apsalba scrie:zavera,
Vom organiza toate competitiile oficiale ale Romaniei si vom asigura participarea tuturor loturilor de sportive la toate competitiile oficiale internationale, dupa ce vom obtine toate autorizarile prevazute de lege. Daca federatia se va impune prin ceva, va fi prin disciplina.
Ca sa te lamuresc de ce tot il zoresc pe Adelin sa se legitimeze, este dintr-un motiv foarte simplu; pe langa gura lui mare este un sportiv talentat si cred ca si serios in ceea ce priveste disciplina de concurs si fair play-ul. Ce nu stie el sau se face ca nu stie, este faptul ca pentru a participa la competitii internationale trebuie sa fi selectionat de federatia nationala. Pentru a fi selectionat, trebuie sa ai calitatea de pescar sportiv. Pentru a participa la competitii oficiale, sportivul trebuie sa fie legitimat de un club sportiv, afiliat la federatia sportiva nationala, singura abilitata de lege sa selectioneze sportivii si sa reprezinte Romania la forurile sportive internationale. Da asta il sfatuiesc, dezinteresat. Daca este sincer, va recunoaste ca cea mai mare dezamagire pentru el va fi sa nu participe anul acesta intr-un lot reprezentativ. Anul acesta se vor intampla multe in pescuitul sportiv romanesc. Baietii astia stiu acest lucru, dar fac pe interesantii.
Oricum, iti garantez ca ALRS va sucomba cat de curand. O spun cu regret, nu pentru ce se intampla acum, ci pentru uriasa speranta care s-a pus in aceasta structura si pentru ca a fost administrata dupa ureche. Unii isi fac iluzii ca vor infiinta o federatie de spinning, cum si unii vor sa faca o federatie de crap, iar altii una de musca artificiala. Cei care trag aceste sperante dovedesc inca o data infantilism.
Am înţeles perfect poziţia dvs. şi cred că faceţi bine că aşteptaţi să obţineţi toate autorizările prevăzute de lege.
Singura problemă este că dl. Adelin va fi probabil foarte, foarte bătran în momentul acela. Nu cred că-l mai veţi selecţiona.
Oricum, nu vă împiedică nimeni pană atunci să căutaţi talente, să formaţi generaţii sportivi competitivi şi să-i aruncaţi în luptă la momentul respectiv.
Am răbdare (nu şi tutun, pentru că nu fumez!) pană atunci ! Sper să mă pot reculege, peste mulţi ani, la statuia dvs. de ctitor al pescuitului de competiţie romanesc. O voi face sincer !