din pacate LRS a devenit o extravaganta, eu am semnalat acest lucru in urma cu 2 ani cand din punctul meu de vedere s-au introdus "abuziv" motoarele de 5 cp, spun abuziv deoarece s-a decis la inceputul anului competitional iar la sedinta am zis ca unii nu au astfel de motoare iar raspunsul a fost "problema lor" ... nu am avut nimic impotriva cu ideea evolutiei in sine , dar cand tratezi problema ca noi avem bani si ne permitem, ai 2 -3 luni sa faci si tu rost de un motor ... ma rog ... se putea anunta mai devremeanem scrie:as completa fishi la ceea ce ai spus mai sus si ... LIPSA PESTILORfishi scrie:[.....]Degeaba avem viziuni (gen bass-master) daca nu avem concurenti.[.....]
Alte calcule ar mai fi costurile de etape, bineinteles unii sau multi nu au sponsori (vro 30 de insi din Master o sa zica problema lor) deci consuma undeva la 1000 de ron / etapa fara antrenamente (performanta costa, fara antrenament esti cam mancat), vorbim de o persoana care vine sa zicem la un Open, nu trebuie sa aiba musai club. La 5 concursuri ajungi la 5000 de ron, bine nu mai luam in considerare "ultima naluca" , genul de naluca de nu o ai in trusa dar la aia merge

5 x 2 weekenduri = 10 zile / 5000 de ron, aprox 1100 E , cu vro 1200 faci o excursie de 10-12 zile pe dincolo (la mare arta), sau poti sparge in 2 excursii. Nu te bulucesti cu nimeni , ai sanse la mai multi pesti, chiar si la o captura. (ex. o Suedie de 10 zile numai pescuit ajunge la 600 E )
Ce lipseste de aici, e competitia, daca iti intra in sange e ca un drog.
Totusi problema se ridica unde suntem? in Romania

Mai e si intrebarea cat de real este campionatul in conditiile in care sunt pescari ce nu isi pot permite acest LUX
Cu parere de rau , urmarind trendul ultimilor ani in LRS, sunt o majoritate care isi permit dpdv financiar participarea la competitii iar sedintele AG au fost indreptate catre "sa fie bine in Master" (adica unde sunt majoritatea celor din AG)