DIVIZAREA COMPETITIEI DE SPINNING-un succes sau un dezastru

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 21 Mai 2010, 08:59

Probabil explicatia e ca localnicul are intotdeauna mai multe prejudecati cu privire la apa respectiva.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Mai 2010, 09:14

posibil , fie prejudecati , fie impresia ca trebe sa faca ceva foarte diferit
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Mai 2010, 09:17

Sorin scrie: Divizarea va fi un succes si deocamdata asa pare in conditiile in care pe fiecare etapa numarul de iscrisi open + master = mai mare decat cel de anii trecuti .
Corect. Dar chiar daca va fi ceva mai mic nu cred se poate trage concluzia ca divizarea a fost un esec.
Divizare e o chestie buna daca e sa tinem cont de etapele aglomerate de anii trecuti cand concursul de pescuit se transforma in concurs de ocupat locurile bune.
La dimensiunea apelor de la noi, foarte multi oameni inghesuiti pe o balta afecteaza calitatea competitiei.
Solutia asta cu divizarea e ok la momentul actual si pe apele noastre.
In plus, mareste miza competitiei per ansamblu prin existenta celor doua categorii de concurent. Aspirantii vor trage sa ajunga la master iar cei de la master sunt cu securea deasupra capului sa nu retrogradeze.
Numarul concurentilor nu cred ca e un scop in sine si nu reprezinta singurul criteriu de evaluare a unei competitii, desi evident e de dorit sa fie cat mai multi.
Eu nu cred ca sunt f. multi pe margine... cine a dorit neaparat sa participe la concursuri si a avut cu ce, adica bani, timp, scule, barca etc, nu l-a impiedicat nimeni sa o faca pana acum. S-ar putea ca in momentul actual cam asta sa fie numarul de oameni care vor si pot sa participe la concursuri.
Parerea mea de chibitz.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Mai 2010, 09:24

Tavi scrie:Numarul concurentilor nu cred ca e un scop in sine si nu reprezinta singurul criteriu de evaluare a unei competitii, desi evident e de dorit sa fie cat mai multi.
.
Din punctul meu de vedere in situatia actuala , este
de ce?
de ex in Spania , lotul national se alege intr-un sistem competitional in care exista vreo 3000 de concurenti .....
alte exemple nu mai dau ca sunt si mai si
astfel incat suta noastra e o biata gluma la ora actuala ....
si aici vorbesc strict de aria de selectie

conditiie economice de babuini in c ....gol in care ne scaldam si apele sarace in peste limiteaza drastic , amploarea fenomenului la noi
pescuiasca si el va

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Mai 2010, 09:42

pai tocmai asta e
in conditiile de la noi, adica nivel de trai la genunchiul broastei care broasca e totodata si pestele majoritar din apa e oarecum utopic sa visezi la f. multi concurenti... daca vrei sa ai un concurs adevarat
e ideal sa ai o baza de selectie cat mai mare dar daca nu e , nu e
as mai adauga un lucru: nivelul pescarilor
daca faci o plimbare pe malul Oltului te vei intalni o gramada de pescari, deci aparent baza de selectie ar fi
dar daca te uiti mai atent, ce vezi:
imensa majoritate sunt carasari care nici macar pestele ala nu stiu sa-l pescuiasca
cativa spineri care fleoscaie o rotativa atarnata de batu de crap cu mono de 30 sau textil bun de scos dopul oceanului
plus nelipsitii plasari, hatzari, etc
cred ca sunt optimist daca zic ca unul din douazeci-treizeci de pescari chiar stiu sa pescuiasca cat de cat, indiferent de stil si ar avea sens sa participe la un concurs.
si asta nu tine neaparat de bani, cand il vezi pe unu ca da la caras cu aceeasi pluta sub care atarna toamna un baboi si da la stiuca...
si cu pluta de cocean poti sa dai la marea arta la caras...daca stii
inca un exemplu: pute Oltul de scobar! Habar n-au astia sa dea dupa el, ei sunt in continuare cu ochii holbati pe bambina de la batul cu arici.
S-au apucat muscarii sa-l prinda :D
De-aia zic ca nu cred ca-s multi pe margine... sau mai bine zis nu cred ca-s multi pe care sa-i doriti in concursuri.
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Mai 2010, 10:56

Tavi scrie:De-aia zic ca nu cred ca-s multi pe margine... sau mai bine zis nu cred ca-s multi pe care sa-i doriti in concursuri.
Nimeni nu s-a nascut priceput , si toti invata pe parcurs ce si cum , acum mult mai repede ca nu mai sunt ei primii care sa le descopere ....
Totul e sa fie atrasi de fenomen.
pescuiasca si el va

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Mai 2010, 11:07

corect din nou(nu stiu ce-i cu tine azi :shock: :lol: ), cu doua exceptii care nu sunt atrasi de fenomen:
1.sunt o gramada din categoria descrisa mai sus care stiu ca ei sunt cei mai buni pescari, nu mai au ce sa invete si ii privesc cu o superioritate detasata si olimpiana pe restul pescarilor, mai ales pe concurenti.... mi s-a parut ca ca am vazut unii dinastia si pe aici :twisted:
2. si eu... care chiar stiu, adica m-ai vazut si tu ce bine pescuiesc.. ce dreac sa fac in concursuri? sa va bat pe toti? boring...
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Mai 2010, 12:08

cu mine nu-i nimic , ai tu o inexplicabila fanta de luciditate :D :D :D

1. Asta e cel mai bun exemplu de prejudecata .
Nu toti au impresia ca ei sunt cei mai buni ? :D .....mai ales cei care stau pe taste si se zburleste orezu orgoliului in ei se simt zmei si paralei .....?
E cred ca mai mult se uita cu dispretz olimpian pescarii virtuali la cei din concursuri decat invers .
Si stii de ce ? :D :D ....pt ca cei care au msucat macar odata din gherla sunt rapid adusi cu picioarele pe pamant .
Asa ca ....sunteti siguri ca sunteti f buni , simtiti ca puteti mai mult .....apucati rapid 2 lansete , sariti in barca , si mergeti macar la o etapa de Open
S-ar putea sa va placa mai mult decat ganditi .

2. Cand s-o creea disciplina caras la jig de burta sau coregrafii artisitice cu pamblica , o sa ma retrag smerit privindu-te ca pe un idol :D :D :D
pescuiasca si el va

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 21 Mai 2010, 13:24

mai tavi....singur ajungi la un anumit nivel de la care nu mai poti evolua si singura posibiliate de a creste e sa participi la un concurs unde intotdeauna sunt unii mai buni ca tine...insa ...cred ca stii ce doresc sa spun in continuare...acei noi ce vor sa se alature celor ce participa la concursuri am multe impedimente...necunoasterea pistelor de concurs,nu multi isi permit sa se duca pe sarulesti sa se antreneze(ma bucura f.mult initiativa din Av.P)...lipsa unor materiale de concurs gen barca+motor,ca una e sa ai o baraccuda de 2,35 cu motor de 30lb si alta e sa ai un rib cu motor de 6cp torqeedo si un side-imaging si sa te duci glont pe un loc cu densitate f.mare de salau....etc....
...eu de asta zic ca divizarea va fi un succes cand in open vor macar o parte formata din noi concurenti si nu acceasi participanti la concursuri si membrii de club sportiv care sunt de ani buni.....

giani
junior
junior

Mesaj de giani » 21 Mai 2010, 14:12

darkseth scrie:mai tavi.... si alta e sa ai un rib cu motor de 6cp torqeedo si un side-imaging si sa te duci glont pe un loc cu densitate f.mare de salau....etc....
si la ce te-ajuta ? :lol:
WSB NEVER GIVE UP!
www.wsbteam.com

Scrie răspuns