zamfi scrie:2 ) Daca sonarul ar fi interzis in concursuri localnicii ar castiga de fiecare data.
Stai ca revin
In conditiile cu sonar apare acest nou fenomen care tine probabil de viteza barcii: am sonar , am gps (pe sonar sau separat) , am coordonatele locurilor bune (aflate de la prieteni,localnici ,colegi de echipa sau din antrenamente) si cand se da startul o tulesc direct la acel loc! Ma pun pe el (daca am barca rapida si ajung primul) si dau sa mearga .

Fain pescuit! Cand vreau sa ma mut ,caut alte coordonate si daca am norocul sa se elibereze locul ... Care e diferenta dintre localnici si sonarele cu gps?
Asta mai ales cand vorbim de salau ! Poate o sa zici ca sunt liber sa caut alte locuri bune da pescuit ,utilizand sigur ca da sonarul ...Posibil ,dar cand ai deja 100 de barci pe apa pare destul de greu...
Mentionez ca sunt aprecieri personale ,de om care nu participa la acest fenomen si deci sunt supus greselii

Zamfi,
anul asta m-am decis sa particip si eu la concurs, m-am inscris si iata-ma la Sarulesti. La Open.
Mentionez ca am mai pescuit pe acea apa acum vreo 15-17 ani si nu pe zona de concurs... Adica nu stiam nimic despre zona de concurs. Stiam din auzite.. ca acolo e livada (se si vedea) ca dinculo ar fi un platou, un prag etc... Dar eu prin propria experienta si convingere 110% nu stiam nimic...
A inceput concursul.. intra-devar, cei cu motoare bunicele si care stiau ceva s-au dus glont intr-acolo, dar crede-ma ca dupa 1-2h de concurs aproape toti concurentii se mutau de colo colo si se mai eliberau locuri...
Eu in primele 5h si vreo 10 locuri schimbate pe adancimi de 1-6m, praguri, crengi etc nu am prins decat 2 platici si un biban (la un concurs de salau); Eram aproape de limita de jos a inceputului de depresie... pe cel mai bun lac de salau de pe la noi...frecam menta cu entuziasm

Dar tot schimband locuri, cu ajutor si sugestie din parte colegului de echipa, m-am asezat pe un loc eliberat de un concurent.
Acolo am lovit 8 salai din 8 trasaturi, fara rateu, fara greseala, ultimul la 14:02 iniainte de fluierul arbitrului. La mal am aflat ca ce am facut in 90min a fost suficient sa castig mansa 1 din grupa mea...
Apoi ma gandeam: daca as fi cunoscut si locurile mai bine poate prindeam mai multi.
Concluzie: intr-adevar cel putin la start, cei echipati mai bine motoare rapde etc ajung prima oara pe un loc, unde se presupune ca sunt pestii (dar daca nu sunt?). Apoi cand urmeaza momentul mutarii si pe lac sunt zeci de barci , nu prea ai locuri la alegere; va fi ceva de oportunitate si de facut putine greseli.

Intr-un fel face parte din joc si sa fii bine echipat.. si sa stii ceva locuri, inclusiv GPS, eu am un sonar jenibil, un Huminbird 525 cu un con de 20', stiu puteti sa radeti

dar imi e de mare ajutor ca sa nu fiu in ceata total... stiu adancimea, daca pe fund e moale sau tare etc... si ma ajuta chiar si asa sa ma orientez cat de cat...
Daca pentru etapa V Argovei simte cineva nevoia sa ma imprumute cu un Side-Imaging, primesc
Altfel ma voi descurca la fel cu H525-ul meu.
mi-a placut la concurs.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...