Concursuri organizate de catre Fane Popescu-FRPS

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lazarini
veteran
veteran

Re: Concursuri organizate de catre Fane Popescu-FRPS

Mesaj de lazarini » 13 Noi 2013, 12:38

Mister Fisherman scrie:
lazarini scrie:Nu prea are cum AGVPS sa infiinteze o alta federatie, legile romane sunt clare in acest sens: o ramura de sport, o federatie.
Eu zic ca nu sunt atat de clare din moment ce exista atate federatii pe o ramura de sport
Exemple :

F.R. Arte Martiale
F.R. Arte Martiale de Contact

F.R. Karate Kyokushin
F.R Karate Kyokushinkai–IKO 2
F R Karate Tradiţional
F.R Karate WKC

F.R. Taekwondo I.T.F.
F.R. Taekwondo W.T.F.
Aici chiar ca nu pot sa raspund, naiba stie cum e cu sporturile astea de contact. Sincer :mrgreen:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Noi 2013, 12:39

lazarini scrie:
apsalba scrie:Acest proiect are o groază de hibe. Iclusiv pe cea care reduce pescuitul sportiv doar la competiție!
Spre disperarea ta :mrgreen:
Exclus. Sunt unul ( de fapt singurul abilitat pe pescuit sportiv) care participă la elaborarea acestui document. Și în CNCSP se respectă punctele de vedere ale celor care sunt abilitați, pe fiecare capitol. La pescuitul sportiv, abilitată este federația, pe care eu o reprezint în acest consiliu!

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 13 Noi 2013, 12:40

apsalba scrie:Acest proiect are o groază de hibe. Iclusiv pe cea care reduce pescuitul sportiv doar la competiție!
Tocmai că asta nu-i o hibă. Sportivul este ăla care participă la competiţie, aşa cum esenţa sportului este competiţia, nu afacerea unor patroni sau preşedinţi de tot felul (nu mă refer neapărat la dvs).

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Noi 2013, 12:42

lazarini scrie:
Mister Fisherman scrie:
lazarini scrie:Nu prea are cum AGVPS sa infiinteze o alta federatie, legile romane sunt clare in acest sens: o ramura de sport, o federatie.
Eu zic ca nu sunt atat de clare din moment ce exista atate federatii pe o ramura de sport
Exemple :

F.R. Arte Martiale

F.R. Karate Kyokushin
F R Karate Tradiţional
F.R Karate WKC

F.R. Taekwondo I.T.F.
F.R. Taekwondo W.T.F.
Aici chiar ca nu pot sa raspund, naiba stie cum e cu sporturile astea de contact. Sincer :mrgreen:
Te lămuresc eu, pentru că am întrebat la MTS. Fiecare federație are un corespondent (federație internațională) internațional recunoscut. La pescuit sportiv reprezentantul este CIPS, care conform statutului acesteia are disciplinele pescuit in ape dulci, pescuit la muscă artificială, pescuit marin și casting”. Simplu!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Noi 2013, 12:44

zavera scrie:
Tocmai că asta nu-i o hibă. Sportivul este ăla care participă la competiţie, aşa cum esenţa sportului este competiţia, nu afacerea unor patroni sau preşedinţi de tot felul (nu mă refer neapărat la dvs).
Legea 69/2000
Art. 1
(1) Prezenta lege reglementeaza organizarea si functionarea sistemului national de educatie fizica si sport in Romania.
(2) In sensul prezentei legi, prin educatie fizica si sport se intelege toate formele de activitate fizica menite, printr-o participare organizata sau independenta, sa exprime sau sa amelioreze conditia fizica si confortul spiritual, sa stabileasca relatii sociale civilizate si sa conduca la obtinerea de rezultate in competitii de orice nivel.
(3) Termenii folositi in textul legii au semnificatia stabilita in anexa care face parte integranta din prezenta lege.

Să-ți traduc? Hai, că te-am rugat ceva!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ultima oară modificat 13 Noi 2013, 12:45 de către apsalba, modificat 1 dată în total.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 13 Noi 2013, 12:45

lazarini scrie:
Mister Fisherman scrie:
Exemple :

F.R. Arte Martiale

F.R. Karate Kyokushin
F R Karate Tradiţional
F.R Karate WKC

F.R. Taekwondo I.T.F.
F.R. Taekwondo W.T.F.
Fiiecare federatie de mai sus este afiliata la o federatie internationala
CIPS este o confederatie formata din mai multe federatii , fiecare cu stilul ei :wink:
Denumirea de FRPS se vrea una generala care vrea sa le cuprinda pe toate , dar este chiar cum vrea mitomanul
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

georgelukas
junior
junior

Mesaj de georgelukas » 13 Noi 2013, 12:46

Si, ca sa fiu consecvent, uitati si asociatii de pescuit gen asociatii si nu federatii sportive:

http://www.anglingtrust.net/default.asp
http://portale.fipsas.it/

Deci, se poate si asa. De ce puii mei nu se poate in Romania, intr-o forma sau alta? Chiar nu puteti da mana toti cei implicati in organizari sa faceti un lucru ca lumea? Va injurati, va balacariti, va atacati non stop, si fiecare ar vrea sa fie rege pe domeniul lui. Nu se poate. Adica, nu se mai poate. E contra perfomant.

Ca atare, Federatie, AGVPS, Ligi, Cluburi dati-va mana si faceti un lucru bun pentru pescari si vor fi lucruri bune pentru toata lumea. Altfel doar neghina vom culege toti!

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 13 Noi 2013, 12:46

georgelukas scrie:Aici sunt probleme diferite si structuri diferite :)

In primul rand, disciplinele de spinning si crap sunt relativ tinere si chiar foarte tinere (v. spinning din barca), de aceea au avut sansa unor organizari noi si superioare celei de stationar. Tot din motive ce tin de tinerete, au si rezultate internationale bune, concurand cu pescari la fel de "tineri". La stationar, concurentii straini sunt "profesionisti", doar asta fac, industria de pescuit cheltuie sume consistente cu competitiile, iar ei au peste 200 de zile de pescuit pe an. In aceasta situatie va ajunge si spinningul si crapul, rezultate notabile vor fi din ce in ce mai greu de obtinut, si doar printr-o dezvoltare continua a sistemelor. Pe primul loc pun atractivitatea competiilor, atragerea de cat mai multi pescari in circuite, nu indepartarea lor prin criterii elitiste. Pentru dezvoltare si selectie trebuie o baza cat mai larga.

Acum, la stationar situatia este altfel. E lipit de AGVPS, sunt un nucleu de pescari carora le place sistemul actual si refuza orice modificare. Cei din afara nucleului nu au nici un cuvant de spus si daca ridica vreo problema devin paria. Pe Dl. Selaru il doare la banana, sunt convins, de organizare, iar cei ce au un cuvant de spus sunt impacati cu situatia actuala. Nu le trebuie concurenti proaspeti si nici factori externi care sa le ameninte privilegiile. La stationar poti deveni Campion AGVPS (National) cu doar un concurs pe an. Poti sa te mentii in A cu doar un concurs pe an. Daca esti in B, ai maxim 2 concursuri pe an. Plus alte aberatii (indiferent de potenta judetului, maxim 4 pe judet pot accede in Finala B etc.).

Desi scriu pe un site de rapitor, va pot spune ca diciplina de stationar are cei mai multi adepti si practicanti in Europa, inaintea celei de crap si spinning. In Romania e Cenusareasa competitiilor de pescuit. Din mai multe motive.

In concluzie, nu sunt factor de decizie, nu pot face nimic in afara textelor astora de pe site sau forum (pentru care mi-am creeat si imi creez antipatii profunde). Sunt insa contributor si participant activ la competitii (OPEN-uri si AGVPS), platitor de taxe si astept performante si civilizatie. Voi sprijini oricare idee constructiva si voi taxa orice aberatie. DIn orice parte ar fi ele.
A, păi spuneţi aşa. Dvs vreţi să ajungeţi campion la concursurile federaţiei, într-un concurs cu câţiva participanţi-diletanţi, cu madam Cliuc şi câţiva moşuleţi de pe la Alba Iulia. Pe pista de la Târgu Jiu.
Ce ne mai luaţi cu Franţa, Parlamentul European, Eba, etc.
Nu vă ţin curelele să concuraţi cu elita şi vreţi "noul val" (federal). Succes, poate reusiti, cine stie.

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 13 Noi 2013, 12:48

apsalba scrie:
zavera scrie:
Legea 69/2000
Art. 1
(2) In sensul prezentei legi, prin educatie fizica si sport se intelege toate formele de activitate fizica menite, printr-o participare organizata sau independenta, sa exprime sau sa amelioreze conditia fizica si confortul spiritual, sa stabileasca relatii sociale civilizate si sa conduca la obtinerea de rezultate in competitii de orice nivel.
Desi mi se pare imposibila alaturarea notiunii de pescuit cu aceea de sport.

georgelukas
junior
junior

Mesaj de georgelukas » 13 Noi 2013, 12:51

Zavera :shock: :shock: :shock:

Eu nu am ce cauta la astfel de finale. :)) cu 10 concurenti.

Tocmai am scris acolo ca vreau cat mai multi pescari, cat mai multe etape. :))

Acum, ce facem, incepi sa ma injuri si pe mine? Injura singur ...

Scrie răspuns