Pescuitul de competitie, este un fel de moartea pasiunii.dragos74 scrie:Parerea mea este ca in ceea ce priveste fly fishingul la noi in tara tocmai aceste concursuri la pastraviori de care aminteam sunt de vina pt . nivelul scazut al acestui tip de pescuit....din cauza ca marea majoritate a concurentilor cred ca ce fac ei acolo unde se dau hartii frumos colorate reprezinta nivelul superior al jocului , cand de fapt aceste concursuri nu au nimic de-a face cu adevaratul pescuit la muscacu frumusetea si placerea de a practica acest stil f.complex
Adica ajungi sa fii pasionat de competitie si pierzi placerea pescuitului.Cel putin asa e in cazul meu.Eu nu ma duc "la pescuit de duminica"
Pentru mine pescuitul de placere a murit demult, rar se intampla sa ma simt nostalgic la pescuit sau sa descopar placeri nebanuite fluturand musca deasupra capului.
Pentru mine orice partida inseamna... "antrenament".Vin la fel de obosit ca si cand as fi fost in concurs, pescuiesc la fel ca in concurs, sunt la fel de stresat.
Toate vin cu un sacrificiu, astfel, competitia cere moartea pasiunii.Devii "insetat de sangele" celorlalti si iti doresti sa ii vezi sub tine in clasamente.
Castigul e in faptul ca devii un pescar mai bun, si mai sigur pe tine.Iti da intr-un fel feeling-ul ala ca mergi pe un rau si esti in stare sa ii prinzi pe toti...
Aiurea... pescuitul la musca ar trebui sa fie simplu ...
Stick to the basics ...
E absolut firesc sa te masori din cand in cand cu semeni tai...
Competitia inseamna progres!
Asta nu inseamna ca toti trebuie sa fie nebuni ca mine..