Mesaj
de razvan m. » 03 Aug 2016, 09:39
Daca as fi in Biroul federal m-as gandi de doua ori inainte de a vota in sedinta din 12 august asa cum doreste prezidentul.
Si dupa ce m-as gandi bine, as vota pentru convocarea adunarii generale extraordinare care sa hotarasca daca se impune sau nu admiterea motiunii de neincredere si revocarea biroului federal.
In primul rand, prin acea motiune de neincredere in activitatea biroului federal se ridica problema revocarii biroului federal. Nu poate veni biroul federal sa decida ca nu se impune revocarea biroului federal. Ar fi absurd. Nicio organizatie, oricat de stramba ar fi ea, nu poate functiona asa.
In orice persoana juridica de drept privat, inclusiv intr-o federatie sportiva, exista organe de decizie (adunarea generala ordinara, extraordinara), organe de gestiune (biroul federal, comitet executiv, presedinte, consiliu de administratie, administrator etc) si organe de control (cenzori sau comisie de cenzori). E, daca vreti, o separatie a puterilor, la scara mai mica.
Revocarea biroului federal este de competenta adunarii generale. Adunarea generala chemata sa decida revocarea biroului federal se convoaca printr-o motiune de neincredere in activitatea acestui organ executiv. Daca organul executiv vizat de motiune hotaraste asupra motiunii, inseamna ca incalca atributiile organului decizional. Intra in sfera de competenta a unei alte puteri.
In plus ingradeste dreptul legal si statutar al membrilor semnatari ai motiunii de a convoca adunarea generala.
Intelegand toate aceste apecte, ca jurist mi-as aduce aminte de prevederile art.297 al.1 si art.308 al.1 din Codul penal, care spun asa:
Art. 297. - (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
Art. 308. - (1) Dispoziţiile art. 289-292, 295, 297-301 şi 304 privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.
Si mi-as mai reaminti de situatia din FRF si LPS cand organele executive, crezand ca sunt pe mosia lor si pot face absolut orice doresc, au votat pentru dezafilierea Craiovei cu incalcarea statutului. Pana la urma cei care au votat pentru au fost condamnati si obligati la plata unor despagubiri astronomice catre dezafiliati.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.