A sucombat LRS?

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
zavera
veteran
veteran

Re: A sucombat LRS?

Mesaj de zavera » 10 Ian 2013, 21:58

Ionut the carp scrie:@zavera
ce spui nu este foarte adevarat... cu totii, si pot garanta asta, avem viziuni bune si foarte bune in ceea ce priveste dezvoltarea si sustinerea pe termen lung a fenomenului... DAR!

Chiar daca avem proiecte fantastice si vrem sa le punem in aplicare... avem nevoie de 2 tipuri de resurse: cele financiare si cele de timp... Sa nu uitam ca din cate stiu eu nici o functie din cadrul LRS-ului nu este remunerata, acolo sunt oameni care pe timpul si banii lor au sustinut fenomenul atatia ani... Si inca un lucru ar fi carcotelile si cotcodacelile de pe margine... cand tu vezi ca te implici, te agiti, vrei sa iasa cat mai bine si in unele cazuri chiar nu le poti face pe toate... vine unu si-ti scuipa in ciorba mi se pare normal sa-ti bagi picioarele si sa mergi in alta parte...

In opinia mea ceea ce ar trebui facut acum, pentru anul ce vine (intrucat mi se pare un timp destul de restrans pana la inceputul campionatului), ar fi gasirea unor solutii pentru sustinerea financiara - taxa mai mici, premii in bani (sponsori nu numai din cadrul comerciantilor de articole sportive, etc) si trecerea la concursurile zonale...
Nu contrazice?i foarte mult ce am scris eu. Sunt convins c? exist? multe proiecte minunate, pe planul ideilor. Nu numai în momentul pescuitului de competi?ie. Din p?cate, multe mor la nivelul promisiunilor, din lipsa resurselor financiare sau de timp. Eu a? ad?uga înc? una : resursa uman? capabil? s? implementeze un proiect de anvergur?.

Un proiect bun este acela care ofer? sus?inere financiar?, resurs? de timp ?i energie pentru implementare ?i are omul. Mai ales omul. Desigur, c? neretribuit este greu, mai ales cand asta se repet? de ani de zile. De fapt, nici n-ar trebui s? fie neretribuit. Este o practic? universal? ca aduc?torul unei sponsoriz?ri s? primeasc? o recompens?. 10 %, 15 %, chiar 25 %. Se poate constitui un fond, din care s? fie recompensat? abilitatea managerial?. Asta nu înseamn? cheltuial?, ci profit.
Daca a adus 5 lei ?i i-ai dat unul ca recompens?, va alerga s? mai aduc? înc? 10 lei, sau 20 de lei.
Alt? problem? este reflectarea în mass media. Orice competi?ie poate prezenta interes. Dar ratingul îl face altceva.
Lua?i exemplul fotbalului. Televiziunile transmit meciuri, dar în contractele cu mass media este prev?zut în mod expres scandalul. Adic?, Becali, Porumboiu, arbitrul ne-a furat, am dominat dar am avut ghinion, ei n-au jucat nimic, i-a ajutat terenul.
Oferi?i a?a ceva, asta se cere, asta atrage mass media. Iar dac? exist? o bun? expunere media, vin ?i sponsorii.
Pe cine intereseaz? un banner pus pe mal, atunci cand nu-l vede nimeni ? Dar, dac? înving?torul etapei d? interviu la TV lang? bannerul ?la, dac? spune c? a pescuit cu lanseta X, cu jigul Y, a folosit barc? tip Z, etc.
Grosul banilor trebuie sa vin? de la sponsori.

De?i old_radu se amuz?, chiar asta-i preg?tirea mea. Evaluarea politicilor publice, care sunt ni?te proiecte mult mai mari, mai complexe.
Iar principiul c? nimeni nu implementez? mai bine proiectul decat autorul lui, este fundamental, ?ine de ABC-ul meseriei.

Deci, în rezumat : proiect valabil, sus?inut de autorul lui (desigur, cu sprijinul unei echipe, dar, el comand?, el r?spunde).
Neab?tut înainte, surd la cotcod?celi ?i intrigi !

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 10 Ian 2013, 22:06

Ionut the carp scrie:@zavera
ce spui nu este foarte adevarat... cu totii, si pot garanta asta, avem viziuni bune si foarte bune in ceea ce priveste dezvoltarea si sustinerea pe termen lung a fenomenului... DAR!

Chiar daca avem proiecte fantastice si vrem sa le punem in aplicare... avem nevoie de 2 tipuri de resurse: cele financiare si cele de timp... Sa nu uitam ca din cate stiu eu nici o functie din cadrul LRS-ului nu este remunerata, acolo sunt oameni care pe timpul si banii lor au sustinut fenomenul atatia ani... Si inca un lucru ar fi carcotelile si cotcodacelile de pe margine... cand tu vezi ca te implici, te agiti, vrei sa iasa cat mai bine si in unele cazuri chiar nu le poti face pe toate... vine unu si-ti scuipa in ciorba mi se pare normal sa-ti bagi picioarele si sa mergi in alta parte...

In opinia mea ceea ce ar trebui facut acum, pentru anul ce vine (intrucat mi se pare un timp destul de restrans pana la inceputul campionatului), ar fi gasirea unor solutii pentru sustinerea financiara - taxa mai mici, premii in bani (sponsori nu numai din cadrul comerciantilor de articole sportive, etc) si trecerea la concursurile zonale...
Uitam ceva foarte important. Omul ?la providen?ial s? fie din interiorul fenomenului.
Altfel, apare o dificultate în plus !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 10 Ian 2013, 22:57

zavera,
Omul ?la din interiorul fenomenului nu exist?. Dac? r?sfoie?ti filele acestui forum, o s? g?se?ti un topic intitulat Cine este potrivit pentru a conduce federa?ia. Nu s-a oferit nimeni. A?a c? trebuie s? cau?i solu?ii în alte direc?ii. Sunt convins c? AG a LRS din februarie va fi ultima, dup? care se va trage oblonul.

silviu.neagu
junior
junior

Mesaj de silviu.neagu » 10 Ian 2013, 23:02

Au doamne, cu cata atentie va urmareste Popescu Stefan...Oare cat timp credeti ca mai puteti discuta,asa liberi...acum cred ca gandeste ceva diversiune,ca prea liniste este...Asteptam...

silviu.neagu
junior
junior

Mesaj de silviu.neagu » 10 Ian 2013, 23:04

Doamne, mi-a luat-o inainte...

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 10 Ian 2013, 23:08

Eu vreau sa vad concursuri pe ape publice,nu pe lacuri private,adica pe Dunare,Prut,Siret,Buzau,Arges,Olt.Sint convins ca pesti se mai gasesc,dar e mult mai greu decit pe apele private,plus ca nu exista interesul de a promova apele publice.Mai trebuie o promovare mai agresiva a fenomenului,ca in Bass Master,unde stai cu sufletul la gura ca la fotbal.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 10 Ian 2013, 23:10

@Stefan Popescu

Chiar daca sa presupunem ca federatia va face si va drege in toate directiile si pe toate planurile asa cum spuneti dvs. pot fi sigur ca nici macar 5% din pescarii care participau la concursurile din lrs nu vor veni sa participe la cele organizate de dvs... din principiu... cei care mai au principii...

Oamenii din interiorul LRS stiu foarte bine cu ce sa mananca acest lucru... faptul ca o serie de decizii care ar fi avut succes in alte circumstante au esuat nu tine neaparat de un singur om... tine de toti cei implicati... de la presedinte la concurenti... Am expus mai sus de ce nu s-a oferit nimeni sa preia "sefia" LRS-ului....

silviu.neagu
junior
junior

Mesaj de silviu.neagu » 10 Ian 2013, 23:24

Ionut ,nesemnificativ procentul,e bun si 2% pentru el , restul se poate inventa pe scheletul catorva tradatori

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 11 Ian 2013, 00:04

In Romania nu ducem lipsa de tradatori....suntem cea mai mare fabrica din lume, deci sunt convins ca tradatorii or sa apara daca va fi ciolan de ros.

@ kleniacul - Iti imaginezi ce gherle ar fi pe raurile de la noi?!....eu nici nu vreau sa ma gandesc. :roll:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Ian 2013, 08:33

Ionut the carp scrie:@Stefan Popescu

Chiar daca sa presupunem ca federatia va face si va drege in toate directiile si pe toate planurile asa cum spuneti dvs. pot fi sigur ca nici macar 5% din pescarii care participau la concursurile din lrs nu vor veni sa participe la cele organizate de dvs... din principiu... cei care mai au principii...

Oamenii din interiorul LRS stiu foarte bine cu ce sa mananca acest lucru... faptul ca o serie de decizii care ar fi avut succes in alte circumstante au esuat nu tine neaparat de un singur om... tine de toti cei implicati... de la presedinte la concurenti... Am expus mai sus de ce nu s-a oferit nimeni sa preia "sefia" LRS-ului....
Ionu?,
Se pare c? nici tu nu ai în?eles care este menirea unei federa?ii sportive. Nu ar strica s? cite?ti statutul federa?iei pentru a în?elege care sunt scopul ?i obiectivele acesteia.
Cât prive?te „priceperea” oamenilor din interiorul LRS care ?tiu cu ce se m?nânc? acest lucru, nu pot decât s? le opun un percept biblic; „Îi ve?i cunoa?te dup? fapte”.
În?elege odat? pentru totdeauna c? federa?ia nu alearg? cu arcanul dup? nimeni. Nu m? intereseaz? nici m?car dac? pescarii sportivi care particip? la competi?iile organizate la LRS vor boicota competi?iile oficiale organizate de federa?ie (a?a cum au f?cut-o ?i cluburile în urma invita?iei de a participa la constituirea federa?iei) din momentul în care î?i va ob?ine autoriza?iile prev?zute de lege, întrucât federa?ia nu este judec?tor de pace ?i nici nu inten?ioneaz? s? fie cârpa de ?ters pe jos a nim?nui. Populismul afi?at de cei care mai îndr?znesc s? ridice capul prin LRS arata tocmai impoten?a acestora. A arunca vina asupra tuturor este de natur? a sublinia acest lucru. Relevant este ?i faptul c? nimeni nu se înghesuie s? se erijeze la conducerea LRS. Este un lucru u?or de în?eles, atâta timp conducerea unei structuri asociative nu este un merit, ci o corvoad?, asta dac? cineva î?i asum? responsabilitatea exercit?rii unei asemenea func?ii.
Îmi asum o afirma?ie care sunt sigur c? va deranja mult? lume, dar care analizat? cu aten?ie sunt sigur c? va fi apreciat? ca atare. Nu pun prea multe speran?e în redresarea pescuitului sportiv cu actualii practican?i ai acestuia, indiferent din ce prob? sportiv? provin. Caracterul unui pescar sportiv adev?rat nu corespunde cu profilul general al actualilor practican?i decât în foarte mic? m?sur?, observând c? excep?iile sunt cei care p?r?sesc acest fenomen întrucât nu se mai simt motiva?i, lucru care ar trebui s? de gândit. Ca observator atent al pescuitului sportiv, pot s? ?i sus?in acest lucru. Pentru cine face acela?i lucru, nu cred c? a sc?pat neobservat? acuza?ia de dopaj a sportivilor de la crap. Nu a sc?pat de asemenea faptul c? sponsorul LRS Neumark în loc s? se concentreze pe sprijinirea fenomenului sportiv s-a limitat la oferirea unor sume de bani modice ?i a unei cantit??i industriale de bere în loc de bani. Consumul excesiv al „contribu?iei” sponsorului a generat ?i evenimentele huliganice larg comentate pe forumul LRS. Cu asemenea caractere, mai bine lips?.
Nu uita un singur lucru. Federa?ia este persoan? juridic? de drept privat, iar afilierea la ea nu este obligatorie. Trist este c? de?i mul?i s-au b?tut cu c?r?mida în piept cu m?re?ele obiective pe care le vor realiza, într-un final au ie?it pe u?a din dos, iar ca r?spuns la un proiect constituit pe baze legale corecte ?i cu scopuri ?i obiective precise, în stil clasic românesc se împroa?c? cu zoaie, înc? înainte de a începe s? arate ce poate. Trist ?i tipic românesc.
Îi anun? pe cei care m? denigreaz? în ideea c? m? voi descuraja ?i voi renun?a la proiectul pe care l-am început c? nu au nici o ?ans?. Acest proiect va fi realizat cu sau voia lor. Într-un final se va dovedi cine a avut dreptate.

Scrie răspuns