Faci eroare in interpretare. ANPA este administratorul resursei acvatice vii, nu a pescuitului recreativ/sportiv. De asemenea eludezi faptul ca statul roman a recunoscut pescuitul ca sport. Studiaza si legea sportului si o sa ai raspunsurile necesare. Pescuitul sportiv are organizare privata, nu publica. Ca peste tot in Europa. ANPA permite accesul la resursa. Nu ar strica sa citesti si regulamentul 199/2008 al Consiliului Europei, Legea 107/1996 - legea apelor - art. 25, Legea 400/2005, anexa 4 cap.II, pct.8, s.a. Legi avem, guvernanti competenti mai putini.Tavi scrie:Nea Fane, ocolesti raspunsul.
E clar ca ANPA trebuie sa delege catre alte entitati organizarea pescuitului pe anumite ape, asta sustinem si noi pe aici. Dar pentru asta trebuie sa existe un cadru legislativ mai bun decat cel actual care nu se aplica si pentru ca este .. inaplicabil.![]()
Deci sa nteleg ca nu ai nimic de propus in sensul imbunatatirii legislatiei. In acest caz, multumim pentru participarea pe acest topic.
CINE TREBUIE SA REPREZINTE PESCUITUL RECREATIV LA ANPA ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Stefan Popescu a scris
Pentru pescarul de rind,...atentie,pentru pescarul de rind,care ar fi avantajele ca resursa acvatica vie sa fie administrata de catre comunitatile locale???
Caci pentru capusari ar fi,nu ma indoiesc...
De unde vor aloca aceste comunitati locale bani pentru aceasta administrare..???
Ce inseamna administrare???
Sa zvirle doua cosuri de gunoi pa malul apei pe care le curata vintul de nord,le spala ploaia de vara,dupa care vin si cer bani pentru ”amenajare”??
Sau pun o tablita pe care scrie ”parcare”,si apoi iti cer bani ca iti parchezi masina??
Asta am vazut pina acuma ca fiind inteles prin ”administrare„de catre Primarie..
Stiu ,stiu ,pot fi trasi unii la raspundere....Dar asta functioneaza in exteriorul granitelor romanesti..La noi nu..
Solutii sunt si în legea actuala, numai că nu se aplica. Am propus ANPA sa delege administrarea resurselor acvatice vii catre comunitatile locale.
Pentru pescarul de rind,...atentie,pentru pescarul de rind,care ar fi avantajele ca resursa acvatica vie sa fie administrata de catre comunitatile locale???
Caci pentru capusari ar fi,nu ma indoiesc...
De unde vor aloca aceste comunitati locale bani pentru aceasta administrare..???
Ce inseamna administrare???
Sa zvirle doua cosuri de gunoi pa malul apei pe care le curata vintul de nord,le spala ploaia de vara,dupa care vin si cer bani pentru ”amenajare”??
Sau pun o tablita pe care scrie ”parcare”,si apoi iti cer bani ca iti parchezi masina??
Asta am vazut pina acuma ca fiind inteles prin ”administrare„de catre Primarie..
Stiu ,stiu ,pot fi trasi unii la raspundere....Dar asta functioneaza in exteriorul granitelor romanesti..La noi nu..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Avantajul ar fi evident, doar pentru cei care pricep care este relatia dintre comunitatea locala si societatea civila. Atunci pescarii din arealul respectiv ar putea sa se asocieze si sa beneficieze de finantarile prevazute pentru astfel de activitati in bugetele locale. Plus ca paza ar putea fi preluata de politia comunitara, etc. Altfel te descurci cu cei cu care te cunosti decat cu unii pe care nu i-ai vazut in viata ta.
Asociațiile cu mii de membri, constituite in scopul beneficiilor financiare ale unora sunt deja perimate, intrucat si-au dovedit ineficienta. In 1953 (inainte de a aparea AGVPSR) in Romania erau aprox. 3000 de asociatii de pescari sportivi; localitatea si asociația. Dar atata timp cat se vrea control de la Bucuresti, va fi dificil, desi conditiile exista.
Asociațiile cu mii de membri, constituite in scopul beneficiilor financiare ale unora sunt deja perimate, intrucat si-au dovedit ineficienta. In 1953 (inainte de a aparea AGVPSR) in Romania erau aprox. 3000 de asociatii de pescari sportivi; localitatea si asociația. Dar atata timp cat se vrea control de la Bucuresti, va fi dificil, desi conditiile exista.
- semlecangheorghe
- veteran
Poti sa dai un exemplu de comunitate pescareasca unde functioneaza pozitiv formula asta??La noi in tara,bine-nteles.....
Eu vad lucrurile ca in comert..orice intermediar in plus inseamna costuri in plus pentru beneficiarul final..
Tot nu inteleg de ce nu se pot gestiona singure asociatiile??
De ce o asociatie nu poate pune la punct un serviciu unde se anunta faptele de braconaj si cineva sa ia legatura cu Jandarmii ori Politia? De ce trebuie interpusa Primaria ??
De ce trebuie Primaria sa ia fonduri pentru populari?? O asociatie nu poate??
De ce trebuie sa fie Primaria intermediar intre o societate de salubrizare si teritoriul unei asociatii de pescari??
Eu vad lucrurile ca in comert..orice intermediar in plus inseamna costuri in plus pentru beneficiarul final..
Tot nu inteleg de ce nu se pot gestiona singure asociatiile??
De ce o asociatie nu poate pune la punct un serviciu unde se anunta faptele de braconaj si cineva sa ia legatura cu Jandarmii ori Politia? De ce trebuie interpusa Primaria ??
De ce trebuie Primaria sa ia fonduri pentru populari?? O asociatie nu poate??
De ce trebuie sa fie Primaria intermediar intre o societate de salubrizare si teritoriul unei asociatii de pescari??
.
.
Nea Fane, corect ce spui.
Modelul functional asta e, administrarea la nivelul comunitatilor locale, prin asta intelegandu-se asociatii de pescari, primarii sau ambele.
PEntru ca asta sa se intample asa cum se intampla in alte parti e nevoie de doua lucruri:
1. Cadru legislav - cel actual e slab. Aici ANPA, fiind institutia care deleaga aceasta administrare are si un cuvant decisiv de spus in elaborarea/imbunatitirea legislatiei in domeniu.
2. Comunitati locale(asociatii si primarii) capabile si interesate sa se ocupe de pescuit.
Pe acest topic discutam punctul 1
, iti reamintesc.
Recunoasterea pescuitului ca sport, chiar si in interpretarea pe care o dai tu - si cu care nu sunt de acord - nu ne ajuta cu absolut nimic. Nu CIS-ul rezolva problema braconajului.
Modelul functional asta e, administrarea la nivelul comunitatilor locale, prin asta intelegandu-se asociatii de pescari, primarii sau ambele.
PEntru ca asta sa se intample asa cum se intampla in alte parti e nevoie de doua lucruri:
1. Cadru legislav - cel actual e slab. Aici ANPA, fiind institutia care deleaga aceasta administrare are si un cuvant decisiv de spus in elaborarea/imbunatitirea legislatiei in domeniu.
2. Comunitati locale(asociatii si primarii) capabile si interesate sa se ocupe de pescuit.
Pe acest topic discutam punctul 1

Recunoasterea pescuitului ca sport, chiar si in interpretarea pe care o dai tu - si cu care nu sunt de acord - nu ne ajuta cu absolut nimic. Nu CIS-ul rezolva problema braconajului.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
P.S.
si te rog nu mai aburi lumea cu finantari fara sa indici sursa acestora.
Bani de la buget pt. pescuitul recreativ si sportiv, cum vrei tu = ciu ciu
Fonduri europene pentru pescuit recreativ/sportiv = ciu ciu
Singurii bani pentru pescuit sunt banii pescarilor.
Eventual paza se poate rezolva partial in colaborare si pe cheltuiala altor institutii, exemplul cu politia comunitara este f. bun.
Eventual paza se poate rezolva partial in colaborare si pe cheltuiala altor institutii, exemplul cu politia comunitara este f. bun.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
apsalba scrie:Avantajul ar fi evident, doar pentru cei care pricep care este relatia dintre comunitatea locala si societatea civila. Atunci pescarii din arealul respectiv ar putea sa se asocieze si sa beneficieze de finantarile prevazute pentru astfel de activitati in bugetele locale. ................................ Altfel te descurci cu cei cu care te cunosti decat cu unii pe care nu i-ai vazut in viata ta.
.......................................Dar atata timp cat se vrea control de la Bucuresti, va fi dificil, desi conditiile exista.
Pai tu nu vezi gigi? Asta este "strategia" pe care o tot repeta: privat+buget local= love-ele. Cu aia cu care te cunosti..poti face smenuri...pe cand cu aia de se uita la tine chas..ioc. Restu'sunt doar fumigene. Tu incerci sa conversezi logic? Pacat de efort..
Exista o HG 350/2004 (nu sunt sigur, dar pot verifica) care prevede cuantumul sumelor ce pot fi alocate pentru ONG. Vezi ca dl. Moga a solicitat finantare de la CJ si o va obtine.Tavi scrie:P.S.
Citeste si legea 215/2001 R privind administratia publica locala si vei gasi acest lucru. Il stiu pentru ca am fost consilier municipal.
Una din tarile care practica acest fel de administrare este Slovenia.
Bai, popescule, iar minti cu nerusinare si vrei sa pacalesti lumea.apsalba scrie:Exista o HG 350/2004 (nu sunt sigur, dar pot verifica) care prevede cuantumul sumelor ce pot fi alocate pentru ONG. Vezi ca dl. Moga a solicitat finantare de la CJ si o va obtine.Tavi scrie:P.S.
Citeste si legea 215/2001 R privind administratia publica locala si vei gasi acest lucru. Il stiu pentru ca am fost consilier municipal.
Una din tarile care practica acest fel de administrare este Slovenia.
Stii tu ce-i aia o Strategie Nationala ? Cine o propune ? Cine o sustine ?
Cine o aproba ? Care este rangul actului normativ prin care se aproba ?
Ca sa nu te doara degetele bantuind netul, afla ca se aproba prin Hotarare de Guvern, la propunerea ministrului de resort, cu sustinerea a cel putin doi alti detinatori de portofoliu in Guvern.
Hai, ca esti caraghios !
Cu sumele alocate ONG-urilor iar esti pe alaturi !
De sumele astea, in limita bugetelor locale, pot beneficia numai ONG-urile declarate de utilitate publica. Asta se face individual, prin act normativ, dupa multi ani de functionare corecta si notorietate.
Cu spoiala ta de "cunoastere" a legilor, cu tupeul si cu articole din legi scoase din context si interpretate dupa bunul tau plac nu mai pacalesti pe nimeni.
Deci, la nivelul tau de pricepere :
- bani de la bugetul de stat = canci
- bani de la bugetele locale = canci
- fonduri europene = canci
Tavi ti-a spus clar : banii pescarilor, dar asta stii tu bine, d'aia te dai de ceasul mortii pe aici.
- semlecangheorghe
- veteran
ULK scrie:apsalba scrie:Avantajul ar fi evident, doar pentru cei care pricep care este relatia dintre comunitatea locala si societatea civila. Atunci pescarii din arealul respectiv ar putea sa se asocieze si sa beneficieze de finantarile prevazute pentru astfel de activitati in bugetele locale. ................................ Altfel te descurci cu cei cu care te cunosti decat cu unii pe care nu i-ai vazut in viata ta.
.......................................Dar atata timp cat se vrea control de la Bucuresti, va fi dificil, desi conditiile exista.
Pai tu nu vezi gigi? Asta este "strategia" pe care o tot repeta: privat+buget local= love-ele. Cu aia cu care te cunosti..poti face smenuri...pe cand cu aia de se uita la tine chas..ioc. Restu'sunt doar fumigene. Tu incerci sa conversezi logic? Pacat de efort..
Stiu , si vad ca bu are raspuns la intrebarile mele...Modelul dat ca exemplu este ...in Slovenia...
Deja si vad Primaria in parteneriat cu asociatia ”x” de pescari,punind noi biruri,si populind cu doi carasi si-un alevin de busa,trimbitind apoi in media ca vor sari pestii pe uscat ca in apa asa multi sint incit nu au loc...
Oare Stefan Popescu,cu ce-o pacatuit tara asta de s-a pricopsit cu o lipitoare ca tine???Am zis io la Revolutie..acolo n-a fost impuscat cine trebuie...Nu ai argumente ,numai bla,bla-uri...Nu ai un program câompetitional,nu ai o baza pentru arbitrii ,da Federatia deja ii produce...Tu vrei sa-ti lasi amprenta asupra pescuitului in tara noastra???De la Alba Iulia,vrei sa se dea ora exacta??Poi tu nu vezi ceasul tau nu merge bine??
Multumiri in special acelora care l-au sustinut sa ajunga unde a ajuns...patria le este pe veci recunoscatoare
.
.