AMIDA Open Sacalaia - Esox Lucius Competition

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 21 Oct 2009, 13:11

Tocmai, pretiosule, la asta ma refeream si eu, aici fiind vorba de competitie. deontologie, reguli, etica, profesie&shit.
Adica, sa nu amestecam pragmaticul cu poezia, da? :D
aaaa, si mai era un argument dubludecisiv, carasi vs. nisiparnita. :lol:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 21 Oct 2009, 15:30

parca metoda s-a consacrat tot intr-un concurs, cehii i-au spart pe puristi cand au dat asa Very Happy
daca vrei sa castigi concursul, folosesti cea mai eficienta metoda, nu?
tot cam asa se da si prin competitiile de afara, din cate stiu, nu am inventat noi nimic, pur si simplu se copiaza.
aaaa....si daca asa sunt si concursurile de afara, crezi ca tampenia e mai mica ??? ai urmarit vreodata cam cum arata un concurs afara....ti se pare ceva de nemaipomenit la ele ...
:?
este aceeasi prosteala cu diferenta ca acolo nici dreacu nu se bate cu pumnul in piept ca e mare campion , ca ce stie el nu mai stie nimeni , ca a inventat pescuitul pe acele meleaguri si alte bazaconii de genul asta...
....si stiti de ce nu ii vedeti facand asa ....pt. ca isi cunosc limitele si in general nu o sa vedeti pescari renumiti ale caror capturi si stil de pescuit s-au transformat in material didactic pe care multi dintre noi ii privim cu admiratie pe net ori altfel... :wink:

De ce nu concureaza campionii nostrii si pe lac sau o fac cat de rar e posibil si atunci se rezuma la cativa clenuti de asemenea cat degetul????...exact ca si la stiuca ,pt. ca habar nu au... :!: :!:

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 21 Oct 2009, 15:47

Mai Dragos, te-ai aprins tare rau! :lol: :lol:
Parerea mea vis-a-vis de pescuit de frumusete, de muscari puristi si de ceheste sau cu 2m de mono, la care adaug putin piper din concursurile la care nu va place sa participati este urmatoarea:
pescuitul in sine este un concurs, o provocare - te face sa invingi pestele, sau sa te depasesti pe tine insuti. Ca esti purist si iti place pescuitul clasic la uscata - OK. Ca esti mai pragmatic (ca si in viata asta nenorocita si ritmul ei) si vrei sa prinzi cit mai mult ca sa te simti bine (ca asa esti antrenat la serviciu - sa fii productiv) si dai la nimfa cu 2m de mono - OK.
Ca mergi la concursuri si ii intreci pe ceilalti si te simti bine - din nou OK.
Cam asa sint masculii, mereu in competie: cu ei insisi sau cu restul.
In final care-i problema??? Ce va deranjeaza?
Parerea mea este ca atita vreme cit nu ma deranjeaza pe mine cu nimic ... faca ce-o vrea fiecare! Eu de exemplu probabil ca ma incadrez la puristi. Asta nu inseamna ca nu probez si celelalte stiluri doar pentru ca le cataloghez din start ca fiind ... "nashpa". :D

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 21 Oct 2009, 15:48

bondan scrie:Dragos, in mare ai dreptate, dar as adauga 2 chestii:
- nu toti pescuiesc ceheste, fara sa scoata snur de pe mulineta. sunt oameni care nu se pot abtine sa nu faca si casting in timpul pescuitului, nu numa pe iarba, mie unu mi-i se pare mai fain sentimentul cand intepi pestele la distanta.
- nu cred ca daca cineva da ceheste intr-un concurs, numai asa pescuieste tot timpul anului, ma indoiesc ca sunt oameni care chiar nu vor sa incerce altceva. Poate ca dau asa in competitie pentru ca cred ca atunci, asa, cu cele mai mari sanse sa prinda.
Sincer, nu inteleg inversunarea asta impotriva celor ce concureaza. nu toti sunt batuti in cap ca Shoco ( :twisted: ), care de altfel e pescar f bun, si l-am vazut sa si scoata snur de numa de pe mulineta deci nu tine partea cu cehescul. Nu cred ca da nimeni in cei care nu concureaza, sau ii desconsidera. Eu unul nu m-am simtit lezat de cei ce castiga concursuri prin simplu fapt ca n-am participat. si nici nu m-am simtit mai putin pescar din motivul asta. mie imi place sa ma duc la pescuit, sa scot snurul de pe mulineta, si daca mai agat si un peste e grozav.
Nu stiu daca ai pescuit cot la cot cu cei ce merg la concursuri, dar sa stii ca participa multi oameni de treaba care nu merita sa fie jigniti in necunostinta de cauza.
problema este ca marea majoritate (si crde-ma ca stiu ce zic cand spun asta) influentata de aberatiile marilor campioni cred tocmai ca aceste concursuri reprezinta totul si dupa ani de zile de acest tip de fly ei se uita ca vitelul la poarta noua si li se pare imposibil ca poti prinde si pescui intr-o multitudine de feluri la musca la diverse specii .... :wink:

daca sunt asa de buni si de competitivi , si nu se rezuma doar la ,,pastravior viteza'' stilul ''rama artificiala'',....din zecile de competitori meseriasi ,sa puna careva 4-5 poze cu ceva capturi mai rasarite fata de pastravi,cleni si lipani de max. 30cm....ceva care sa se poata masura cat de cat in kg.... :idea: :wink:

sper sa nu cer prea mult.... 8)

shoco
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shoco » 21 Oct 2009, 15:49

Dragos, la tine chiar totul se rezuma la ... "habar nu au"?!

Nu are nici o legatura pescuitul pastravului pe lac cu "habar nu au".
In primul rand nu avem unde.

Eu stiu locuri unde s-ar putea da la pastrav pe lac, dar imi dai tu 500 de euro sa ma duc pana acolo 2 zile ?

De pe geamul tau se vede foarte ingust treaba, chiar vorbesti in necunostinta de cauza.Mai stiu eu pe unul care se da mare profesor si habar nu are....

Eu te invit fie sa faci un drum pe afara, fie sa mergi si tu la vre-o 2-3 concursuri ... asa sa vezi ce gust are, nu sa zici ca e din start amara.
Si dupa aia poti sa vii sa te bati cu pumnul in piept cat vrei..
Pana atunci las-o mai blanda ca nu e dracu` asa de negru cum zici tu...

shoco
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shoco » 21 Oct 2009, 15:58

dragos74 scrie: problema este ca marea majoritate (si crde-ma ca stiu ce zic cand spun asta) influentata de aberatiile marilor campioni cred tocmai ca aceste concursuri reprezinta totul si dupa ani de zile de acest tip de fly ei se uita ca vitelul la poarta noua si li se pare imposibil ca poti prinde si pescui intr-o multitudine de feluri la musca la diverse specii .... :wink:

daca sunt asa de buni si de competitivi , si nu se rezuma doar la ,,pastravior viteza'' stilul ''rama artificiala'',....din zecile de competitori meseriasi ,sa puna careva 4-5 poze cu ceva capturi mai rasarite fata de pastravi,cleni si lipani de max. 30cm....ceva care sa se poata masura cat de cat in kg.... :idea: :wink:

sper sa nu cer prea mult.... 8)
@Dragos tu chiar habar nu ai ce vorbesti..
Despre care majoritate vorbesti ?
Nu e normal ca lumea sa aiba un exemplu ? Pe cine sa luam exemplu ?Pe tine ? Pe Vasies sau pe MihaiV ? Ca nu stiu care dintre voi e mai mese` in astea...

Pescuitul de competitie la musca nu inseamna neaparat capturi mari.Inseamna viteza, tehnica, etc..
Cat despre sa punem poze... afirmatia ta mi se pare la fel de puerila ca si felul cum vezi tu totul.
Nu e vorba despre care ce am prins.Sunt convins ca am prins pastravi mai mari si mai multi decat vei prinde tu intr-o viata.La fel si stiuci,lipani,cleni,platici, carasi,salai, ce vrei tu ?
Vrei poze !? Iti dau poze ca nu poti duce...

Dar asta nu ma face nici cretin, nici handicapat , si nici "mare meseriash" ca tine.

Las-o balta omule ca o dai deja in aberatii.
Incerci sa demonstrezi prin limbaj in forta si prin atitudine imperativa ca tu esti atat de mare pescar si de priceput ,incat esti prea bun ca sa te compari cu altii sau ca sa demonstrezi ceva.

Omule... nu ma intereseaza !
Nu ma intereseaza ce pesti ai prins, cat de mari, cat de desi , ce faci, cine esti sau cat de bun pescar esti !
Daca vrei sa iti fac o diploma , invata-ma ceva util, spune ceva fara sa te dai ca termen de comparatie si foloseste un limbaj care sa nu imi deie de inteles ca te uiti de sus.

Topic-ul asta era despre Amida Open Sacalaia.
Multumesc inca odata celor care au participat, si polemicile si orgoliile personale nu au nimic de a face cu competitia mai sus citata.

Poze de la eveniment gasiti aici : http://www.uglyfly.ro/competitii/amida- ... 2009-poze/

Topicul se poate inchide, multumesc.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 21 Oct 2009, 16:02

parca metoda s-a consacrat tot intr-un concurs, cehii i-au spart pe puristi cand au dat asa Very Happy
daca vrei sa castigi concursul, folosesti cea mai eficienta metoda, nu?
tot cam asa se da si prin competitiile de afara, din cate stiu, nu am inventat noi nimic, pur si simplu se copiaza.
OACA imi pare rau dar n-ai inteles nimic.....eu nu sunt un purist daca asta inseamna doar a pescui la uscata ....din contra asta seamana a plafonare la fel ca si concursurile.... :wink:

eu aici vorbesc de complexitatea pescuitului ori tu te referi la cu totul altceva... :?
ca sa intelegi mai bine....a prinde pastrav pe lac , sau avat, stiuca,salau,somn, bibani,chiar crap,scobar, sabite ,vaduvite etc.....cu diverse metode streemere, popere, muste de diferite tipuri....cu lansete de o mana sau de doua maini....de diferite clas in fc de stil si specia cautata.....cu fire de la floating pana la fast sink.....
....folosind lanseuri in fc de cum iti permite configuratia locului de la lanseu clasic pana la rollcast ,spey cast si toate derivatiile care apar de al ele.... :!: :!: :!:

Asta inseamna pt. tine Purism????....eu cred ca nu vorbim despre acelasi lucru....
Asta insemna dupa mine Fly Fishing :!: :!: :!:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 21 Oct 2009, 16:12

shoco a scris:
Nu e vorba despre care ce am prins.Sunt convins ca am prins pastravi mai mari si mai multi decat vei prinde tu intr-o viata.La fel si stiuci,lipani,cleni,platici, carasi,salai, ce vrei tu ?
Vrei poze !? Iti dau poze ca nu poti duce...
campionule doar 2-3 poze atat 2-3... :lol:
Multumesc inca odata celor care au participat, si polemicile si orgoliile personale nu au nimic de a face cu competitia mai sus citata.
tocmai ca numai despre asta e vorba...iar cele mai mari polemici si orgolii personale tu le dezvoltii in jurul acestor concursuri ....nu e cazul sa-ti redau citate din diversele tale conversatii de pe uglyfly sau alte siteuri.... :wink:
Nu are nici o legatura pescuitul pastravului pe lac cu "habar nu au".
In primul rand nu avem unde.
FALS....ia priveste aici:

http://www.bertilure.ro/pastrav.htm

ei ce spui astia unde or fi fost prinsi???mai vrei??? :lol:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 21 Oct 2009, 16:17

Shoco sa sti ca nu trebuie sa-mi trimiti MP ca nu ma feresc de nimeni ...

Daca vrei putem discuta detaliat aici si despre Rule Modification.... :wink:
caci doar de aceea se numeste forum :)

dar sa-ti mai pun o adresa reprezentativa pt populatia salmonicola de la noi:

http://www.youtube.com/watch?v=g06KMuPeh1k

shoco
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shoco » 21 Oct 2009, 16:33

Dragos... :)
Asta e tot ce poti da ? :lol: :lol:
Hai ca m-am plictisit.

Închis