AMIDA Open Sacalaia - Esox Lucius Competition

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
shoco
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shoco » 20 Oct 2009, 21:09

dragos74 scrie:Parerea mea este ca in ceea ce priveste fly fishingul la noi in tara tocmai aceste concursuri la pastraviori de care aminteam sunt de vina pt . nivelul scazut al acestui tip de pescuit....din cauza ca marea majoritate a concurentilor cred ca ce fac ei acolo unde se dau hartii frumos colorate reprezinta nivelul superior al jocului , cand de fapt aceste concursuri nu au nimic de-a face cu adevaratul pescuit la musca :wink:cu frumusetea si placerea de a practica acest stil f.complex :!:
Pescuitul de competitie, este un fel de moartea pasiunii.
Adica ajungi sa fii pasionat de competitie si pierzi placerea pescuitului.Cel putin asa e in cazul meu.Eu nu ma duc "la pescuit de duminica"
Pentru mine pescuitul de placere a murit demult, rar se intampla sa ma simt nostalgic la pescuit sau sa descopar placeri nebanuite fluturand musca deasupra capului.
Pentru mine orice partida inseamna... "antrenament".Vin la fel de obosit ca si cand as fi fost in concurs, pescuiesc la fel ca in concurs, sunt la fel de stresat.

Toate vin cu un sacrificiu, astfel, competitia cere moartea pasiunii.Devii "insetat de sangele" celorlalti si iti doresti sa ii vezi sub tine in clasamente.
Castigul e in faptul ca devii un pescar mai bun, si mai sigur pe tine.Iti da intr-un fel feeling-ul ala ca mergi pe un rau si esti in stare sa ii prinzi pe toti...

Aiurea... pescuitul la musca ar trebui sa fie simplu ...
Stick to the basics ...

E absolut firesc sa te masori din cand in cand cu semeni tai...
Competitia inseamna progres!

Asta nu inseamna ca toti trebuie sa fie nebuni ca mine..

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 21 Oct 2009, 09:00

E absolut firesc sa te masori din cand in cand cu semeni tai...
Competitia inseamna progres!
Probabil ca sunt oameni complexati care toata viata au terminat pe locul 2 si incearca sa faca o intrecere din orice inchipuindu-si ca se afla la cine stie ce olimpiada....treaba lor...
dar sa afirmi ca:,,Competitia inseamna progres"....asta o fi valabil in industrie in adevaratul sport de performanta....nu in stilul asta tampit de a chinui pestisorii cat degetul care va mentine la acelasi nivel inapoiat ca acum 100 ani cand strabunicul mergea cu nuiaua de alun la spinare :wink: :)

Deci repet voi astia cu concursurile tocmai ca impiedicati ''progresul''in fly fishing pt ca de ani de zile a-ti ramas la acelasi nivel idiot de a plimba o nimfa prin apa cu 2m de lider legat de varful lansetei :!:

in rest cea mai mare parte a concurentilor sunteti ''varza cu carne ''daca sunteti pusi sa folositi intradevar lanseta de fly :!:
asta este si explicatia pt care a-ti fost doar 10 participanti la stiuca :)

O alta dovada ca nu e nici un progres in aceste concursuri care se desfasoara in acelasi mod inapoiat de zeci de ani , este si faptul ca oricine poate castiga la un moment dat fara nici o vechime competitionala
:!: ....daca nu ma insel chiar tu nu stiu de cate ori ai castigat vreunul anul asta in schimb stiu ca odata v-a luat-o o fata innainte' altadata Miky pe care saracul il tine o durere de spate de abia se misca ... :)

atunci explica unde dreacu e progresul ala cand o femeie si un om nu tocmai atlet (si doar astea le stiu eu) nu lasa nici o sansa unui adevarat mare profesionist ca tine , care traiesti dupa cum spuneai fiecare clipa ca ultima din viata... :)

iti spun eu : cel mai mult intr-un concurs de acest gen conteaza zona pe care pescuiesti (daca are peste ),pofta de mancare a pestilor in acel moment ,si norocul....astia sunt factorii cei mai importanti :!: :!: :!:

restul cu'' experienta acumulata in atatia ani'', cu progresul...bla bla ...este o vrajala de doi lei in acest stil de pescuit inapoiat prin care vreti sa ascundati de fapt habarnismul din voi :?

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 21 Oct 2009, 09:28

Dragos, in mare ai dreptate, dar as adauga 2 chestii:
- nu toti pescuiesc ceheste, fara sa scoata snur de pe mulineta. sunt oameni care nu se pot abtine sa nu faca si casting in timpul pescuitului, nu numa pe iarba, mie unu mi-i se pare mai fain sentimentul cand intepi pestele la distanta.
- nu cred ca daca cineva da ceheste intr-un concurs, numai asa pescuieste tot timpul anului, ma indoiesc ca sunt oameni care chiar nu vor sa incerce altceva. Poate ca dau asa in competitie pentru ca cred ca atunci, asa, cu cele mai mari sanse sa prinda.
Sincer, nu inteleg inversunarea asta impotriva celor ce concureaza. nu toti sunt batuti in cap ca Shoco ( :twisted: ), care de altfel e pescar f bun, si l-am vazut sa si scoata snur de numa de pe mulineta deci nu tine partea cu cehescul. Nu cred ca da nimeni in cei care nu concureaza, sau ii desconsidera. Eu unul nu m-am simtit lezat de cei ce castiga concursuri prin simplu fapt ca n-am participat. si nici nu m-am simtit mai putin pescar din motivul asta. mie imi place sa ma duc la pescuit, sa scot snurul de pe mulineta, si daca mai agat si un peste e grozav.
Nu stiu daca ai pescuit cot la cot cu cei ce merg la concursuri, dar sa stii ca participa multi oameni de treaba care nu merita sa fie jigniti in necunostinta de cauza.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Oct 2009, 10:38

hehe, domnu Dragos, dar cata patima domle :P
ceheste in concurs:
parca metoda s-a consacrat tot intr-un concurs, cehii i-au spart pe puristi cand au dat asa :D
daca vrei sa castigi concursul, folosesti cea mai eficienta metoda, nu?
tot cam asa se da si prin competitiile de afara, din cate stiu, nu am inventat noi nimic, pur si simplu se copiaza.
Mie discutia asta imi evoca blamarea bibanelii din primii ani ai concursurilor de spin... cam aceeasui chestie era si atunci, oamenii alegeau cea mai eficienta metoda de a castiga concursul. No, dincolo de simplitatea aparenta a metodei, in timp s-a cam vazut ca unii faceau treaba asta mai bine ca altii cu o oarecare constanta chiar, desi din avion nu e mare lucru sa prinzi biban la jelibon
sau sa jiguiesti dupa pastravi cu 2 m de mono :P
ceheste in timpul liber:
daca vrei sa prinzi un pastrav, metoda se incapataneaza sa fie eficienta
ata ete.
In rest pescuieste fiecare cum stie si cum poate, important e sa se simta bine.
E si pacat sa ne enervam tocmai acum cand s-a spart gheata cu un concurs la stiuca, adica dinala pe lac si cu cativa metri de jnur. :D
a, sa nu uit, tot aud ca s-a prins mai bine ca la spin.
poate pentru ca flyfishingul e mai superior :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Oct 2009, 10:48

Tavi scrie:a, sa nu uit, tot aud ca s-a prins mai bine ca la spin.
poate pentru ca flyfishingul e mai superior :lol:
Sa vedem care arunca cu slapul :lol: :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 21 Oct 2009, 10:50

mda...

cam ciudati profesionisti istia adevarati sportivi de performanta...

adica nah la ei placerea hobiului ( ievident produs secundar inghitit cu de´a sila ) sa ievaporat de mult si-a ramas pe fundu cazanului doar " atletizmul " si´o misiune in viata ... sa si-o masoare cu altii ... iar chipurile ... in viziunea lor suprema capacitatea de a lansa ii face mai buni pescari :lol: cei mai... :lol:

pescuitul in sine e vast nicidecum doar un rezumat la a lansa unde vrei cum zic altii acu ... , alti care nu de mult pe alt forum scriau rewiuri despre lansete GLoomis GLX clasa 3 ( cica... imprumutat de la un finlandez ) ca la lanseuri de peste 7 metri li se " rupea " lansarea :lol:

evident citind chestii de astea te face sa zimbesti cind alti muscarici cum ar fi Tudor Vreme lanseaza dupa spusele lui cu clasa 3 Pompere size 4 la 28 metri :lol:

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 21 Oct 2009, 11:04

Nu prea am multa treaba cu pescuitul la musca, dar cand vine vorba de pescuit(indiferent la ce specie si cu ce metoda) parca scopul final este sa prinzi peste, sau poate ma insel?
Intr-un concurs conteaza sa prinzi peste mai mult decat adversarii tai ca la urma urmei de accea este competitie si nu pescuit de relaxare, adica sa te sti adapta mai bine la conditiile de pescuit din acel moment si acea locatie........
Nici eu nu inteleg de ce atata inversunare, eu unul cred ca este laudabil ca s-a facut o asemenea competitie (chear am mare admiratie pentru ceei care folosesc aceasta tehnica de pescuit) :wink:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 21 Oct 2009, 11:11

la faza cu stilu sau metoda cea mai ieficinta e olea de adevar... ca doar toti vrem sa prindem cit mai bine (bine ... mai e si nuanta aia ca multi au gusturi si vor sa prinda prinda intr-un anumit fel ... chestie usor de inteles.. ) dar cind asta nu mai are legatura directa cu hobyul ci e facuta doar din dorinta realizarii unei ierarhi care chipurile le-o baga pe git altor pasionati precum ca ei is campioni si asadar is mai buni... deja ceva pute in Danemarca :lol:

cam de aici inversunarea... sau mai bine zis divergenta ... caci profesionisti astia care chipurile nu mai pescuiesc de placere se dau mai " mari " ca astia care pescuiesc de placere .... pescari care tot posibilu sint mai complexi si mai buni in general... :lol: dar nah... concurs=progres... :lol: :lol: :lol: :lol:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 21 Oct 2009, 11:28

mda.
si uite-asa se va intinde subiectul asta pe pagini intregi, pline de iesplicatii (aci am citat :D ) de genul: de ce ceheste si de ce nu, de ce fly si de ce spin, clasici vs. rookies, "umede" vs. semi-uscate :twisted: , concursuri vs. pescuiesc de placere si mai stiu io ce mama dracu.
e simplu dom'le: fiecare da cum vrea, fiecare alege daca mere la concurs sau mere pe lac singur sa scrie o poezie, fiecare alege daca pescuieste deontologic sau nu, si gata.
ce vehement is...
:D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Oct 2009, 12:54

pescuit deontologic :D :D :D ...
ej mare ma :D :D
io as zice ca pescuitu deontologic = progres cu adevarat :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Închis