domnule rcorbu,
Nu cred ca vorbiti serios. Tot ce postez este exact crezul meu. Valoarea unui sportiv se dovedeste pe pista, nu pe forum. Din tot ce am postat, chiar daca cuvintele au fost uneori dure, nu cred ca au deviat de la lege si de la obiectivul pe care mi l-am asumat constituind aceasta federatie. Nu m-a interesat altceva, intrucat, dupa constituirea si autorizarea federatiei, restul va veni de la sine.
Dar, ca in orice lucru lumesc, si in pescuitul sportiv romanesc nu totul este perfect. Si asta se vede de la o posta. Nu am ascuns (si nici acum nu o fac) faptul in care cred cu putere, si anume ca pescuitul sportiv are nevoie rapid de o igienizare serioasa. Adica, trebuie scoasa din pescuitul sportiv frauda, micile interese si persoanele care au facut din pescuitul sportiv propria jucarie si care cred ca acest sport le apartine. Aici trebuie introduse reguli, unanim acceptate si respectate, ca in orice sport serios.
Nu stiu daca ati retinut (si acest lucru poate fi confirmat de membri federatiei) dar nu m-am implicat in organizarea competitiilor. Am onorat insa aceste evnimente oficiale organizate de federatie cu prezenta mea, pentru a verifica daca ceea ce am construit este functional. Si, din fericire, federatia face ce si-a propus.
Preocuparea mea in continuare, excede viitorul apropiat si se axeaza pe pregatirea viitorului pescuitului sportiv din Romania. Cred ca nu v-a scapat ca m-am ocupat de autorizarea afilierii internationale, am contribuit la crearea primului corp federal de arbitrii, am demarat actiunea de autorizare a antrenorilor de pescuit sportiviv si am facut demersurile legale pentru infiintarea scolilor de pescuit sportiv. Nu in ultimul rand, ma preocupa realizarea infrastructurii de pescuit sportiv si consolidarea finaciara a cluburilor sportive afiliate. Restul sunt, dupa parerea mea, lucruri nesemnificative, iar lucrurile serioase nu se discuta aici, ci in cadru institutionalizat, prin structurile federatiei.
Parerea mea este ca foarte multi nu realizeaza (sau nu le vine sa creada) ca aceasta federatie este o realitate care nu mai poate fi demolata, desi unii ar da matanii ca acest lucru sa se realizeze.
PS Sunt dispus sa accept situatia in care Romania sa nu aiba cativa ani rezultate notabile in competitiile internationale, dar va rog sa ma credeti ca sunt in stare, ca, in cativa ani, sa construiesc o noua generatie de pescari sportivi. Precum ati vazut, ce-mi propun si realizez. Cu toate piedicile care mi se pun.
Cu stima!