NOUTATI DESPRE COMPETITIA AVP PE 2008

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Cozma
junior
junior

Mesaj de Cozma » 08 Ian 2008, 22:04

Misule tu ne dai un ex. din franta cu o asociatie care sa infiintat in 2004 si care organizeaza un turneu de pescuit .Acest turneu este pe echipe de cite doi.Daca te-ai uirtat si la ce isi propun ai fi observat ca isi propun sa alinieze regulamentul lor la cel international.saitul asociatiei este: www.afcpl.fr/

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 08 Ian 2008, 23:57

Punctajul diferentiat pe specie in functie de etapa mi se pare cel mai corect..... in modul propus de Vali. Se evita astfel gherlele, dar se si descurajeaza pescuitul la alte specii decat cea tinta.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 09 Ian 2008, 00:56

bingo!
ia sa fi fost bibanul punctat mai putin decat salaul....s-ar fi gandit multi concurenti de 2 ori.... calitate? sau numar?
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Ian 2008, 08:05

Cozma scrie:Misule tu ne dai un ex. din franta cu o asociatie care sa infiintat in 2004 si care organizeaza un turneu de pescuit .
Si la noi despre ce e vorba? Cand a debutat turneul AVP? Problema mare e ca spinningul acum se organizeaza in toata europa. Exceptand competitiile de bass si cele marine nu prea exista cine stie ce traditie, asa ca nu prea ai dupa cine sa te iei. Dovada ca in Rusia au fost doar 6 tari!
Am specificat ca e doar un exemplu si nu trebuie copiat.
Nu am gasit in Franta pe cineva care sa organizeze o competitie mai mare decat asta. Dar in Polonia si Serbia ati vazut cum e?
Cozma scrie:Acest turneu este pe echipe de cite doi.
Irelevant. Daca ne-ar place modelul am putea sa-l adaptam si la echipe de cate 5. Dar nu asta conteaza.
Cozma scrie:Daca te-ai uirtat si la ce isi propun ai fi observat ca isi propun sa alinieze regulamentul lor la cel international.saitul asociatiei este: www.afcpl.fr/
Normal ca m-am uitat. Noi nu ne dorim acelasi lucru? Dar regulamentul international inca nu exista!!! Asa ca, pana la urma, s-ar putea ca regulamentul international sa se alinieze unor regulamente nationale bine facute. Cine sa le faca regulamentul daca nu cei implicati din diverse tari?
Asa ca nu cred ca trebuie sa ne cramponam deocamdata de vreun regulament anume. Trebuie sa studiem cat mai multe, sa invatam si din experienta anilor precedenti, sa vedem si care e situatia specifica de la noi si sa gasim variante din ce in ce mai bune pentru asta.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 09 Ian 2008, 12:16

Dar a-ti vazut ca exista si un link pentru antidopaj?! :D
http://www.cips-fips.com/cips/antidopage.html

Cozma
junior
junior

Mesaj de Cozma » 09 Ian 2008, 12:21

Din cite am studiat si eu pa net Campionate mondiale care exista sunt dedicate pe specii . La crap sunt pe echipe la bass este individual ,cind sa tinut campionatul mondial de pescuit pastrav pe riu cu artificiale a fost individual.E bine sa nu ne luam dupa altii dar nici sa ignoram tendintele mondialelor.Cine va fi ales in fruntea ligi de spining va trnsmite la cips fips ce hotarir a luat adunarea generala a cluburilor de spin si ce campionat avem.Poate vom fi noi un exemplu de urmat mai ales ca la noi sa tinut campionat national la spining si inainte de turneul avp.Majoritatea tarilor care tin competitii la spining tin la stiuca, biban, bass , pastrav si eventual salau .

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 09 Ian 2008, 13:23

Andrei scrie:Dar a-ti vazut ca exista si un link pentru antidopaj?! :D
http://www.cips-fips.com/cips/antidopage.html
Cu atit mai bine ,asa poti si tu sa nu mai "tragi pe nas" plumb inainte de concurs. :lol: :lol: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 09 Ian 2008, 19:39

valistrati scrie:
old_radu scrie:@MihaiV...nu trebuie sa va luati dupa nimeni pt. a puncta pestii capturati.
Ce ar fi sa fiti cat mai originali :?:
Poate stabiliti un punctaj functie de numarul solzilor, al fiecarui exemplar...
... :lol: :P :lol:
Deja miroase a creier ars ...
Fratioare iti arde de glume :evil: asa ca te invit pe cheltuiala mea sa numeri solzii pestilor prinsi si cind ai terminat poti sa ne numeri si ....ouale din... cos bineinteles (vorba lui "bombonel"). :wink:
Cu tot respectul,dn-ule. "valistrati"...imi cer scuze daca ,din greseala dv-oastra, v-ati simtit ofensat de postarea mea,dar vreau sa va aduc la cunostinta ca acest post a fost adresat personal lu' dom' profesor MihaiV...
"Fratioare iti arde de glume :evil: "...DA si ca dovada iti doresc sa-ti numere ouale cei de la Urologie,nu de alta dar aveti clinica in oras ...bineinteles,ouale din cos :lol: :P :lol:

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 09 Ian 2008, 21:35

Va anunt ca ASOCIATIA PESCARILOR DE RAPITORI si CLUBUL SPORTIV AL PESCARILOR DE RAPITORI va organiza in acest an etapa in cadrul Turneului pe VALEA ARGOVEI.

APR si CPR sustin punctarea tuturor rapitorilor din pista de concurs , diferentiat pe specii , ridicarea limitei de punctare la biban si luarea in considerare in clasamentul general a tuturor participarilor .

Consideram specii eligibile pentru un concurs de rapitori
-stiuca
-salaul
-somnul
-avat
-pastrav
-biban

considerentele care au stat la baza acestor propuneri sunt rezultatele din concursurile anterioare , experientele placute sau mai putin placute din timpul competitiei vizavi de pestii capturati si dorinta de a nu mai exista bibaniada in cadrul acestora.
Desi sustinatori ai dimensiunii minime legale pentru biban anul trecut APR isi asuma greseala facuta , si propune ca in afara acestuia toti ceilalti pesti sa fie punctati in limitele admise de lege pentru pescuit sportiv.

Toata aceasta expunere are ca rol discutarea concreta a punctelor esentiale pana in ziua in care cluburile organizatoare vor decide prin vot si discutii ce si cum .

V-as ruga cu respect sa pastrati tema topicului .

multumesc
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 09 Ian 2008, 22:46

Constat cu surprindere o omisiune in lista pestilor considerati punctabili....adica cleanul. A fost o misiune de redactare....sau ceva intentionat?
Spuneati ca ati analizat concursurile anterioare pt aceasta decizie....deci e permis sa intreb cati avati, somni si pastravi s-au prins?!
Sper sa fie fara suparare ...comentariu / intrebarea mea.
Sunt curios si ce parere personala are Vali?!

Scrie răspuns