Nu contrazice?i foarte mult ce am scris eu. Sunt convins c? exist? multe proiecte minunate, pe planul ideilor. Nu numai în momentul pescuitului de competi?ie. Din p?cate, multe mor la nivelul promisiunilor, din lipsa resurselor financiare sau de timp. Eu a? ad?uga înc? una : resursa uman? capabil? s? implementeze un proiect de anvergur?.Ionut the carp scrie:@zavera
ce spui nu este foarte adevarat... cu totii, si pot garanta asta, avem viziuni bune si foarte bune in ceea ce priveste dezvoltarea si sustinerea pe termen lung a fenomenului... DAR!
Chiar daca avem proiecte fantastice si vrem sa le punem in aplicare... avem nevoie de 2 tipuri de resurse: cele financiare si cele de timp... Sa nu uitam ca din cate stiu eu nici o functie din cadrul LRS-ului nu este remunerata, acolo sunt oameni care pe timpul si banii lor au sustinut fenomenul atatia ani... Si inca un lucru ar fi carcotelile si cotcodacelile de pe margine... cand tu vezi ca te implici, te agiti, vrei sa iasa cat mai bine si in unele cazuri chiar nu le poti face pe toate... vine unu si-ti scuipa in ciorba mi se pare normal sa-ti bagi picioarele si sa mergi in alta parte...
In opinia mea ceea ce ar trebui facut acum, pentru anul ce vine (intrucat mi se pare un timp destul de restrans pana la inceputul campionatului), ar fi gasirea unor solutii pentru sustinerea financiara - taxa mai mici, premii in bani (sponsori nu numai din cadrul comerciantilor de articole sportive, etc) si trecerea la concursurile zonale...
Un proiect bun este acela care ofer? sus?inere financiar?, resurs? de timp ?i energie pentru implementare ?i are omul. Mai ales omul. Desigur, c? neretribuit este greu, mai ales cand asta se repet? de ani de zile. De fapt, nici n-ar trebui s? fie neretribuit. Este o practic? universal? ca aduc?torul unei sponsoriz?ri s? primeasc? o recompens?. 10 %, 15 %, chiar 25 %. Se poate constitui un fond, din care s? fie recompensat? abilitatea managerial?. Asta nu înseamn? cheltuial?, ci profit.
Daca a adus 5 lei ?i i-ai dat unul ca recompens?, va alerga s? mai aduc? înc? 10 lei, sau 20 de lei.
Alt? problem? este reflectarea în mass media. Orice competi?ie poate prezenta interes. Dar ratingul îl face altceva.
Lua?i exemplul fotbalului. Televiziunile transmit meciuri, dar în contractele cu mass media este prev?zut în mod expres scandalul. Adic?, Becali, Porumboiu, arbitrul ne-a furat, am dominat dar am avut ghinion, ei n-au jucat nimic, i-a ajutat terenul.
Oferi?i a?a ceva, asta se cere, asta atrage mass media. Iar dac? exist? o bun? expunere media, vin ?i sponsorii.
Pe cine intereseaz? un banner pus pe mal, atunci cand nu-l vede nimeni ? Dar, dac? înving?torul etapei d? interviu la TV lang? bannerul ?la, dac? spune c? a pescuit cu lanseta X, cu jigul Y, a folosit barc? tip Z, etc.
Grosul banilor trebuie sa vin? de la sponsori.
De?i old_radu se amuz?, chiar asta-i preg?tirea mea. Evaluarea politicilor publice, care sunt ni?te proiecte mult mai mari, mai complexe.
Iar principiul c? nimeni nu implementez? mai bine proiectul decat autorul lui, este fundamental, ?ine de ABC-ul meseriei.
Deci, în rezumat : proiect valabil, sus?inut de autorul lui (desigur, cu sprijinul unei echipe, dar, el comand?, el r?spunde).
Neab?tut înainte, surd la cotcod?celi ?i intrigi !