A sucombat LRS?

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vali stratonov
veteran
veteran

Re: A sucombat LRS?

Mesaj de vali stratonov » 14 Ian 2013, 15:44

1) pe plan financiar.
a) reducerea costurilor aferente participării sportivilor prin :
- organizarea unui număr de etape pe ape publice (Beliş, Bicaz, Snagov etc). Avantaj :nu s-ar mai plăti taxe pe bălţi, Obiecţie posibilă: piste mai slabe, blank-uri mai multe. dar blancuri s-au dat si la Sarulesti, Valea Argovei, Periprava.
- cuplarea etapelor Master + Open în cadrul aceluiaşi efort organizatoric, prin programarea concursurilor în săptămâni succesive.
Avantaj : economii la transportul logisticii pentru sportivi, organizatori şi arbitri, o mai bună negociere cu patronii de bălţi, chiar o mai bună cunoaştere a bălţii şi condiţiilor de concurs. Nu-mi vin în minte obiecţii.
b) obţinerea de venituri mai mari din sponsorizări. Atragerea de sponsori mai buni şi mai generoşi, printr-o expunere mediatică superioară (voi face propuneri la pct. relaţii cu media)
Domnule coleg bune propuneri dar sufera unele precuizari:
1. etape pe ape publice se tin de ani de zile ....
avantajul este ca taxele sunt mult mai mici decit pe balti private dar nicidecum gratis:
Belis -18 lei/ zi / om, Bicaz 15 / zi / om .Sagov nu stiu ca nu exista precedent ...dar cred ca ar exista intelegere cu cei de la Club 21 .....evident ca se vor putea si negocia.

2. cuplarea Open-Master la intervalul de 1 saptamina nu se poate implementa , deoarece se suprapun reguli care priveste perioada de antrenamente .
avantajul eeste intradevar evindent .

3. cheia problemelor aparute este acest lucru ... e cel mai greu de realizat din pacate , dar nu imposibil....
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Ian 2013, 15:45

Zavera, planul tau e bun, insa din experienta referitor la punctul 1. vreau sa stii ca de multe ori etapele pe ape publice au iesit la aceleasi costuri cu cele de pe private sau cele de pe private beneficiind de reduceri substantiale de taxe (unele) au ramas la costuri la fel ca cele cu taxe ridicate :lol: o alta treaba relativ noua este faptul ca se incearca uniformizarea taxei pentru a plati "in rate" la fiecare etapa deplasarea in Delta, astfel incat desi etapa de Delta te costa normal vro 700, dai 450 si la fel si la Bicaz , dai 350 desi poate scapai ok si cu 250 (100 merge catre Delta), bine, asta se poate la Master unde achitarea taxei e obligatorie, si se si stie numarul de concurenti :P

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Ian 2013, 15:49

E incepe sa se vorbeasca constrcutiv.

orice idei sunt binevenite dar as insista mai mult asupra motivelor pentru care pescarii vin sau nu vin la competitiie
ce ii motiveaza , ce ii nemultumeste si ii tine acasa .
Poat nu ar strica un topic separat cu asa ceva in care in mod evident alte discutii sa nu existe.

pentru a mia oara rog ca discutiile despre federatie sa se mute pe topicul aferent nu aici
chiar nu au ce cauta
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 14 Ian 2013, 15:52

Marius,

te rog reciteste la ce am dat exemplul cu pitzipoancele.Cat despre Malin,am un mare respect pentru felul in care scrie,ce scrie,aici vorbesc de pescuit+Catavencu.Intotdeauna l-am admirat pentru asta.Problema mea este si va fi ca amesteca intr-o revista care se vrea profi de pescuit, p.i.z.d.e si halieutic :twisted: ....cred ca nu sunt singurul de parerea asta.
Nu am nici o treaba cu AVP(join-venture or other).

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 14 Ian 2013, 15:59

& dnii Stratonov si Pikeman

Nu mi-am facut iluzia ca propunerile sunt perfecte. Poate niciuna nu-i bună, dar perfectibile pot fi toate. Iar daca sunt utile LRS, le va prelua. Daca nu, nu !

Evident, la partea financiara, n-am precizat ca trebuie facute calcule "mai stranse", credeam ca se sub-înţelege, pentru că nu se poate ca un concurs pe ape publice să coste cât unul pe baltă privată. Decât în situaţia în care patronul pune gratis balta la dispoziţie, dar nu cred că se va întâmpla asta în România anului 2013.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Ian 2013, 16:02

cristi.albu scrie:
apsalba scrie: cristi albu,
Mai ai răspunsul de la ANTS la cererea LRS de înscriere în Registrul Sportiv?
Intamplator da, insa este un raspuns la o Cerere de avizare a Statutului LRS, din cate citesc. Nu imi dau seama daca este acelasi lucru. Si asa, nu as vrea sa ma bag eu in genul asta de discutii. Va rog sa postati dvs ceva daca aveti de postat.
Păi tocmai asta este. LRS s-a adresat ANST pentru a i se aviza constituirea ca structură sportivă și a fost trimisă la plimbare. Adresa respectivă reprezintă refuzul autorității. Cu toate acestea LRS s-a constituit ca ONG. Deci LRS organizează competiții sportive oficiale fără a fi autorizată, deci ilegal. Așa că povești de genul că LRS reprezintă România să le spuneți la emisiunea „Bună seara, copii”!
PS De ce nu o postezi, totuși? Faptul că tu nu-ți dai seama dacă este sau nu același lucru, este un fel de batistă pe țambal. Postarea acelei adrese ar fi tocmai confirmarea celor spuse de mine, în sensul că înșăși autoritatea face trimitere la federația sportivă.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Ian 2013, 16:10

......face trimitere la federația sportivă.
Lasa brae federatia...aici se vorbeste de L.R.S....faci ce faci si tot colo ajungi..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristi.albu
senior
senior

Mesaj de cristi.albu » 14 Ian 2013, 16:20

zavera scrie:daca sunt utile LRS, le va prelua.
cred ca singura varianta sa poata fi dezbatute este de a le prelua un club sa zic si a le propune spre discutare. au mai fost propuneri pertinente venite de la oameni care nu participa neaparat in concursuri si s-a ajuns la ", dar cine e ala si in numele cui propune".
Cred ca asa cum se intampla cred si prin politica, sau cel putin se intampla la modul declarativ, ar putea fi o solutie constructiva o "dezbatere publica" pe niste subiecte si propuneri. Insa daca s-a intamplat asa s-a ajuns la ce scriam mai sus sau la pagini intregi de offtopic.
De asemenea cred ca lansarea unei astfel de dezbateri trebuie facuta de presedintele LRS sau de CD - printr-un reprezentant din interior, secretar etc; si eu as putea (acum nu mai e cazul), ca admin pe LRS sa deschid astfel de discutii, insa pana nu sunt ageaate si acceptate de toti in ideea ca poate duc la ceva constructiv le facem degeaba.

Dupa parerea mea orice discutie la care participa mai multe persoane poate naspte lucruri bune.

cristi.albu
senior
senior

Mesaj de cristi.albu » 14 Ian 2013, 16:27

apsalba scrie:PS De ce nu o postezi, totuși? Faptul că tu nu-ți dai seama dacă este sau nu același lucru, este un fel de batistă pe țambal. Postarea acelei adrese ar fi tocmai confirmarea celor spuse de mine, în sensul că înșăși autoritatea face trimitere la federația sportivă.
Tambal, ne-tambal... nu inteleg de ce nu o postati dvs... ca doar nu o fi singurul exemplar si sunt eu cel in care se afla adevarul care va zgudui LRS. Nu ma intereseaza chestia asta. Adresati-va lui Stefan Dinu si sunt sigur ca el o va posta :). Si stati linistit LRS chiar a reprezentat Romania si interesele pescarilor de competitie, de cateva ori cu rezultate nesperate.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 14 Ian 2013, 16:38

cristi.albu scrie:
zavera scrie:daca sunt utile LRS, le va prelua.
cred ca singura varianta sa poata fi dezbatute este de a le prelua un club sa zic si a le propune spre discutare. au mai fost propuneri pertinente venite de la oameni care nu participa neaparat in concursuri si s-a ajuns la ", dar cine e ala si in numele cui propune".
Cred ca asa cum se intampla cred si prin politica, sau cel putin se intampla la modul declarativ, ar putea fi o solutie constructiva o "dezbatere publica" pe niste subiecte si propuneri. Insa daca s-a intamplat asa s-a ajuns la ce scriam mai sus sau la pagini intregi de offtopic.
De asemenea cred ca lansarea unei astfel de dezbateri trebuie facuta de presedintele LRS sau de CD - printr-un reprezentant din interior, secretar etc; si eu as putea (acum nu mai e cazul), ca admin pe LRS sa deschid astfel de discutii, insa pana nu sunt ageaate si acceptate de toti in ideea ca poate duc la ceva constructiv le facem degeaba.

Dupa parerea mea orice discutie la care participa mai multe persoane poate naspte lucruri bune.
Domnule Albu, ideile, cel puţin cele pe care le-am emis eu, le consider de-acum bunuri publice. Nu mai sunt numai ale mele, le-am avut, le-am dăruit.
Dacă sunt bune, le poate prelua orice club sau concurent din LRS şi le poate folosi la fundamentarea unui proiect de îmbunătăţire a activităţii.
Nu cred că o idee, în măsura în care poate fi utilă, poate fi respinsă din motiv că : "cine-i ăla de propune?" sau " Daca nu mi-a venit mie, clar că nu e bună."

Scrie răspuns