CINE TREBUIE SA REPREZINTE PESCUITUL RECREATIV LA ANPA ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
O, da!
Schimbarea legii ar merita intr-adevar efortul... Daca de exemplu in textul legii ar fi prevazut inclusiv modul in care se pot atribui apele, regimul permiselor, etc, s-ar limita aceste ordine care schimba de la an la an regulile dupa cum bate vantul.
Modificarea ordinului ar fi doar o carpeala efemera...presupunand ca am reusi la anul se poate schimba totul printr-un nou ordin.
Schimbarea legii ar merita intr-adevar efortul... Daca de exemplu in textul legii ar fi prevazut inclusiv modul in care se pot atribui apele, regimul permiselor, etc, s-ar limita aceste ordine care schimba de la an la an regulile dupa cum bate vantul.
Modificarea ordinului ar fi doar o carpeala efemera...presupunand ca am reusi la anul se poate schimba totul printr-un nou ordin.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- Bass Assassin
- senior
In tara exista aprox 80 de asociatii care au atribuite ape , ce inseamna acesta ?
Ca pe langa permisul ANPA ,fiecare pescar trebuie sa mai procure si n permise zonale ... dar fara garantia capturilor .
Cine controleaza aceste asociatii ?
Cate dintre cele aprox 80 sunt de buna credinta si folosesc taxa pentru populare si paza apelor administrate ?
Ce masuri se iau impotriva administatiei asociatiilor care isi baga banii in buzunar ?
La nivel de tara sunt, in afara celor aprox 80 cu ape atribuite, 130 de asociatii care n-au nimic in administrare, inca ... dar n-au sa piarda ocazia sa faca un ban la o noua licitatie ,deci permise zonale la greu dar fara garantie , doar cu "promisiunea" ca intr-o economie de piata... piata le va taxa .

Ca pe langa permisul ANPA ,fiecare pescar trebuie sa mai procure si n permise zonale ... dar fara garantia capturilor .
Cate dintre cele aprox 80 sunt de buna credinta si folosesc taxa pentru populare si paza apelor administrate ?
Ce masuri se iau impotriva administatiei asociatiilor care isi baga banii in buzunar ?
La nivel de tara sunt, in afara celor aprox 80 cu ape atribuite, 130 de asociatii care n-au nimic in administrare, inca ... dar n-au sa piarda ocazia sa faca un ban la o noua licitatie ,deci permise zonale la greu dar fara garantie , doar cu "promisiunea" ca intr-o economie de piata... piata le va taxa .

-
- utilizator constant
1. verificarea si controlul asociatiilor o face ANPA. Noi am fost controlati de doua ori anul acesta de ANPA, filiala Muntenia.Bass Assassin scrie:In tara exista aprox 80 de asociatii care au atribuite ape , ce inseamna acesta ?
2. in urma controalelor, asociatiile care nu-si fac treaba raman fara autorizatie(in consecinta si fara apa publica obtinuta prin procedura de selectie)
3. controlul este destul de simplu de efectuat si, daca este facut cu buna credinta, produce efecte imediate.
4. Asociatiile care nu au nimic in administrare sunt cele care nu au putut lua parte la procedura, fie din cauza datoriilor la bugetul de stat sau la bugetele locale, fie din cauza unei activitati slabe, care nu le oferea sanse. sau, in cateva cazuri, pentru ca nu au dorit sa participe, din diverse motive.
In aceasta situatie sunt toate asociatiile din sistemul AGVPS din capitala (cu exceptia AVPS Acvila, care a primit paraul Colentina

Garantia capturilor ? Asta chiar ca nu o da nimeni ! Nici n-ar fi bine, ar dispare tocmai frumusetea si misterul pescuitului.
Am postat aproape simultan !:lol:apsscobarul scrie:La ora asta OM fiind suspendat se vand si sau vandut la geu permise ANPA cu 10 lei comision, e plina tara, au luat si as. si federatii care nu au fost la licitatie pentru ca aveau datorii GRELE la bugetul de stat.
Din 27.10.2011, prin Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, apelul ANPA/MADR a fost admis, ordinul este din nou in vigoare.
Dar, timp de 6 luni, lucrurile au stat exact asa cum ati scris mai sus.
- Bass Assassin
- senior
Scuze , am vrut sa spun :garantia ca exista peste in apele administate , adica s-au facut populari . Sa nu se inteleaga faptul ca prin captura insemna pestele bagat la sacosa si carat acasacezar.ch scrie: Garantia capturilor ? Asta chiar ca nu o da nimeni ! Nici n-ar fi bine, ar dispare tocmai frumusetea si misterul pescuitului.
Bass Assassin ,Bass Assassin scrie:La nivel de tara sunt, in afara celor aprox 80 cu ape atribuite, 130 de asociatii care n-au nimic in administrare, inca ... dar n-au sa piarda ocazia sa faca un ban la o noua licitatie ,deci permise zonale la greu dar fara garantie , doar cu "promisiunea" ca intr-o economie de piata... piata le va taxa
numa' un pic !
Deci:
Nu intelege ca eu sau altcineva iti poate face promisiuni ca piata va taxa abuzurile ! Asa ceva nu iti poate promite nimeni !
deocamdata aici discutam, iar in momentul in care incerc sa-mi argumentez ideile, ma bazez pe modele care exista si functioneaza, pe principii care guverneaza peste tot in lume genul asta de activitati, si e de asteptat sa se intample la fel si lucrurile sa intre intr-un normal coerent, intr-un timp mai scurt sau mai lung, in functie si de cat de bine este intocmita legea ca sa impiedice aceste abuzuri si cat de multa vointa de a o aplica exista ,!
Oricum in lipsa unei legi bune, si a dorintei de a se aplica, adica asa cum este acuma, se intampla ceea ce se intampla si astazi ! Deci ne exprimam frica de a ne feri de abuzurile viitoare de parca ar fi altele decat aceleasi la care suntem supusi azi !
in privinta permiselor zonale, nu e nimeni obligat sa ia pe intreg anul, daca nu are convingerea ca merita,... de aia am zis ca trebuie sa fie pe perioade de la 1 an la 1 zi ! Te duci odata si prinzi, te mai duci,... nu prinzi, data viitoare te duci in alta parte !
deci nu-ti trebe 80 de permise zonale simultan !
In particular vorbind, cum am zis, sunt impotriva acestui mod de atribuire a apelor de la noi !
Tot prin alte parti, acele autoritati locale, pentru a stimula initiativa, obliga asociatiile dintr-o zona, la alternativa de a coopera pe apa respectiva ! Deci nu concurenta si relatii la cutite pe plan local, ci cooperare !
Modul in care coopereaza, ce si cat pun fiecare asociatie la bataie si de aici ce si cum isi impart cheltuielile si recuperarea acestora,... nu e problema autoritatilor locale ci face obiectul contractelor si conventiilor dintre asociatiile participante, tot pe principii economice !
In felul asta e loc pentru toata lumea sa puna mana sa faca ceva, nu "unii hais si altii cea", plus ca se autocontroleaza singure !
In Slovenia de pilda vreo 20 km de pe raul Sava Bohinka sunt gestionati unitar de 8 asociatii deodata ! acelasi permis, aceleasi costuri,... imparteala nu se face la eliberarea permisului ci e bucataria interna de dupa, a asociatiilor,... sa se descurce !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
Intelesesem, dar am glumit si eu !Bass Assassin scrie:Scuze , am vrut sa spun :garantia ca exista peste in apele administate , adica s-au facut populari . Sa nu se inteleaga faptul ca prin captura insemna pestele bagat la sacosa si carat acasacezar.ch scrie: Garantia capturilor ? Asta chiar ca nu o da nimeni ! Nici n-ar fi bine, ar dispare tocmai frumusetea si misterul pescuitului.

-
- utilizator constant
- Bass Assassin
- senior
Ordinul 15 din 20-01-2011 privind practicarea pescuitului recreativ si sportiv
Art. 2.
(1) Practicarea pescuitului recreativ/sportiv In habitatele piscicole naturale se face in baza permiselor emise de către administratorul resurselor acvatice vii şi eliberat de acesta sau de către asociaţiile de pescari sportivi, după caz.
(2) Asociaţiile de pescari sportivi pot elibera permise de pescuit recreativ/sportiv numai după obţinerea autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv.
Inteleg ca numai ANPA si asoc autorizate( cele care au ape in administare ) pot elibera permise de pescuit recreativ , atunci :
Care mai este rostul asociatiilor si federatiilor care n-au primit autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv ?
De ce nu sunt desfiintate ?
De ce tot ni se baga pe gat termenul de sportiv ,ce se urmareste prin asta ?
Art. 2.
(1) Practicarea pescuitului recreativ/sportiv In habitatele piscicole naturale se face in baza permiselor emise de către administratorul resurselor acvatice vii şi eliberat de acesta sau de către asociaţiile de pescari sportivi, după caz.
(2) Asociaţiile de pescari sportivi pot elibera permise de pescuit recreativ/sportiv numai după obţinerea autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv.
Inteleg ca numai ANPA si asoc autorizate( cele care au ape in administare ) pot elibera permise de pescuit recreativ , atunci :
Care mai este rostul asociatiilor si federatiilor care n-au primit autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv ?
De ce nu sunt desfiintate ?
De ce tot ni se baga pe gat termenul de sportiv ,ce se urmareste prin asta ?