PĂREREA VOASTRĂ CONTEAZĂ

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Re: PĂREREA VOASTRĂ CONTEAZĂ

Mesaj de razvan m. » 23 Ian 2013, 13:55

pikeman scrie: Si fiind Open, poate eu vreau sa particip si am cu ce dar nu am cu cine, pun mana pe telefon si din 5 pretini gasesc unul dispus sa testeze senzatia unui concurs
Si cum crezi ca asa ceva ar fi posibil ? Pai daca participi la Open la un concurs cu cineva si la altul cu altcineva, atunci cine va promova in Master in cazul in care va clasati pe un loc promovabil. Toti trei ?!
Evident ca daca se opteaza la Master pentru echipe, atunci si la open participarea se va face tot pe echipe. Adica te-ai cuplat cu unul pentru intreaga editie de campionat. Promovati in Master, atunci sunteti obligati sa poarticipati in echipa in care ati promovat. Ca doar nu promoveaza unul si isi alege el apoi un coechipier de pe unde gaseste.
Deci daca te-ai cuplat cu cineva, cu ala joci cel putin un an. Daca coechipierul nu mai poate veni temporar, adio etapa, daca nu mai poate veni de loc, atunci adio campionat si de la anul gasesti pe altul.
Si o iei din nou de la zero, adica din open, chiar daca echipa ta era in Master.

Lucrurile astea trebuie gandite inainte, nu dupa ce s-a luat hotararea de a schimba sistemul.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 23 Ian 2013, 14:04

fishi scrie: Cred ca o sa iasa o tampenie,unul din cei doi care formeaza echipa va avea banii(va pune la dispozitie barca,motor,sonar,etc) iar cel cu adevarat talentat il va alege pe acesta din lipsa logisticii.
pai tocmai aici este problema MARE pe care multi o ignora (sau se fac), in loc sa ai 4 pescari buni in lotul national, te alegi cu doi si inca doi de umplutura.

Multi o dau ca asa se face afara, selectie pe echipe, .. unde asta fratilor, Sofonea a evitat sa raspunda! Poate se gaseste cineva care sa ne arate echipe de afara care fac selectie pe echipe si care au si rezultate in campionatele mondiale precendente!
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Ian 2013, 14:12

Pai la astea nu s-au gandit, e ca intr-o afacere: ne bagam si vedem noi ce iese!...o mai tomnim din mers! Tipic romaneste.

Pai pe echipe exista probabilitatea ca unul din parteneri sa aiba o problema si sa nu poata participa la o etapa si fu.te meciul echipei...si dintr-o data nu lipseste din etapa doar un concurent (in speta cel cu problema) ci 2 concurenti (partenerul de barca) ...asta nu ar fi o problema daca ar fi 30-40 de barci pe apa. Dar daca se strang 10 sa asigure constanta etapelor io ma fac protopop! :oops:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 23 Ian 2013, 14:13

razvan m. scrie:
pikeman scrie: Si fiind Open, poate eu vreau sa particip si am cu ce dar nu am cu cine, pun mana pe telefon si din 5 pretini gasesc unul dispus sa testeze senzatia unui concurs
Lucrurile astea trebuie gandite inainte, nu dupa ce s-a luat hotararea de a schimba sistemul.
Perfect de acord!

Adi
vezi si de asta imi e frica,nu cred ca ai nevoie de 5 prieteni ci ai nevoie de 5 sportivi,open-ul trebuie tratat ca si master-ul ca si seriozitate,prietenii nefamiliarizati cu competitia iti vor oferi doar performante efemere!!!
Nu o sa fac o medie a sportivilor noi veniti in Open anul acesta insa recunosti ca sunt destui, deci si ei ar putea fi considerati efemeri. Dar de fapt e un grup constant de 20-30 de persoane care intra si ies din master. Pe clasament din 14 promovati, 4 au toate concursurile la activ, si la un calcul simplu cred ca poti promova in master si din 3 concursuri, in detrimentul unor persoane care au fost la 5 :headbash: Dar sa vedem cati vor sa promoveze, pentru ca multi se simt mai bine in Open (nici nu prea ma mira, alta atmosfera) iar in felul acesta Masterul devine un circuit inchis (spre bucuria unora) sange proaspat canci and so on, se pierde interesul pentru Master iar Open-ul va fi ceva efemer la care vin 20-30 de insi for fun (vezi anul 2012) pentru ca au 1-2 locatii langa casa, si o reducere la Periprava, conditie in care tot campionatul este sustinut din Master si Open va fi un chin cu fiecare etapa lipsita de concurenti :!:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Ian 2013, 14:14

Gyorg scrie:
fishi scrie: Cred ca o sa iasa o tampenie,unul din cei doi care formeaza echipa va avea banii(va pune la dispozitie barca,motor,sonar,etc) iar cel cu adevarat talentat il va alege pe acesta din lipsa logisticii.
pai tocmai aici este problema MARE pe care multi o ignora (sau se fac), in loc sa ai 4 pescari buni in lotul national, te alegi cu doi si inca doi de umplutura.

Multi o dau ca asa se face afara, selectie pe echipe, .. unde asta fratilor, Sofonea a evitat sa raspunda! Poate se gaseste cineva care sa ne arate echipe de afara care fac selectie pe echipe si care au si rezultate in campionatele mondiale precendente!
....si io tot nu inteleg care e scopul?!....asa se crede ca se imbunatateste criteriul de selectie sau pur si simplu cativa vad in asta o sansa personala de a urca spre varf?!
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 23 Ian 2013, 14:16

razvan m. scrie:
Si cum crezi ca asa ceva ar fi posibil ? Pai daca participi la Open la un concurs cu cineva si la altul cu altcineva, atunci cine va promova in Master in cazul in care va clasati pe un loc promovabil. Toti trei ?!
Evident ca daca se opteaza la Master pentru echipe, atunci si la open participarea se va face tot pe echipe. Adica te-ai cuplat cu unul pentru intreaga editie de campionat. Promovati in Master, atunci sunteti obligati sa poarticipati in echipa in care ati promovat. Ca doar nu promoveaza unul si isi alege el apoi un coechipier de pe unde gaseste.
Deci daca te-ai cuplat cu cineva, cu ala joci cel putin un an. Daca coechipierul nu mai poate veni temporar, adio etapa, daca nu mai poate veni de loc, atunci adio campionat si de la anul gasesti pe altul.
Si o iei din nou de la zero, adica din open, chiar daca echipa ta era in Master.

Asta am atras si eu atentia "nu stiti in ce va bagati", ganditi-va la:
- unde tinem braca, la mine sau la tine.
- eu pot sa vin, dar tu nu poti.
- eu am masina cu peridoc, tu nu ai...pune-ti si tu sa tragem si cu a ta.
- vezi ca eu ma duc la antrenament, trebuie sa vi si tu altfel ma duc cu altcineva...
- ne-am certat, impartim barca si sonarul, dar am pierdut si rezultatele pe echipa.
Altfel te duci numai cu sotia (sau cu fratele ;)

Astea sunt aspecte care trebuiesc luate in calcul inainte de a lua o decizie de acest gen.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 23 Ian 2013, 14:17

Adelin, Gyorg, ok, nicio problema, fara 2 in barca, sa argumentam contra la ceva nou e usor
Atunci sa vedem propuneri de revitalizare a competitiei, si in special la Open, ca Masterul de bine de rau merge, multi au sponsori sau au suficient cascaval sa isi permita etapele alea, concluzionez ca ar fi usor sa li se rupa de Open, dar au probleme in a gestiona situatia pentru ca e o mare galceava intre ei, la nivel de cluburi :lol: :lol: mai mult asta deranjeaza la Master, certurile interne!
Daca sistemul e bun (poate ca e) ce facem cu prezenta la Open, unde s-a pierdut si mai ales de ce?

toteu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de toteu » 23 Ian 2013, 14:19

Bine punctat Gyorg!

haralambie
junior
junior

Mesaj de haralambie » 23 Ian 2013, 14:26

ANDREI RIGA scrie:
Cu prima ocazie va demonstrez ca nu glisez cu 5 hp si voi glisa cu 6hp. Si asta e foarte clar in mintea mea .
andrei ai mare dreptate
cine a mers cu barca intradevar (si ma refer si mai multi decat 5cp frumosi) realizeaza si de mult conteaza 20% + ca si capacitate a motorului.... e chair +20%

sigur si barca conteaza da de acord ca pot exiasta cazuri aceeasi persoana cu aceasi barca cu 5cp mnu gliseaza si cu 6cp gliseaza....
pe ~~~

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 23 Ian 2013, 15:10

pikeman scrie: Atunci sa vedem propuneri de revitalizare a competitiei, si in special la Open, ca Masterul de bine de rau merge,
Daca "revitalizarea" criteriul pentru care trebuie sa schimbi actualul mod de selectie, iti spun eu ca este o falsa problema!
1. Uita-te de unde au plecat concursurile din 2005 (de cand am participat eu) si pana astazi.
2. Uita-te la ce se intampla in economia nationala si de profil si o sa ai un indicator care determina dezinteresul pentru astfel de ocupatii. Intreba-i pe cei in business cu produse destinate recreatiei (nu cele imperios necesare), vezi cu cat le-au scazut vanzarile si vei avea un procent pe care-l poti aplica direct numarului de participanti initiali din CNS.
3. In fiecare sport vei gasi o crestere a interesului fata de acesta si o plafonare, la un anumit moment. Fapt ce determina scaderea interesului.
Tragedizarea "declinului" este numai relativa daca nu vedem si factori ce o determina.
Daca aveam 30 de echipe gata sa conditioneze participarea in CNS cu schimbarea regulamentului de selectie, poate ca mai puteai sa stai de vorba. Dar, bazandu-ne doar pe faptul ca "hai sa incercam si asa", devine un risc incalculabil.

Care este problema sa ai campionat fara a conta in campionatul national, 2 in barca cu piste pe Dunare, stiuca in incinte, etc?
Vedem interesul, vedem rezultatele, problemele si situatiile neprevazute...,

Scrie răspuns