Nu stiu daca este vorba de schimbare de mentalitate in ceea ce ma priveste si, mai ales, nu cred ca balaceala in balcanism reprezinta "calea cea dreapta". Dimpotriva, faptul ca pescarii nostri se informeaza, gandesc si nu mai inghit toate fantasmagoriile, reprezinta un lucru extraordinar, un progres pe care l-am sesizat, cand am revenit in tara dupa cativa ani.old_radu scrie:@ zavera
...vezi , incet , incet , cu o mentalitate in schimbare , mentalitate ce se "pliaza" pe ceea ce se intampla in RO , ajungi si tu pe "calea cea dreapta"![]()
...ti-am mai spus eu ca : nu tot ce zboara se manca
...sincer , ma bucur pentru tine , potential ai , ramane doar sa vrei sa intelegi.
Avelo bahtalo !
Daca traiesti zi de zi aici poate nu observi, dar in trei-patru ani Romania a evoluat, pe plan institutional, mai mult decat in cei 20 de ani precedenti.
Dl. Selaru - AGVPS- nu mai pacaleste pe nimeni, dl Popescu, cu federatia sa, nici atat.
Acum 20 de ani, dl. Popescu putea scoate 10.000 de pescari la miting impotriva AGVPS, acum petitia sa nu a semnat-o nimeni. Nici macar o petitie on-line, intelegeti, old_radu?
Pescarii de competitie prefera AGVPS pentru ca acesta este fereastra deschisa spre Campionatele Mondiale. Atat !
Iar cat va fi membru CIPS, isi va pastra sportivii si cluburile. Iar cine are sportivii si cluburile, are pescuitul de competitie.
Daca dl Popescu era mai diplomat, daca stia sa atraga macar o parte dintre sportivii de referinta, ceva cluburi puternice,daca organiza macar ceva serios, fara probleme cu banii si toate "tiganiile" din lume, avea sanse.
Dar asa, cu competitii ca aceea de la Targu Jiu, cu sportivi ca aceia pe care i-a vazut toata lumea, plus un car de promisiuni, ce sa faci ?
Iar despre pescuitul de placere, spun la fel ca la inceput. Statul este proprietarul resursei, statul sa o gospodareasca si sa o ocroteasca. mai ales ca percepe taxe pe asta. Statul poate sa faca asta. problema este daca vrea. Proiectul ala de lege, chiar plin de stangacii, este semnul ca se misca ceva.
Drept care, eu raman optimist. Poate si pentru faptul ca in februarie m-am nascut a doua oara!