AMIDA Open Sacalaia - Esox Lucius Competition
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Sorry ! Am cazier !... 
nu ma calific la debutanti !

nu ma calific la debutanti !

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
...tocmai ca pescuitul la stiuca cu lanseta de fly este chiar accesibil oricui mult mai mult decat cel la pastrav din mai multe motive...:shoco scrie:Ar fi venit mai multi, dar pescuitul la stiuca la musca nu e chiar accesibil oricui.. si sunt putini dedicati...
-este un peste care se gaseste in toate zonele de deal si de campie ;nu trebuie sa te deplasezi musai la munte cum este pastravul
-se gaseste atat in balti cat si in rauri in toate regiunile tarii
-populatia de stiuca din apele romanesti este de enspe mi de ori mai numeroasa decat populatia de pastrav
-se hraneste pe tot parcursul anului
-are o perioada de prohibitie f. scurta fata de pastrav
-echipamentul de pescuit se gaseste la fel ca cel pt pastrav si nu e nici o diferenta dpdv al pretului
Paradoxul este ca tocmai din cauza acestor concursuri nu s-au prezentat prea multi dintre ''profesionisti'' la ultimul dintre ele ...

explicatie:
pai cum dreacu sa se prezinte cand fiecare dintre olimpici cum s-a vazut cu lanseta in mana fuga la concurs de prins pastraviori cat degetul in stilul cehesc cu nimfa adica pescuit sub mana identic cu pescuitul cu undita la rama, fara a lansa nici macar un metru din firul de musca care umple degeaba tamburul mulinetei

si atunci cum sa vina ei la un concurs de fly la stiuca ,unde trebuie sa lansezi cat de cat ...macar 10-15m de fir si cu ditamai streemerul daca este cazul cand pana acum ei erau obisnuiti sa alerge cu batul prin padure cu un pic de lider atarnand la varf

Deci sa nu ne facem nici o iluzie ,....de aceea nu au fost concurenti la acest concurs tocmai pt ca habar nu au sa lanseze cu o lanseta de fly ,asta este nivelul marilor concurenti de la noi

adica ei mai intai sunt concurenti si abia pe urma daca mai au timp sa devina si pescari sportivi

Deacord cu tine... din pacate nu toti vad la fel treaba.dragos74 scrie:...tocmai ca pescuitul la stiuca cu lanseta de fly este chiar accesibil oricui mult mai mult decat cel la pastrav din mai multe motive...:shoco scrie:Ar fi venit mai multi, dar pescuitul la stiuca la musca nu e chiar accesibil oricui.. si sunt putini dedicati...
-este un peste care se gaseste in toate zonele de deal si de campie ;nu trebuie sa te deplasezi musai la munte cum este pastravul
-se gaseste atat in balti cat si in rauri in toate regiunile tarii
-populatia de stiuca din apele romanesti este de enspe mi de ori mai numeroasa decat populatia de pastrav
-se hraneste pe tot parcursul anului
-are o perioada de prohibitie f. scurta fata de pastrav
-echipamentul de pescuit se gaseste la fel ca cel pt pastrav si nu e nici o diferenta dpdv al pretului
Aici trebuie sa recunosc, ca prin cele scrise mai sus, iti iert jumatate din pacatele fata de mine
Paradoxul este ca tocmai din cauza acestor concursuri nu s-au prezentat prea multi dintre ''profesionisti'' la ultimul dintre ele ...![]()
![]()
explicatie:
pai cum dreacu sa se prezinte cand fiecare dintre olimpici cum s-a vazut cu lanseta in mana fuga la concurs de prins pastraviori cat degetul in stilul cehesc cu nimfa adica pescuit sub mana identic cu pescuitul cu undita la rama, fara a lansa nici macar un metru din firul de musca care umple degeaba tamburul mulinetei....daaa dar suntem cu elita , ne umflam unii pe altii si ne dam diplome ...ne inchipuim ca suntem mari sportivi (Hagi sau Nadia sunt mici copii)
si atunci cum sa vina ei la un concurs de fly la stiuca ,unde trebuie sa lansezi cat de cat ...macar 10-15m de fir si cu ditamai streemerul daca este cazul cand pana acum ei erau obisnuiti sa alerge cu batul prin padure cu un pic de lider atarnand la varf![]()
Deci sa nu ne facem nici o iluzie ,....de aceea nu au fost concurenti la acest concurs tocmai pt ca habar nu au sa lanseze cu o lanseta de fly ,asta este nivelul marilor concurenti de la noi
adica ei mai intai mai intai sunt concurenti si abia pe urma daca mai au timp sa devina si pescari sportivi

Chiar mi-a placut felul cum ai spus-o.
Intr-o oarecare masura e asa cum zici tu, si chiar sunt cativa concurenti de..."carton" ...sa le zic asa.
Faptul ca le-am pus niste pleasant tail-uri in mana si au prins si ei doi-trei pastravi, le da speranta si prea mult avant.
Mai mult, unele dintre personajele acestea de hartie,( sau mai bine zis de ..internet) au ajuns sa fie si mari profesori si sa ne explice cum se face, uitand de fapt ,ca locul lor ar trebui sa fie in prima banca cu doua maini ridicate.
Dragos, eu tot te astept la concursuri.
Stiu ca iti place sa fi "rau" dar de data asta dau eu berea

iata cum descoperi pescuitul tocmai intr-un concurs si iesi si pe locul 5...mihaitz
Data înscrierii: 06/Apr/2008
Locaţie: Cluj-Napoca
MesajTrimis: 19 Oct 2009 13:39 Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)
eu am prins 2 stiuci dar am iesit pe 5 Smile oricum super tare pescuitul la stiuca Very Happy cred ca m-am ingradostit Smile)

- kuin tauti
- veteran
Parerea mea este ca in ceea ce priveste fly fishingul la noi in tara tocmai aceste concursuri la pastraviori de care aminteam sunt de vina pt . nivelul scazut al acestui tip de pescuit....din cauza ca marea majoritate a concurentilor cred ca ce fac ei acolo unde se dau hartii frumos colorate reprezinta nivelul superior al jocului , cand de fapt aceste concursuri nu au nimic de-a face cu adevaratul pescuit la musca
cu frumusetea si placerea de a practica acest stil f.complex 

- Dornea Ionut
- senior
mda....
interesanta discutia!!
interesanta discutia!!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin
Mail: dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin