citire,adica in loc de 24cm se puneau 23..sau invers.
Mergand pe sistemul 15-19cm = 1pct; 19-22cm=2pcte s.a.m.d nu ai de facut calcule laborioase,adica nu ajungi sa aduni sute sau mii de puncte...ramai la ordinul zecilor. In plus stimulezi cautarea pestilor de dimensiuni mai mari (sa zicem daca un clean de 28 va puncta cat 3 de 22 ).
Ce zici tu cu stabilirea unei dimensiuni minime universal valabile la biban mi se pare partea cea mai dificila din toata chestiunea asta. Daca aplicai dimesiunea minima la biban de pe Gostilele pe Gilau,ce iesea?

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 25 Aug 2006, 19:46

Adi, suna foarte bine ce spui tu numai ca la granita celor 19 cm (intre un palier de punctare si altul) incepe nebunia. Dupa cum ai constatat milimetrul acela din varful cozii face diferenta. Ei bine aici arbitrul poate face legea, insesizabil, ca doar e vorba doar de un milimetru. Si asa au fost situatii cand bibanul de 15 era de 14,7 cu... bataie din opercule. Eu sunt adeptul gramelor, mai spus-o. Scapam de toata birocratia asta.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 25 Aug 2006, 19:47

Daca limita era la Cluj 25 cm pentru biban se inghesuiau oamenii la clean. Nu cred ca ar fi fost avantajati Cozma&Co. Pe Tarnita a contat cleanul si uite ce a iesit, este drept ca si cu o aripioara de ajutor din partea juniorilor cu dungi. Oricum 15 cm mi se pare o norma de pescuit stationar. Cea legala de 12 are trimitere la daunatorii pisciculturii si pute a ministerul agriculturii. Un 20 cred ca mai limpezeste situatia. Aici este discutabil.

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 25 Aug 2006, 20:06

Eu personal nu cred ca sistemul actual de punctare este atat de deficitar. Chiar nu vad de ce trebuie modificat?! Si eu cred ca pe durata intregului turneu, se cern concurentii. Nu cred ca sistemul de punctaj este cel ce trebuie modificat.
Poate mult mai important ar fi de modificat modul de arbitraj. In aproape fiecare etapa a turneuui au fost probleme si n-am auzit de nici o sanctionare a vreunui concurent. Asta este ok???? Si la noi la ultimul concurs, am fost nevoiti sa apelam la o gramada de fosile de la AJPS. A fost un minus de organizare pe care-l recunoastem. Astia mai mult au stat la povesti pe mal decat sa arbitreze. Eu cred ca aici trebuie lucrat si gasite solutiile pentru arbitraje cinstite si stricte.
Iar pe cei care nu participa la concursuri, dar au mereu ceva de comentat, nu-i mai luati in seama. Boala e boala si trebuie sa avem respectul asta pentru bolnavi. :wink:

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 25 Aug 2006, 20:15

Discutia ramane deschisa oricum, urmand sa se stabileasca exact dupa ultima etapa,Cupa Salmo. Apropos, ce se aude de locatia acesteia? Ramane Sarulestiul?

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 25 Aug 2006, 22:48

Adi scrie:Discutia ramane deschisa oricum, urmand sa se stabileasca exact dupa ultima etapa,Cupa Salmo. Apropos, ce se aude de locatia acesteia? Ramane Sarulestiul?
Sarulesti sau nimic

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 26 Aug 2006, 16:26

consider in continuare ca daca s-ar face punctarea dupa specie diferentiat asa cum mi-am exprimat parerea si in alt post s-ar reduce mult din pb
iar dupa o clasificare corespunzatoare care sa aiba la capat pestele ce inseamna tinta concursului la care se iese afara poate ca ar fi mai limpede
ex :

ultima specie clasificata 0,25 puncte la dimensiunea minima
...
...
...
prima specie clasificata cel mai mare nr de puncte ( 1; 1,5; 2. functie de cate specii participa la concurs ca si punctabile )

in acest mod cred ca nu vor mai fi egali 10 bibani cu 2 pastravi de exemplu sau 3 cleni
se elimina bibaniada , nu se exclude specia biban din concurs stiut fiind faptul ca de multe ori este prezent cu preponderenta ( iar in concursul in care sunt sa zicem doar bibani se poate face departajarea , si totodata nu se insumeaza puncte exagerat de multe ca nr )
totodata s-ar putea lua in calcul ca la punctele locului sa se adauge punctele din peste ; cred c ar rezulta o lupta frumoasa si mai usor de departajat ca si rezultate functie specie peste

mi-am permis sa-mi expun parerea desi NICI nu am participat la turneu NICI NU FAC PARTE DIN VREO asociatie ....asta pt cei ce si-au exprimat indignarea postarilor celor ce nu au participat sau nu sunt stiu eu unde membrii
se simt ei nu dau nume si nici nu e o critica e o idee

fir intins

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 28 Aug 2006, 07:40

malin scrie:Adi, suna foarte bine ce spui tu numai ca la granita celor 19 cm (intre un palier de punctare si altul) incepe nebunia. Dupa cum ai constatat milimetrul acela din varful cozii face diferenta. Ei bine aici arbitrul poate face legea, insesizabil, ca doar e vorba doar de un milimetru. Si asa au fost situatii cand bibanul de 15 era de 14,7 cu... bataie din opercule. Eu sunt adeptul gramelor, mai spus-o. Scapam de toata birocratia asta.
Cantarirea nu exclude problema cu 14.7 vs 15 cm, pentru ca se cantaresc doar pestii de masura, deci tot trebuie masurati pestii apropiati de limita.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 28 Aug 2006, 08:33

ovidiu14 scrie: mi-am permis sa-mi expun parerea desi NICI nu am participat la turneu NICI NU FAC PARTE DIN VREO asociatie ....
Daca nu faci parte din nici o asociatie nu ai de ce sa-ti expui parerea , .......asa ca taci din gura :twisted: ..... :wink:
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 28 Aug 2006, 09:01

ovidiu14 scrie: mi-am permis sa-mi expun parerea desi NICI nu am participat la turneu NICI NU FAC PARTE DIN VREO asociatie ....asta pt cei ce si-au exprimat indignarea postarilor celor ce nu au participat sau nu sunt stiu eu unde membrii
se simt ei nu dau nume si nici nu e o critica e o idee

fir intins

Vai, dar cum ti-ai permis, dai cu pietre de pe mal, nu se poate asa ceva, asta trebuie sa fie un complot AGVPS-ist :lol: :lol: :lol:.

Serios vorbind, punctarea diferentiata pe specii e o idee foarte buna, evident daca regulamentul se face cu realism. Nici sa se dea in extrema cealalta, si cu un pastrav pe care l-ai vanat pe tot lacul precum capitanul Ahab sa poti iesi in fata unuia care a prins 20 de pesti punctabili n-ar fi in regula.
Cu lacrimi Bastus!

Scrie răspuns