FRPS invita cluburile sportive la dialog
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nea Fane, ziceai undeva ca raspunzi intrebarilor pertinente.
Hai sa incercam:
1. FRPSC va avea sau isi propune sa aiba vreo legatura, atributie etc legata de organizarea pescuitul non-competitional? Adica cu imensa masa de practicanti ai pescuitului recreativ, ca hobby si care nu participa la nicio competitie de pescuit?
2. FRPSC intentioneaza sa se implice in distribuirea de permise? Intentioneaza sa incaseze tarife, cotizatii sau alte sume de bani de la pescarii care nu participa la concursuri?
3. FRPSC intentioneaza sa se implice in vreun fel in administrarea,gestionarea sau organizarea pescuitului non-competitional pe habitatele piscicole naturale?
Te rog nu ma trimite la texte de lege interpretabile, respunde-mi clar si la obiect.
Hai sa incercam:
1. FRPSC va avea sau isi propune sa aiba vreo legatura, atributie etc legata de organizarea pescuitul non-competitional? Adica cu imensa masa de practicanti ai pescuitului recreativ, ca hobby si care nu participa la nicio competitie de pescuit?
2. FRPSC intentioneaza sa se implice in distribuirea de permise? Intentioneaza sa incaseze tarife, cotizatii sau alte sume de bani de la pescarii care nu participa la concursuri?
3. FRPSC intentioneaza sa se implice in vreun fel in administrarea,gestionarea sau organizarea pescuitului non-competitional pe habitatele piscicole naturale?
Te rog nu ma trimite la texte de lege interpretabile, respunde-mi clar si la obiect.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
1. Un proiect privind refacerea populatiei de pesti din habitatele piscicole natuirale. Azi am dicutat cu directoarea de la Nucet pentru a incheia un parteneriat si a participa la proiecte comune pe aceasta tema. Am discutat in special refacerea populatiilor de pesti protejati ( lin, mihaltz) si reintroducerea lor in habitatele naturale. In functie de bonitati, se vor introduce cantitati masive de puiet, incepand cu apele salmonicole si pana la limitele teritoriale ale tarii. Proiectul va fi finantat pe axele finantate de comunitatea europeana privind Habitatele.Tavi scrie:multumit, multumesc
ce anume vrea sa faca FRPSC pentru pescuitul non-competitional si habitatele piscicole naturale?
2. Pe plan legislativ, un ordin al MMP privind interzicerea pe o perioada limitata (3-7 ani) a balastierelor pe cursurile raurilor cu debite mici si medii pentru refacerea habitatelor.
3. Proiecte in fiecare judet prin asociatiile legal constituite si autorizate de iazuri piscicole, etc.
Suficient?
Nu ar fi rau daca la aceste proiecte ar marsa si altii. E destul de generos. Cred ca nu impartasesti opinia marii majoritati care considera aceste proiecte o gluma. Vad ca nu este mare inghesuiala ca la licitatia pe apele publice pentru a fi taxate, la care eu nu am participat. Te-ai intrebat de ce? Nu te-am vazut sa iei pozitie, ba din contra.
PS Proiectele de repopulari se vor face in sistem integrat pe bazine hidrografice.
foarte frumos. Dar din pacate nu rezolva adevaratele probleme ale pescuitului.
1. Braconajul
2. Legislatia
degeaba populezi daca nu pazesti. In general nu pazeste nimeni apele. Daca incerca cineva sa le pazeasca nu are drept de control sau sanctionare din cauza legislatiei. Politia, jandarmii si inspectorii anpa sunt in mod evident ineficienti.
Bani aruncati la propriu pe apa sambetei. Sau ma rog, in plasele braconierilor.
Asadar, cum vezi rezolvarea acestor probleme?
1. Braconajul
2. Legislatia
degeaba populezi daca nu pazesti. In general nu pazeste nimeni apele. Daca incerca cineva sa le pazeasca nu are drept de control sau sanctionare din cauza legislatiei. Politia, jandarmii si inspectorii anpa sunt in mod evident ineficienti.
Musca 13
Musca 13
FFFF, tu nu ai participat ca aveai datorie la bugetul de stat cu toate as. tale in functiune precum si cu cele pe care le-ai falimentat.
Vezi ca lumea stie si au aparut toate datoriile si pe situl finantelor publice: datorii la impozitul pe salarii.
Cum ai sfeclit-o cu Apulum ai infiintat Cetate si uite asa te-ai facut de cacaoooooooo, cat despre APSAlba, ce sa mai vorbim, a murit ohooooo!!!!
Vezi ca lumea stie si au aparut toate datoriile si pe situl finantelor publice: datorii la impozitul pe salarii.
Cum ai sfeclit-o cu Apulum ai infiintat Cetate si uite asa te-ai facut de cacaoooooooo, cat despre APSAlba, ce sa mai vorbim, a murit ohooooo!!!!
Braconajul nu poate fi starpit cu masuri punitive, ci cu masuri active. Este evident ca braconajul a corupt prima data organele de control. Sunt atatea cazuri de braconieri prinsi si eliberati, de multe ori fara sa fie sanctionati. Din pacate preintre ei sunt si inspectorii ANPA si o parte din asociatiile asa zise de pescari sportivi.Tavi scrie:foarte frumos. Dar din pacate nu rezolva adevaratele probleme ale pescuitului.
1. Braconajul
2. Legislatia
Solutia sunt masurile active. Una din ele ar fi acest proiect cu lacurile, de unde asociatiile ar putea sa valorifice peste in cantitati mari la pret mic si astfel braconajul devine nerentabil.
In ceea ce priveste legislatia, in mare ea corespunde, dar trebuie armonizata cu legislatia pe orizontala si cu cea europeana. Asupra acestui aspect se discuta deja.
Visezi. Unde in lume functioneaza asemenea model?
Braconajul se poate diminua doar prin paza si prin pedepse descurajante, asa se face peste tot in lume.
In vecii vecilor amin acvacultura practicata de asociatii de pescari sportivi, cu CIS
sau de oricine altcineva nu va putea produce peste mai ieftin decat pestele braconat, in primul rand din cauza fiscalitatii.
Legislatia si aplicarea ei nu corespunde nici pe departe atata timp cat apele sunt ale tuturor si ale nimanui iar pestele se imputineaza de la an la an!
Daca vrei sa discutam serios, vino cu modele care functioneaza deja in alte tari nu cu proiecte "originale" si fanteziste.
Ia studiaza ce se intampla in Slovenia, Slovacia, Croatia, Spania...tari unde pescuitul recreativ infloreste ba chiar atrage pescari din alte tari, inclusiv de pe la noi.
Braconajul se poate diminua doar prin paza si prin pedepse descurajante, asa se face peste tot in lume.
In vecii vecilor amin acvacultura practicata de asociatii de pescari sportivi, cu CIS

Legislatia si aplicarea ei nu corespunde nici pe departe atata timp cat apele sunt ale tuturor si ale nimanui iar pestele se imputineaza de la an la an!
Daca vrei sa discutam serios, vino cu modele care functioneaza deja in alte tari nu cu proiecte "originale" si fanteziste.
Ia studiaza ce se intampla in Slovenia, Slovacia, Croatia, Spania...tari unde pescuitul recreativ infloreste ba chiar atrage pescari din alte tari, inclusiv de pe la noi.
Musca 13
Musca 13