DIVIZAREA COMPETITIEI DE SPINNING-un succes sau un dezastru

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Mai 2010, 09:19

2 ) Daca sonarul ar fi interzis in concursuri localnicii ar castiga de fiecare data.
Stai ca revin :lol:
In conditiile cu sonar apare acest nou fenomen care tine probabil de viteza barcii: am sonar , am gps (pe sonar sau separat) , am coordonatele locurilor bune (aflate de la prieteni,localnici ,colegi de echipa sau din antrenamente) si cand se da startul o tulesc direct la acel loc! Ma pun pe el (daca am barca rapida si ajung primul) si dau sa mearga . :lol: Fain pescuit! Cand vreau sa ma mut ,caut alte coordonate si daca am norocul sa se elibereze locul ... Care e diferenta dintre localnici si sonarele cu gps? :roll:
Asta mai ales cand vorbim de salau ! Poate o sa zici ca sunt liber sa caut alte locuri bune da pescuit ,utilizand sigur ca da sonarul ...Posibil ,dar cand ai deja 100 de barci pe apa pare destul de greu...

Mentionez ca sunt aprecieri personale ,de om care nu participa la acest fenomen si deci sunt supus greselii :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 20 Mai 2010, 10:59

Chestia cu cititul apei e valabil la ape mici si mijlocii. Treci pe ape mari si foarte mari si vei deveni analfabet. :lol:
Romania nu poseda astfel de ape in afara de Dunare.
Cand pescuiesti un lac, sau rau de 20 de ani in fiecare saptamana nu mai ai nevoie de sonar pe acea apa. Deci daca organizezi un concurs pe acea apa ai un net avantaj fata de concurentii care vin din alte parti. Sonarul accesibil tuturor nu reduce in totalitate acest avantaj insa mai da o sansa si vizitatorilor.
Pana sa ajungem la felul cum se tin concursurile in US, cu curse de bassboaturi spre punctele GPS luate de spionii fiecarui concurent saptamana dinaintea concursului mai avem de asteptat ceva vreme. Mai ales ca apele pe care s-ar putea tine felul asta de concursuri nu exista in Romania. Pacat caci aceste concursuri prin latura lor spectaculoasa atrag publicul, televiziunile, publicitatea deci banii.
Deci oricum, mie mi se pare normal ca la concursuri sa fie si o concurenta din toate punctele de vedere chiar si din punctul de vedere tehnologic.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 20 Mai 2010, 11:13

O intrebare poate stupida ,dar nu se poate rezolva spinningul pe sectoare ?
Intr- o mansa pe un sector in cealalta in celalalt sector , locuri prin tragere la sorti in ordinea inscrierii ....
.... este sau ar fi o solutie ?

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 20 Mai 2010, 11:39

zamfi scrie:
2 ) Daca sonarul ar fi interzis in concursuri localnicii ar castiga de fiecare data.
Stai ca revin :lol:
In conditiile cu sonar apare acest nou fenomen care tine probabil de viteza barcii: am sonar , am gps (pe sonar sau separat) , am coordonatele locurilor bune (aflate de la prieteni,localnici ,colegi de echipa sau din antrenamente) si cand se da startul o tulesc direct la acel loc! Ma pun pe el (daca am barca rapida si ajung primul) si dau sa mearga . :lol: Fain pescuit! Cand vreau sa ma mut ,caut alte coordonate si daca am norocul sa se elibereze locul ... Care e diferenta dintre localnici si sonarele cu gps? :roll:
Asta mai ales cand vorbim de salau ! Poate o sa zici ca sunt liber sa caut alte locuri bune da pescuit ,utilizand sigur ca da sonarul ...Posibil ,dar cand ai deja 100 de barci pe apa pare destul de greu...

Mentionez ca sunt aprecieri personale ,de om care nu participa la acest fenomen si deci sunt supus greselii :lol:
Zamfi,
anul asta m-am decis sa particip si eu la concurs, m-am inscris si iata-ma la Sarulesti. La Open.
Mentionez ca am mai pescuit pe acea apa acum vreo 15-17 ani si nu pe zona de concurs... Adica nu stiam nimic despre zona de concurs. Stiam din auzite.. ca acolo e livada (se si vedea) ca dinculo ar fi un platou, un prag etc... Dar eu prin propria experienta si convingere 110% nu stiam nimic...
A inceput concursul.. intra-devar, cei cu motoare bunicele si care stiau ceva s-au dus glont intr-acolo, dar crede-ma ca dupa 1-2h de concurs aproape toti concurentii se mutau de colo colo si se mai eliberau locuri...
Eu in primele 5h si vreo 10 locuri schimbate pe adancimi de 1-6m, praguri, crengi etc nu am prins decat 2 platici si un biban (la un concurs de salau); Eram aproape de limita de jos a inceputului de depresie... pe cel mai bun lac de salau de pe la noi...frecam menta cu entuziasm :D
Dar tot schimband locuri, cu ajutor si sugestie din parte colegului de echipa, m-am asezat pe un loc eliberat de un concurent.
Acolo am lovit 8 salai din 8 trasaturi, fara rateu, fara greseala, ultimul la 14:02 iniainte de fluierul arbitrului. La mal am aflat ca ce am facut in 90min a fost suficient sa castig mansa 1 din grupa mea...
Apoi ma gandeam: daca as fi cunoscut si locurile mai bine poate prindeam mai multi.

Concluzie: intr-adevar cel putin la start, cei echipati mai bine motoare rapde etc ajung prima oara pe un loc, unde se presupune ca sunt pestii (dar daca nu sunt?). Apoi cand urmeaza momentul mutarii si pe lac sunt zeci de barci , nu prea ai locuri la alegere; va fi ceva de oportunitate si de facut putine greseli. ;)
Intr-un fel face parte din joc si sa fii bine echipat.. si sa stii ceva locuri, inclusiv GPS, eu am un sonar jenibil, un Huminbird 525 cu un con de 20', stiu puteti sa radeti :D dar imi e de mare ajutor ca sa nu fiu in ceata total... stiu adancimea, daca pe fund e moale sau tare etc... si ma ajuta chiar si asa sa ma orientez cat de cat...
Daca pentru etapa V Argovei simte cineva nevoia sa ma imprumute cu un Side-Imaging, primesc :D

Altfel ma voi descurca la fel cu H525-ul meu.

mi-a placut la concurs.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Mai 2010, 12:30

Concluzie: intr-adevar cel putin la start, cei echipati mai bine motoare rapde etc ajung prima oara pe un loc, unde se presupune ca sunt pestii (dar daca nu sunt?).
Asta e echivalenta cu experienta pe balta si poate presupune ca nici cunoastrerea locurilor nu este un avantaj .O fi ,nu o fi ? :lol:
Totusi pecuitul e un sport si de obicei in sport totul e posibil ... Chiar si 8 salai din 8 atacuri! Bravo! O serie de exceptie zic eu .
Totusi Ovidiu eu mi-as dori o un concurs organizat pe o apa necunoscuta si fara sonar!

@tudor

Legat de citirea/interpretarea corecta a apei eu zic ca "analfabeti" ne nastem si tot asa murim indiferent cate diplome om strange pe drum.
Interesant ca desi nu suntem in America lumea s-a invatat repede cu sonarul si gps-ul . Poate ai avut ocazia ,poate nu (tinand cont de locatia ta) sa vezi in ultimul nr.al revistei AVP ,coordonatele (cel putin teoretice) ale locurilor bune de salau de pe Valea Argovei prezentate de Gyorg . O fi bune ,o fi rele ele exista si pot starni interesul ... :lol:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 20 Mai 2010, 12:43

Am primit unele numere ale revistei. Oricum nu m-am uitat in detaliu la locurile cu pricina caci sunt putine sanse sa pescuiesc curand acolo. :lol:
Poate intr-o zi vor avea loc concursuri si pe Dunare si motoarele termice vor fi autorizate.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 20 Mai 2010, 12:53

kzoli scrie:O intrebare poate stupida ,dar nu se poate rezolva spinningul pe sectoare ?
Intr- o mansa pe un sector in cealalta in celalalt sector , locuri prin tragere la sorti in ordinea inscrierii ....
.... este sau ar fi o solutie ?
Poate nu inteleg eu intrebarea ... dar acum e cam asa:
- se inscrie cine vrea
- pe baza clasamentului si a inscrierilor se stabilesc grupele prin repartizare alternativa
- vor exista 2 grupe pe doua sectoare: grupa 1 pe sectorul A - sambata si pe sectorul B - duminica; grupa 2 este fix invers
- sambanta o mansa, duminica a doua mansa
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 20 Mai 2010, 13:46

zamfi scrie:Totusi Ovidiu eu mi-as dori un concurs organizat pe o apa necunoscuta si fara sonar
inteleg la ce te referi, concurs care sa presupuna abilitati de orientare "citire a apei" si altele de gen...
totusi cred ca este imposibil, chiar daca s-ar organiza concursurile fara sonare, in era tehnologiei multi vor sti, fie prin proprie experienta sau de la alti pescari/colegi de club etc, diverse locuri fierbinti asa ca intr-un fel vor "trisa"...

Am pescuit mult timp fara sonar, doar de 1 an folosesc, dar stiu cat timp pierdeam sa identific un loc bun sau potential bun...

La concurs asta lipseste: timpul..iar pescuitul pe un baraj mare sau ape intinse... cu tot flerul de pescar experimentat, e foarte greu de abordat... Unele locuri sunt bune, vizibil bune din configuratia malurilor, dar la 2-300m de mal eu unul sunt in "ceata"...

Nu sunt addicted concursuri...dar cred ca voi mai merge... cand nu voi mai simti pasiunea probabil ca nu ma voi mai duce la niciun concurs; deocamdata am fost la unul...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Mai 2010, 14:15

Ok Ovidiu. Ma bucur sincer pentru tine ca mergi la aceste concursuri si sper sa ai rezultate notabile.
Eu deocamdata astept sa te vad ,la treaba ,cand se va difuza etapa pe pv-tv :lol:
Poate te-au prins cameramanii in "serie" si ma aleg si eu cu ceva .

O zi buna.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 20 Mai 2010, 14:32

totusi strict pe subietc, bine sau rau cu divizarea... cred ca e bine, poate unii se vor motiva sa traga tare, atat pentru aaccede in Master, cat si pentru masteranzi sa nu cada in Open ;)

bine/rau? vom vedea.

Scrie răspuns