apsalba scrie:Ce sunt ăia recreativi?
Capitolul 7. Pescuitul de agrement :
recreativ, sportiv și turistic
Art. 2. (1) Pescuitul de agrement reprezintă activităţi necomerciale de pescuit care exploatează resursele acvatice vii în scop
recreativ, sportiv sau turistic și se practică în ecosisteme acvatice naturale și amenajate.
(2) Pescuitul
recreativ se efectuează pe baza unui permis nominal valabil pe o perioadă calendaristică determinată (1zi/ 1 săptămână/1lună/ 2 luni/...un an calendaristic) de maxim un an de zile, a tichetului teritorial și carnetului de capturi emise de Agenția Națională pentru Pescuit şi Acvacultură și eliberate de asociațiile de pescari autorizate.
(3) Pescuitul sportiv se efectuează pe baza unui permis nominal emis de Agenția Națională pentru Pescuit şi Acvacultură în acord cu Federația Română de Pescuit Sportiv și eliberat de federație.
(4) Pescuitul turistic se efectuează pe baza unui permis nominal valabil pe o perioadă caladaristică determinată (1zi/ 1 săptămână) și a tichetului teritorial emise de Agenția Națională pentru Pescuit şi Acvacultură și eliberate de asociațiile de pescari sau persoanele juridice autorizate pentru această activitate.
Adică pescarii care pescuiesc în scop recreativ, după cum este de părere înstituţia publică responsabilă.
Cred că v-am lămurit, nu trebuie să-mi mulţumiţi, mă bucur că v-am fost de folos.