LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 11 Oct 2010, 20:26

fan G E R U L A scrie:Sorine,
Chiar esti usor de dus de nas daca iei de bun ce-a zis acolo trombonul lui Tudose. Ai pe topicul de pe forumul lui Gerula citatul din textul de lege. De cand a aparut discutia asta, am cautat-o si eu si am citit-o aici http://www.e-juridic.ro/articole/-ordon ... -3088.html . Tot acolo pe topic zice Fane Popescu ca era de platit o taxa ca sa se faca inscrierea. Ne batem noi capul pana la Craciun ca-i asa ori ca-i altfel, doar poza cu certificatul inchide discutia, daca numarul corespunde celor date asociatiilor inscrise in RAF pe 5 mai 2009. Daca avem poza, dar numarul de inregistrare e din octombrie 2010, iar ajungem la plangerea penala.
Ti-am explicat cum e cu plangerea, poti sa zici ca Stefan Dinu a prejudiciat asociatiile care au format liga, lasandu-le sa creada, fara voie sper, ca Asociatia Liga Romana de Spinning functioneaza legal. Daca nu se face aceasta plangere si cineva ne reclama, se considera pana la proba contrarie ca toate persoanele care au facut parte din conducerea ligii au stiut ca functioneaza ilegal.
Domnule coleg am gasit la indicatiile colegului Dinu pe un topic public ceea ce cred ca rezolva problema :

http://www.lrs.ro/f/viewtopic.php?f=14&t=302

Sper ca acest lucru sa fie de ajuns in stabilirea legalitatii LRS.

Era la indemina oricui sa il gaseasca si sa-l citeasca ...sper sa fie ok si apele sa se linisteasca .

Nu cred ca e bine sa traim in "ceata" si nici sa ajungem procesomani...scopul infiintarii LRS este cu totul altul ....cred ca e timpul sa ne linistim cu totii si sa ne vedem de pescuit.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Oct 2010, 21:39

:lol:
Ironie, era postat deja...
Si il si vazusera unii.
Acum unii ar trebui sa prezinte scuze.
Ceva imi spune ca nu va fi asa.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Oct 2010, 21:45

valistrati scrie:
Sper ca acest lucru sa fie de ajuns in stabilirea legalitatii LRS.

.

E de ajuns Vali.

Art. 12. - (1) Înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, în conformitate cu art. 8, se efectuează în ziua rămânerii irevocabile a încheierii de admitere, eliberându-se, la cerere, reprezentantului asociaţiei sau mandatarului acesteia, un certificat de înscriere care va cuprinde: denumirea asociaţiei, sediul acesteia, durata de funcţionare, numărul şi data înscrierii în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.

(2) În relaţiile cu terţii dovada personalităţii juridice se face cu certificatul de înscriere.
Musca 13

fan G E R U L A
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fan G E R U L A » 11 Oct 2010, 22:23

Vali,
Pentru numele lui Dumnezeu, m-a trezit un coleg de club din somn acum 10 minute, sunandu-ma disperat sa-mi spuna ce prostie am facut. V-am dat linkul la topicul ala de pe forumul lui Gerula, unde s-a explicat ca ala e numarul de dosar, s-a bagat si imagine de pe site-ul Judecatoriei unde zice negru pe alb ca ala a fost numarul de dosar.
Uite, asta e poza. 2784/94/2009 e numarul de dosar, scrie limpede tot in topicul ala ca numerele de inregistrare in RAF nu au formatul asta.
Ce a pus Stefan Dinu acolo e inscrierea sentintei in registrul judecatoriei, nu inscrierea Asociatiei Liga Romana de Spinning in RAF. Chiar nu suntem copii sa ne prosteasca trombonul lui Tudose.
Zau asa, faci parte dintr-un club inregistrat legal, iar roaga-l pe presedintele vostru sa-ti dea o copie dupa certificatul vostru de inregistrare la RAF, sa vezi cum arata. Si ia lista aia pe care a pus-o Gerula pe site sa vezi ce format are numarul de inscriere in RAF.
Sa nu ne lasam ametiti cu alba-neagra cu hartiile, problema e mult prea grava.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 11 Oct 2010, 22:27

:lol: :lol: :lol:

Somnoroase pasarele , pe la cuiburi se aduna...sau pe la cap , depinde.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Oct 2010, 23:51

Sunt mai multe registre, de aici confuzia.
Dobandirea personalitatii juridice a unei asociatii se face prin inscrierea in registrul special al judecatoriei care a dat sentinta de infiintare, nu in registrul national. Dovada inscrierii e fix certificatul postat acum un an :D.
Registrul national de pe siteul ministerului incearca sa adune toate asociatiile dar se pare inca nu a reusit, uite ca mai sunt si altii de negasit acolo:
http://ccncluj.blogspot.com/2010/08/hao ... l-ong.html
Numarul din registrul national evident are alt format, acolo se inscrie ulterior, scrie in regulamentul acelui registru.
Care registru are doar caracter consultativ...

Regulament

din 26 aprilie 2000

privind organizarea Registrului asociaţiilor şi fundaţiilor, Registrului federaţiilor şi Registrului naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial

Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 214 din 16 mai 2000
Art. 1. - (1) Asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile constituite în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, denumită în continuare ordonanţă, sunt supuse înscrierii în registre speciale, constituite, potrivit prezentului regulament, la instanţele judecătoreşti.
(2) Evidenţa centralizată în materie se realizează prin Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial, denumit în continuare Registrul naţional, aflat la Ministerul Justiţiei, şi cuprinde atât evidenţa persoanelor juridice care se înfiinţează potrivit ordonanţei, cât şi a celor înfiinţate potrivit Legii nr. 21/1924 pentru persoanele juridice (asociaţii şi fundaţii).
Art. 2. - În sensul prezentului regulament, termenii de mai jos au următorul înţeles:
a) înscriere - consemnarea atât a menţiunilor făcute în vederea dobândirii personalităţii juridice, cât şi a celor privind modificări ale actului constitutiv şi/sau ale statutului, precum şi a oricăror alte menţiuni care, potrivit legii, se înscriu în registrul special; în toate cazurile înscrierea se efectuează prin introducerea datelor în registre ţinute în sistem computerizat, iar în lipsa acestora, în registre ţinute pe suport hârtie;
b) înregistrare - consemnarea făcută în scop de publicitate pentru realizarea unei evidenţe centralizate la nivel naţional a persoanelor juridice fără scop patrimonial;

.....
Art. 11. - (1) La fiecare judecătorie se înfiinţează Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
(2) Asociaţiile şi fundaţiile, precum şi filialele devin persoane juridice din momentul înscrierii lor în registru.
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Oct 2010, 00:09

Sorry Gerula, vezi ca am mai completat, modifica si tu screenshoturile. :lol:
Ati cam muscat-o si tu si Popescu cu registrul ala national, e la oha :lol:

Art. 5.(Ordonanta 26/2000)
(1) Asociatia dobandeste personalitate juridica prin inscrierea in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul.

:lol:
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Oct 2010, 00:47

Gerula, nu intelegi ce citesti...imi pare rau.
Cele doua conditii sunt de fapt una singura, pentru ca
Registrul National la care faci tu referire nu exista la momentul apartitiei OG 26 (publicata in Monitorul Oficial nr. 39 din 31 ianuarie 2000).
Prevederile ordonantei se refera exclusiv la Registrele speciale de la judecatorii, sunt singurele registre mentinate in textul ordonantei..
Acel registru national a fost infiintat abia in urma Regulamentului din 26/04/2000, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 214 din 16/05/2000
In registrele speciale se fac inscrieri, in registrul national se fac inregistrari.
Nu exista certificat de inscriere in Registrul national ONG, nu iti poate da nimeni asa ceva pentru ca nu e prevazut in nicio reglementare.
Dar poate ne-a scapat tuturor si ne indici tu formatul acestui document, ar trebui sa fie anexa la un act normativ.
Musca 13

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 12 Oct 2010, 05:55

Tavi, in linkul postat de tine este foarte clar explicat cum sta treaba cu Registrul National si de ce multe asociatii existente nu apar acolo. Asta e realitatea, doar stim ca Romania este tara tuturor posibilitatilor, inclusiv aceea ca insasi judecatoriile sa nu respecte legea care la obliga sa trimita din oficiu Ministerului Justitiei in copie toate hotararile judecatoresti prin care se aproba constituirea, modificarea sau incetarea asociatiilor, fundatiilor si federatiilor.
Este la fel de limpede pentru oricine a avut rabdare sa citeasca putin ce ai scris tu mai sus sau OG.nr.26/2000 ca inscrierea in Registrul National nu are absolut nicio legatura cu constituirea valabila a unei asociatii, fundatii sau federatii.

Gerula, nu vezi cati iti spun ca esti beat ? In loc sa canti cucrigu dupa ureche pe teme la care esti afon, mai bine du-te si te culca !

PS Si ia-l si pe Fane Popescu cu tine, ca el e si mai si.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 12 Oct 2010, 06:13

fan G E R U L A scrie:Stefan Dinu,
Impresia mea e ca nesimtirea ta pare sa mearga mana in mana cu prostia care, conform lui Gerula si unui numar de oameni tot mai mare pe zi ce trece, a devenit marca ta inregistrata. Intra tu asa catinel-catinel pe sectiunea pesedintilor de pe site-ul LRS si raspunde la cererea oficiala care ti-a fost azi adresata de persoana in drept, asa cum te avertizasem de ieri.
Grabeste-te sa raspunzi acolo, pana nu ajungem si la plangerea penala pe care am dorit s-o evitam. Cu ceilalti care au lasat sa se inteleaga ca as fi Gerula nu am nimic, dar tu, ca vicepresedinte al ligii, erai obligat sa ai o alta atitudine, daca te-ar fi ajutat mintea.
Nesimţiţi sunt părinţii tai ca te-au lăsat liber in lume in loc să te instituţionalizeze. Nu eşti tu jurnalistul terminator, mai chiloţi pătaţi! Ai ticuri verbale şi construcţii ale frazelor care te cam dau de gol. Oricum ai terminat-o şi pe asta. De abia aştept plângerea penala ... acum zbate-te cu multa dăruire să demonstrezi ca nu eşti doar un ratat de om şi ca dacă îţi ia cineva google-ul nu redevii o inteligenta subunitara.
Te mai aşteptăm cu alte subiecte fierbinţi! Vezi ca îţi suna telefonul cu noi ordine de la Ciuleafăr!
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Scrie răspuns