Dizolvarea F.R.P.S

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Re: Dizolvarea F.R.P.S

Mesaj de apsalba » 08 Ian 2013, 08:10

:lol: :lol: :lol: :lol:
zavera,
Ți-am spus să nu te bagi unde nu te pricepi. Prin HG se recunosc sporturile profesioniste, „la propunerea federațiilor sportive”
Art. 14
(9) Ramurile de sport in care se poate practica sportul profesionist se stabilesc prin hotarare a Guvernului, initiata de Agentia Nationala pentru Sport, la propunerea federatiilor sportive nationale. .
Un principiu de drept (pe care mihuță îl știe dar nu-l recunoaște) este acela al neretroactivității legilor). În mod evident, legea intrând în vigoare în anul 2000, recunoașterea unei ramuri de sport se face prin ordin al ministrului, nu prin HG. Găsești prevederea in art. 27 din Regulamentul de aplicare al L.69/2000. Nici un sport consacrat nu are nevoie de recunoaștere și în acest sens nici o federație sportivă nu deține acte de recunoaștere emise după 2000, cu excepția avizelor de afiliere internațională. Spre exemplu FRF s-a afiliat cu acte in regulă la FIFA în anul 2010.
Pescuitul sportiv a fost recunoscut ca sport în 1938 prin Înaltul Decret Regal 3139, publicat in MO 218/1938, a fost recunoscut de regimul comunist prin HCM3126/1953 și Legea br. 12/1974, așa că nu are nevoie de recunoaștere. Este adevărat că atunci reprezenta pescuitul sportiv AGVPSR, dar actele respective au fost abrogate, iar AGVPSR a cărei istorie post revoluționară este un lanț imens de infracțiuni, nu a respectat prevederile exprese ale legilor țării, fiind în fapt o cloacă a politicienilor de azi care consideră resursele naturale un bun propriu.
Faptul că avocatul de salon mihuță nu răspunde la adevărul de necontestat că este membru al unui club sportiv de pescuit sportiv este de natură a demonstra că altele sunt motivele împotriva federației. Corect mihuță? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: http://www.wsbteam.com/
PS Unde ai verificat că nu există actul normativ de recunoaștere al pescuitului sportiv ca sport? Nici cu prostituția nu ai dreptate. Este recunoscută, dar ca infracțiune. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PPS Adelin, hai cu legitimarea. Nu de alta, dar ai și tu ocazia odată în viață să participi la o competiție oficială internațională. :lol: :lol: :lol: Mai meditează, dacă tot ai pierdut o vară cu LRS. :lol: :lol: :lol: :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Ian 2013, 09:16

zavera, dar de ce i-ai da sfaturi? :wink:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Ian 2013, 09:36

Tavi scrie:zavera, dar de ce i-ai da sfaturi? :wink:
Corect! :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Ian 2013, 09:54

apsalba, imi e teama ca ai scapat sensul si razi degeaba. :P
Musca 13

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 08 Ian 2013, 09:56

Tavi scrie:zavera, dar de ce i-ai da sfaturi? :wink:
Din compasiune ! Sunt un bun samaritean ! :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Ian 2013, 10:02

Nobil, dar merita? Eu zic ca nici macar ideea...ca de persoana nu e frumos sa vorbim desi ar fi multe de zis.
O federatie sportiva nu aduce nimic bun pentru pescuitul nostru cel de toate zilele.
Si daca ar fi sa beneficieze de bani de la buget(o utopie pe praful asta), mi se pare o aberatie in contextul actual sa finantezi de la bugetul de stat concursuri de pescuit sau concurenti in loc sa-i cheltui pentru protejarea si conservarea apelor si pestilor...
Musca 13

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 08 Ian 2013, 10:16

& Apsalba

PS Unde ai verificat că nu există actul normativ de recunoaștere al pescuitului sportiv ca sport? Nici cu prostituția nu ai dreptate. Este recunoscută, dar ca infracțiune.

Păi dacă prostituţia este recunoscută (măcar ca infracţiune!), de ce nu vă deschideţi bordel ? Aţi avea mai multe şanse şi infinit mai mulţi clienţi ! :D :D :D

Deci, cum s-ar spune, contaţi pe o recunoaştere implicită, pe baza existenţei seculare (sau mai bine zis, milenare) a pescuitului de plăcere. La fel ca mersul pe jos, fluieratul în degete, v-aţi ascunselea şi leapşa pe ouate !
Domnule Popescu, recunosc, vă pricepeţi ! Mai ales treaba cu Decretul Regal şi HCM-ul comunist m-au dat gata !
Oare nu sesizaţi că aceste acte normative (oricum abrogate) delimitau pescuitul de plăcere de cel profesional ? Nu aveau nici o legătură cu competiţia între pescari, poate doar cea intre abilitatea pescarului şi peşte. Dacă vă fac un desen, pricepeţi ?
În afară de existenţa cuvantului "sportiv" mai aveţi şi alt argument ?
Este ultima mea postare pe această temă.

& Mister Fisherman

De ce o persoană fără istoric în branşă ar dori să domnească peste pescari ? Poate vrea să intre în istorie, ca Napoleon, în folclor, ca Terente sau în ridicol...ca el însuşi !
Dacă nu cumva pentru bani, mai stii ? :wink:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Ian 2013, 10:24

Citat zavera:
În afară de existenţa cuvantului "sportiv" mai aveţi şi alt argument ?

Da. Se pare ca nu stapaniti notiunea de sport si il confundati cu competitiile sportive oficiale. M-am convins ca va place sa va auziti vorbind, dar va satisfac setea de cunoastere, asa de amorul artei!
Ia uite ce gasiti, daca cititi o lege si ii intelegeti textul:
Legea sportului
Art. 1
(1) Prezenta lege reglementeaza organizarea si functionarea sistemului national de educatie fizica si sport in Romania.
(2) In sensul prezentei legi, prin educatie fizica si sport se inteleg toate formele de activitate fizica menite, printr-o participare organizata sau independenta, sa exprime sau sa amelioreze conditia fizica si confortul spiritual, sa stabileasca relatii sociale civilizate si sa conduca la obtinerea de rezultate in competitii de orice nivel.
(3) Termenii folositi in textul legii au semnificatia stabilita in anexa care face parte integranta din prezenta lege.
Ce gasim in anexa?
Luati si digerati:
e) oficiali sportivi - persoanele a caror activitate conduce la organizarea si administrarea activitatii sportive de agrement, recreative si competitionale, aflate in relatie cu structura sportiva pe baza de contract de munca, conventie civila de prestari de servicii sau voluntariat.
Ce chestie!

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 08 Ian 2013, 10:28

Tavi scrie:Nobil, dar merita? Eu zic ca nici macar ideea...ca de persoana nu e frumos sa vorbim desi ar fi multe de zis.
O federatie sportiva nu aduce nimic bun pentru pescuitul nostru cel de toate zilele.
Si daca ar fi sa beneficieze de bani de la buget(o utopie pe praful asta), mi se pare o aberatie in contextul actual sa finantezi de la bugetul de stat concursuri de pescuit sau concurenti in loc sa-i cheltui pentru protejarea si conservarea apelor si pestilor...
1. Întotdeauna merită să faci o faptă bună
2. Federaţia poate fi utilă pescuitului competiţional. Cu pescuitul nostru cel de toate zilele, evident că nu are legătură.
3. Bani publici pentru aşa zisa federaţie de pescuit ? Cand educaţia, sănătatea, ordinea publică ş.a. sunt cronic subfinanţate ?
Este o idee năstruşnică, dar distractiva ! :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Ian 2013, 10:31

....... sa stabileasca relatii sociale civilizate si sa conduca la obtinerea de rezultate in competitii de orice nivel.

Aaaa, pai daca e asa,clar ca pescuitul de competitie nu-i sport.Sa nu uitam ca la noi ,unii s-au dus revolveru'dupa ei la concurs..... :lol: Poi ,aia e ..'realtie sociala civilizata?"" :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns