Program - Cupa 3 Lacuri - Gilau - Etapa V Trofeul AVP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 28 Aug 2006, 09:26

ovidiu14 scrie: mi-am permis sa-mi expun parerea desi NICI nu am participat la turneu NICI NU FAC PARTE DIN VREO asociatie ....
Daca nu faci parte din nici o asociatie nu ai de ce sa-ti expui parerea , .......asa ca taci din gura :twisted: ..... :wink:
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 29 Aug 2006, 16:19

E cam liniste pe aici !!! Vad ca nimeni nu are tupeu sa zica pe bune!

CUPA 3 LACURI a fost de departe cel mai slab concurs dpv organizare din tot circuitul AVP. De ce? Pai:

1. Imi primul rand berea a fost prea putina !!!! ½ litri de apa pe zi in conditiile de canicula a fost o gluma !!!
2. Abordarea domnului VASILESCU gen: „eu sunt sefu si cui nu-i convine valea !!!!” miroase putin a AGVPS. Concursul nu exista fara concurenti. Asta sa fie clar !!!!!!!!!!
3. Interpretarea regulamentului (de altfel corecta) astfel incat sa nu se mai foloseasca motorul a fost arbitrara si cel putin suspecta. Nu poate sa ma convinga pe mine nimeni ca s-a facut pentru egalitatea de sanse. Eu am o barca de 3m si 60kg. Fara motor sunt egal cu cine? Egalitatea este o utopie !!!!!!!!!
4. De la Bucuresti la Cluj si retur am facut vre-o 13-14 ore. Mansele au avut in total 10,5 ore. Din care 4-5 ore am vaslit ca, ce sa-i faci cu egalitatea asta, nu aveam voie cu motorul. 3,5 ore per mansa au fost total insuficiente !!!!
5. Locul de campare total neadecvat. A trebuit sa ne descurcam singuri cum am putut unde am putut.
6. Accesul pe lac la antrenamente a fost o gluma. Accesul pe lac la concurs a fost dificil. Orientarea pe lacuri a fost o alta gluma: „de la stanca aia mare ... nu aia ... cealalta ... pana la casa alba din lemn ... ba nu .. casa alba cu etaj din lemn”
7. Fosilele de arbitri de la AJVPS au fost o alta gluma proasta ... foi de arbitraj scrise aiurea ... imposibilitatea concurentilor de a verifica rezultatul (intre momentul in care pestele era pus in jgeam, era masura si aruncat hat departe in apa treceam cam 2 secunde) ... modul de eliberare (ca sa nu spun de catapultare pe malul celalalt) a pestilor nu a facut cinste unui concurs C&R. Se vede ca erau de la AGVPS.
8. Foile de arbitraj era vorba sa fie in doua exemplare. Era vorba sa se afiseze rezultate intermediare. Iar la sfarsit cireasa: „Cine are cea mai mare captura? Berti? Sigur?” . Cred ca daca strigam eu imi dadeau mie premiul. Pacat de iPac!!!! De ce nu se foloseste un soft dedicat, mai ales ca exista deja?

Concluzie:
Schimbati modul de organizare ca la anul ori nu mai nimeni, ori cine vine va veni ultima oara.
Imi doresc un concurs cu atmosfera de la Belis, organizarea de la Gostilele (si berea), pestele de la Rogojesti si vantul de la Darvari (asta cu Darvariul e o gluma!)

Referitor la sistemul de punctaj:
a. Sistemul de punctaj trebuie sa urmareasca in mod clar constanta concurentului. Punctarea trebuie sa se faca in continuare per mansa. Urmatoarea mansa o iei de la capat. Pe Gilau s-a prins in prima mansa zeci de bibani ... urmatoare mansa nu s-a mai prins. Pe Tarnita sambata dupa-amiaza sa pescuit ca la Mamaia: sky jet, sky nautic, strigate, inot, tate goale (Malin te rugam publica si tu poza aia cu gagicile de pe Tarnita .... stim ca o ai !!!! ). Pe Tarnita duminica dimineata a fost liniste si pace ... rezultate comparabile in situatii diferite? In nici un caz!
b. Ar trebui incurajat prinsul pestilor mari si mai greu acesibili printr-un sistem de punctare ponderat. Si aici avem un paradox ... astea inseamna calcule complexe ... pune-ti mosii de la Cupa3Lacuri sa faca calcule ca se decerneaza premiile la anul !

Cam atat ... deocamdata :twisted:
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 29 Aug 2006, 16:26

Malin,
vreau si eu pozele cu gagicile de pe Tarnita.

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 29 Aug 2006, 17:41

Malin,
vreau si eu pozele cu gagicile de pe Tarnita
Eu zic ca Malin pregateste un material gen Divizia Sexy...exemplare reprezentative pentru fiecare zona a tarii. :lol: :lol:

amadeus
junior
junior

Mesaj de amadeus » 29 Aug 2006, 22:25

Uite ca am tupeu sa raspund dl Sefan Dinu.
Spuneti ce va deranjat mai mult:
1.Nu cred ca nu v-a lasat cineva sa va antrenati,doar daca sinteti tendentios puteti afirma contrarul.
2.Nu am montat debarcadere si scarite pentru concurenti din cauza lipsei lemnului din zona.Poate data viitoare.
3.Nu am putut turna berea pe gitul celui care nu a vrut sa serveasca.Poate frigidereul de pe ponton era prea mic ca sa fie vazut.Data viitoare o sa umplem barca cu apa minerala asta asa sa fie daca 1/2 l nu ajunge de mansa.
4Arbitri au fost cite 3-4 barci pe fiecare sector iar daca au fost prea batrini
data viitoare o sa dam cite o majoreta pentru fiecare concurent.
5.Ne cerem scuze ca nu v-am permis sa folositi motorul in mansa dar noi am asteptat niste lipoveni care sa visleasca in locul d-voastra si care nu au venit.
6.Cind o sa ne asociem cu dl Becali si om cumpara lacurile va promit ca nu va va dreanja nimeni in timpul concursului.
Lasind gluma va pot spune ca am vazut cel putin 3 concursuri din actualul turneu mai proaste ca acest concurs in care s-au folosit barcile cu motor in timpul mansei,arbitrii au stralucit prin absenta,s-au punctat pesti morti,
s-au favorizat anumiti concurenti si poate ar mai fi multe de spus.
Toate au fost incalcari mai mari sau mai mici de regulament dar care au fost tolerate de catre organizatori.Si atunci care este un concurs slab cel care incearca sa fie cit mai corect sau cel care inchide ochii la derapajele de la regulament.Astept sa organizati d-voastra un concurs si dupa aia vorbim.Cu stima

amadeus
junior
junior

Mesaj de amadeus » 29 Aug 2006, 22:35

Vreau sa va propun un punctaj care poate ar scapa concursurile de bibanieala.Propun limita minima la biban de 15 cm dar sa puncteze doar cu cit depaseste aceasta limita.Adica pentru un biban de 17 cm sa primesti doar 2 puncte(17cm-15cm=2pct).Ce parere aveti?
Servus

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Aug 2006, 08:07

StefanDinu scrie:E cam liniste pe aici !!! :
1. Imi primul rand berea a fost prea putina !!!!
½ litri de apa pe zi in conditiile de canicula a fost o gluma !!!

+++ Berea a fost la discretie; daca se termina, cumparam suplimentar fara limita... Cum poate spune cineva ca a fost prea putzina? Trebuia sa ducem si-n termos pe apa ca sa poata face fata caniculei?
CIPS vrea sa faca pescuitul sport olimpic si daca avem un campionat national, nu o miuta locala gen Cupa Politiei sau Cupa Presei, ar trebui ca scopul sa fie pescuitul sportiv, nu bautul berii; altfel, il faceam pe terasa la Hubertus si puneam intrebari pe sarite; apa minerala si sucuri au fost de asemenea la discretie, s-au terminat poate temporar din frigider cind eram prinsi cu alte treburi...

2. Abordarea domnului VASILESCU gen: „eu sunt sefu si cui nu-i convine valea !!!!” miroase putin a AGVPS. Concursul nu exista fara concurenti. Asta sa fie clar !!!!!!!!!!

++++ Concursul nu exista nici fara organizatori, sponsori si reguli! Cineva trebuie sa ia decizii, altfel stam la polemici tot concursul.

3. Interpretarea regulamentului (de altfel corecta) astfel incat sa nu se mai foloseasca motorul a fost arbitrara si cel putin suspecta. Nu poate sa ma convinga pe mine nimeni ca s-a facut pentru egalitatea de sanse. Eu am o barca de 3m si 60kg. Fara motor sunt egal cu cine? Egalitatea este o utopie !!!!!!!!!

++++ Am discutat subiectual asta de o mie de ori; n-a fost nimic suspect si am spus clar ca sustinem motor tot timpul mansei...

4. De la Bucuresti la Cluj si retur am facut vre-o 13-14 ore. Mansele au avut in total 10,5 ore. Din care 4-5 ore am vaslit ca, ce sa-i faci cu egalitatea asta, nu aveam voie cu motorul. 3,5 ore per mansa au fost total insuficiente !!!!

++++ Daca se cereau manse de 6 ore la sedinta tehnica si se renunta la masa, bere si odihna, n-aveam nimic impotriva! Oare rezultatul era altul? La mondialele din Italia au fost doua manse de cate doua ore fiecare. Si pentru asta unii au batut multe mii de kilometri.

5. Locul de campare total neadecvat. A trebuit sa ne descurcam singuri cum am putut unde am putut.

+++ locul de campare a fost intr-adevar modest...

6. Accesul pe lac la antrenamente a fost o gluma.

+++ N-am inteles ce vrei sa spui? V-a interzis cineva accesul pe lac?

Accesul pe lac la concurs a fost dificil.

+++ O sa dam voie la anul sa se pescuiasca din masina, pe geam, de pe
poduri si de pe un ponton special amenajat in acest sens.

Orientarea pe lacuri a fost o alta gluma: „de la stanca aia mare ... nu aia ... cealalta ... pana la casa alba din lemn ... ba nu .. casa alba cu etaj din lemn”

+++ Cu orientarea ai oarecum dreptate, ar fi trebuit harti desenate si
multiplicate, cum am mai facut in trecut; posibile probleme de orientare au putut fi doar in mansa de Tarnita.

7. Fosilele de arbitri de la AJVPS au fost o alta gluma proasta ... foi de arbitraj scrise aiurea ... imposibilitatea concurentilor de a verifica rezultatul (intre momentul in care pestele era pus in jgeam, era masura si aruncat hat departe in apa treceam cam 2 secunde) ... modul de eliberare (ca sa nu spun de catapultare pe malul celalalt) a pestilor nu a facut cinste unui concurs C&R. Se vede ca erau de la AGVPS.

+++ Este apa AGVPS, asa ca asta este... Nu avem arbitri buni, cum NU ARE NIMENI IN TARA; arbitri buni ar insemna ca unii concurenti sa renunte si sa faca arbitraj... Sau ar insemna f. multi bani care sa faca arbitrajul atractiv; daca se gaseste o formula, noi subscriem. Pe de alta parte, la numarul de pesti din unele manse, daca arbitram lent, le mureau pestii pina sa le vina rindul; solutia e regulamentul INTERNATIONAL, cu 1 punct de peste; masurarea la mm e cretina, lenta si genereaza contestatii, pe buna dreptate;

8. Foile de arbitraj era vorba sa fie in doua exemplare. Era vorba sa se afiseze rezultate intermediare. Iar la sfarsit cireasa: „Cine are cea mai mare captura? Berti? Sigur?” . Cred ca daca strigam eu imi dadeau mie premiul. Pacat de iPac!!!! De ce nu se foloseste un soft dedicat, mai ales ca exista deja?

++++ ce inseamna "era vorba"? Intre cine si cine umbla vorba? Avem toate fisele, daca exista vreo contestatie, le putem scana si
pune pe web; cit despre rezultat intermediar, nu e in obiceiul concursului, dar am fi putut face o exceptie; ar fi schimbat cu ceva rezultatul final? Sau ar fi avut ca efect doar ca unii sa se gindeasca la furaciuni ca sa prinda un loc mai sus, in timp ce altii poate n-ar mai fi intrat in mansa 3? Ai dreptate cu cea mai mare captura, am uitat de ea si in plus
nici nu ne-am gindit pina la premiere sa dam separat la spin...

Concluzie:
Schimbati modul de organizare ca la anul ori nu mai nimeni, ori cine vine va veni ultima oara.

+++ Daca se schimba regulamentul, schimbam si noi, normal; iar ce n-a mers, sigur trebuie corectat...

Imi doresc un concurs cu atmosfera de la Belis, organizarea de la Gostilele (si berea), pestele de la Rogojesti si vantul de la Darvari (asta cu Darvariul e o gluma!)

+++ Imi doresc un concurs cu 100 de Germani... si la care sa se prinda la fel de mult peste ca anul asta si anul trecut si-acu 3 si 4 ani la 3 Lacuri...

a. Sistemul de punctaj trebuie sa urmareasca in mod clar constanta concurentului. Punctarea trebuie sa se faca in continuare per mansa. Urmatoarea mansa o iei de la capat. Pe Gilau s-a prins in prima mansa zeci de bibani ... urmatoare mansa nu s-a mai prins. Pe Tarnita sambata dupa-amiaza sa pescuit ca la Mamaia: sky jet, sky nautic, strigate, inot, tate goale (Malin te rugam publica si tu poza aia cu gagicile de pe Tarnita .... stim ca o ai !!!! ). Pe Tarnita duminica dimineata a fost liniste si pace ... rezultate comparabile in situatii diferite? In nici un caz!

+++ N-am inteles aici? Am facut bine, n-am facut bine???

b. Ar trebui incurajat prinsul pestilor mari si mai greu acesibili printr-un sistem de punctare ponderat. Si aici avem un paradox ... astea inseamna calcule complexe ... pune-ti mosii de la Cupa3Lacuri sa faca calcule ca se decerneaza premiile la anul !

+++ Om fi mai mosi, om avea calculatoare mai lente. Mai stii? Asteptam tineretul sa se afirme si vom participa cu placere la concursurile organizate de acestia!

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 30 Aug 2006, 12:33

StefanDinu scrie:E cam liniste pe aici !!! Vad ca nimeni nu are tupeu sa zica pe bune!

DV: Nu stiu daca e chestie de tupeu....observ ca este obraznicie.

CUPA 3 LACURI a fost de departe cel mai slab concurs dpv organizare din tot circuitul AVP. De ce? Pai:

DV: Ma faci sa rad!!!! Mai gandeste-te...daca poti!

1. Imi primul rand berea a fost prea putina !!!! ½ litri de apa pe zi in conditiile de canicula a fost o gluma !!!

DV: Stimabile...a fost un concurs de pescuit si nu de baut bere ( ca poate ma clasam mai bine ). Berea a fost la discretie si nu cred ca cineva a dorit o bere si nu a primit ( exceptie duminica la pranz ....cand cei insetati au putut sa-si cumpere linistiti de la terasa motelului ).

DV: Domunul Bogdan Vasilescu a luat deciziile in conformitate cu dorinta majoritatii membrilor Aqua. Si in cazul celorlalte concursuri am avut si noi cei din Cluj anumite nemultumiri. Dar am avut bunul simt sa nu comentam hotararea organizatorilor si am incercat sa ne vedem de treaba: de pescuit. Cine este atat de nemultumit.....poate sa plece sau chiar sa nici nu vina!

DV: Puteai sa participi cu un impingator sau cu Bricul Mircea ( ca are panze ). Regulamentul a fost respectat in totalitate. Interpretarea regulamentului de anumiti concurenti izolati.....nu poate determina organizatorul sa faca pe plac tuturor. A fost un concurs mult mai cinstit din punct de vedere al egalitatii sanselor decat marea majoritate a celorlalte. Scopul niostru nu este sa te convingem pe tine.....ci sa avem o replica atunci cand un individ ca tine arunca cu noroi pe munca unor oameni mai mult decat bine intentionati si cinstiti.

DV: Treaba ta cat faci cu masina pana la Cluj. Eu fac drumul in 4 1/2 ore. Mansele au fost suficiente ca timp.....s-a vazut. Iar ca unora le place canotajul....nu te poti pune cu hobby-ul unora

DV: Aici ai usoara dreptate....dar il consider mult mai bun decat cel de la Darvari. Plus ca aveai numeroase alternative.

6. Accesul pe lac la antrenamente a fost o gluma. Accesul pe lac la concurs a fost dificil. Orientarea pe lacuri a fost o alta gluma: „de la stanca aia mare ... nu aia ... cealalta ... pana la casa alba din lemn ... ba nu .. casa alba cu etaj din lemn”

DV: Glume slabe faci tu aici....si nu vad de unde atata rautate. Cine a fost impiedicat sa se antreneze???? Vorbeste cu baietii din Bucuresti sau cu Paco si intreaba-i! Cu orientarea au fost mici probleme ( doar pt unii ) pe Tarnita. In consecinta nu au fost depunctati cei care s-au aventurat pt scurt timp in afara sectorului ( la atentionarea arbitrilor au reintrat imediat pe sector ). In rest nu stiu ce problemei puteai sa ai?????????

DV: Am asistat personal la masurarea pestilor in cele 3 manse in care am concurat si n-am vazut sa fi foat aruncati asa pestii ( si ma faci sa cred ca iarasi ai o imaginatie bogata....ca sa nu spun altfel ). Chiar simti nevoia sa te legi de arbitraj??? Aici crezi ca au fost probleme???? Mai gandeste-te si vei afla concursuri cu probleme mult mai mari din acest punct de vedere. Macar arbitrii la noi au fost impartiali! Iarasi se gasesc marii eroi la 2 saptamani de la concurs! Ai contestat vreo masuratoare...sau altceva atunci?????

DV: Si ce faceai cu foile de arbitraj??? Rezultatele au fost facute publice...fara ca cineva sa conteste ceva. Si apoi te-ai trezit....comentarii aiurea...rau voitoare. Spune concret ce contesti! Petre German nu a contestat acordarea premiului de captura....de ce sa o faci tu???? Poate exista o diferenta mare de caracter!

Concluzie:

DV: Nu ne e teama de lipsa de concurenti. Si ne lipsim si de astfel de comentatori. Nici o paguba. Daca vrei sa organizezi ceva model....nu te impiedica nimeni. Pune mana si fa!

DV: Vise....sau hai sa ne scormonim fiecare cu ceva mai nastrusnic!

Cam atat ... deocamdata :twisted:

Te mai asteptam cu aceleasi comentarii pertinente....se vede ca dispui de o logica de invidiat. Iar la anu' daca ne vei onora cu prezenta vom "FACE TOTUL" ca personal sa te simti cat mai bine!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Aug 2006, 14:37

cred ca rautatile inidferent ca sunt din partea caoncurentilor sau organizatorilor nu sunt binevenite de nici un fel si nu creaza progres ci mai degraba animozitati si frecushuri , pe undeva infantile .
daca tot vorbim de organizare parerea mea , cat de impartiala pot ,este ca

- protocolul a fost un punct forte , bere , racoritaoare , masa de pranz , gratare au fost suficiente si chiar estimez ''din ochi '' ca au costat ceva si au presupus niste eforturi.....
acu , desigur ....de gustibus .....si parerile pot fi impartite
- arbitrajul asigurat '' de mosi '' mi s-a parut ok , au avut o prrezenta discreta si in conditii de fair play din partea concurentilor nu au fost probleme - daca stie cineva altceva spuneti fratilor cu voce tare sa nu murim restul ignoranti !!!
chiar am fost placut surprins ca masuratoarea a din prima etapa de pe gilau in care s-a prins bine , a mers repede, in conditiile in care anticipam ceva coada la iesirea pe mal si pestii ar fi putut muri in juvelnice .
Pt la anul echipe mixte de arbitri de la mai multe asociatii probabil ar elimina si ultimele discutii....

- mansa de pe tarnita de sambata dupa-masa .....conditii jalnice de pescuit....
desi fetele alea de pe plaja, bronzandu-si nurii , au intors ceva capete si erau sa cada cativa de pe ponton in apa cu barci cu tot ( maline , te rugam developeaza poza aia odata :D ), iar Bunicu se oferise sa le invete sa pescuiasca :D

de ce conditii jalnice ?......fara sa fie nevoie sa fie cumparata Tarnita , impreuna cu AGVPS, era de asteptat ca pe sectorul ales sa fie cat de cat conditii de bun simt de pescuit pt cele 3 ore jumate ....
nu e admisibil ca pe parcursul mansei unii sa brazdeze lacul la schi nautic creand valuri de siaj de te urcau pe mal , nu e admisibil sa dau de pescari la pluta pe mal si sa fie nevoie sa-i ocolesc 20 m ( pardon scuzati ) .....fiind privat astfel de a pescui in locuri bune .......nu e posibil ca pe pontonul de vis-a vis niste pusti sa se balaceasca sarind la cap ca in strand in lac ( gagicile chiraiau stranse de oareshceuri ....baietii urlau ca hipopotamii ....) ....totusi se pescuia la clean !!!

ca unii au prins si in astfel de conditii , bravo lor , .....Mihai V e unul dintre ei ......dar asta nu rezolva problema

- era de dorit ca problema motoruli , sectoarele de concurs si intrarile sa fie cunoscute dinainte .....''noutatile'' aflate la sedinta tehnica nu dau bine si creaza suspiciuni inutile .

in rest , imbunatatind din mers unele aspecte , sa mai faceti si la anul ! 8)

in ce priveste sistemul de punctaj :

desi sunt multe pareri , oareshce nemultumiri dezvoltand si eu mai inainte in acest topic , daca sistemul competitional de afara e asa , atunci si turneul de la noi sa se desfasoare astfel pt a asigura compatibilitate si cu asta punct
ceea ce se poate alege mai bine e dimensiunea minima a pestilor pe specii astfel incat sa se prinda mai mult

tot aud de ''sa evitam sa iasa bibaneala ''.....care e problema ? cui i-e frica pana la urma de bibaneala ?
bibanul alaturi de stiuca si spre deosebire de clean sau salau e peste de concurs afara .
asa ca dati-i dreptul , daca tot se gaseste in balta de concurs
se evita astfel si mansele in care se iese la mal cu 2-3 pesti ....

-
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 30 Aug 2006, 19:08

multumim de aprecieri...obiective!
Recunoastem deficienta din mansa de pe Tarnita, dar noi ca organizatori nu am putut face nimic. Am atras atentia AJPS si celor de la ape ca asa se va intampla, iar ei au ridicat din umeri. Indivizii respectivi ( cei cu barcile ) sunt cu c**ie f grele si nu prea indrazneste nimeni sa se ia de ei. Totusi, in urma demersurilor mansa de dimineata, tot de pe Tarnita, a fost scutita de astfel de incidente ( probabil nu se trezisera din betia de cu o noapte inainte ).

Hotararea cu motoarele a fost luata fara niciun interes, sincer. S-a vazut ca in aceeasi masura au fost dezavantajati si dintre cei aflati printre organizatori. Dar s-a incercat oferirea de sanse egale tuturor concuretilor, aceeasi gandire care a dus la acea impartire pe cele 2 grupe de pescari. Marturisesc ca ma asteptam ca ideea cu capii de serie sa fie salutata de catre concurenti si sa apara ca un punct pozitiv. Sau nu e asa?

Scrie răspuns