discutii despre competitiile de pescuit la rapitori
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Mister Fisherman
- veteran

În scopul asigurării protecţiei şi conservării resurselor acvatice vii şi al evitării conflictelor de interese între activitatea de pescuit comercial şi cea de pescuit sportiv, se stabilesc condiţiile pentru practicarea pescuitului recreativ/sportiv în apele maritime şi continentale astfel:
a) în apele curgătoare şi stătătoare din zona montană, numai cu o singură undiţă cu maximum două cârlige sau cu o lansetă, cu posibilitatea de a retine o cantitate de peste prevazuta in anexa nr.1 la prezentul regulament de practicare a pescuitului recreativ.
b) în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu maximum 4 undiţe sau 4 lansete cu câte două cârlige fiecare cu posibilitatea de a retine o cantitate de peste de maxim 5 kg de peste / zi , sau al unui singur peste, daca greutatea sa depaseste 5 kg, din speciile prezentate in anexa 1, cu respectarea dimensiunilor specifice in aceasta.
c) în apele teritoriale ale Mării Negre, cu maximum două undiţe, două lansete sau o ţaparină, cu câte 10 cârlige fiecare;
d) pescuitul salmonidelor în apele de munte este permis numai cu momeli artificiale;
e) în apele de munte cu salmonide se pot reţine de către un pescar maximum 10 bucăţi, în total, din speciile: păstrăv indigen, păstrăv curcubeu, fântânel, lipan şi coregon.
Ce mai spui mitomane bolnav psihic de regulamentul asta al ANPA ? Hai perversule micinos , improvizeaza ceva
Ca sa stiti si voi cu ce mincinos pervers vrea sa conduca pescuitul recreativ/sportiv

Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
-
apsalba
- veteran

-
Mister Fisherman
- veteran

Bai putregaiule bolnav psihic , poti sa o sugi mai departe cu" regulamentul" tau cu tot . acolo scrie :se stabilesc condiţiile pentru practicarea pescuitului recreativ/sportiv în apele maritime şi continentale astfel
Asa ca nu mai incerca manipularea cu pescuitul comercial ca esti prost de puti !

Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
-
Cucu Ionel
- senior

"Băi piticanie, unde scrie că la pescuitul sportiv se capturează peștii? Capturarea se face de voi, fomiștii, care îi băgați în plase și îi haliți. În regulamentele de pescuit sportiv uciderea unui pește se penalizează. Pe tine cine te penalizează când halești peștii? Hahaleră!"
Cred ca este o confuzie aici: pescuitul, indiferent ca este sportiv sau de agrement, consta in capturarea pestilor, altfel n-ai putea puncta la intocmirea clasamentelor. A, ca nu se RETIN si se elibereaza dupa cantarire, este cu totul si cu totul altceva!

Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!
-
Vali Vesa
- utilizator constant

apsalba scrie: ...Oricum, te-ai convins că eu rezist la tăvăleală. Și când îmi propun să ating un obiectiv, fac totul pentru al atinge, indiferent de piedicile care încearcă a mi se pune...
Ai ratat preselectiile de la "Romanii au talent". Sigur reuseai. Nu-i nimic, poate incerci la anu'

-
apsalba
- veteran

Întradevăr, nu este o soluție ușor de luat. Mai ales că probele pentru dizolvarea AGVPSR sunt evidente. Problema este că AGVPSR nu știe ce este și aici vor trebui să decidă judecătorii. S-ar putea să fie nevoie de consultarea Curții Constituționale. Mihuță știe foarte bine că o persoană juridică înființată prin lege este de drept public, nu de drept privat și nu se putea înscrie în Registrul persoanelor juridice non profit. Aici a fost înscrisă și nu cred că este exclusă și implicarea Parchetului, având în vedere că un patrimoniu public, a trecut peste noapte în privat, fără a fi cumpărat.
Cât privește cauza cu crăparii, nici aici nu este ușor de luat o decizie, având în vedere că am solicitat constatarea nelegalității art. 24 din Regulamentul de aplicare al L.69/2000 aprobat prin HG 884/2001.
Dar mihuță știe la fel de bine că respectivul aviz a fost odată cenzurat de o instanță, așa că rezultatul privind respingerea acțiunii este previzibil.
-
apsalba
- veteran

Mihuță, controlează-ți vorbele. Aici nu este vorba de federația popesciană, ci de Federația Română de Pescuit Sportiv. Puțină deontologie profesională ar trebui să ai, indiferent ce sentimente nutrești față de persoana mea. Niște dobitoci ar putea să te ia în serios.

Sau poate că asta urmărești?
-
apsalba
- veteran

Vali Vesa scrie:apsalba scrie: ...Oricum, te-ai convins că eu rezist la tăvăleală. Și când îmi propun să ating un obiectiv, fac totul pentru al atinge, indiferent de piedicile care încearcă a mi se pune...
Ai ratat preselectiile de la "Romanii au talent". Sigur reuseai. Nu-i nimic, poate incerci la anu'

Adevărul este că trebuie să ai ceva talent ca să reușești de unul singur să faci ce nu au fost în stare să facă crema pescarilor sportivi din România în ultimii 22 de ani. Cum a fost la Adunarea constitutivă din 2008? De ce ați lăsat steagul jos? Acum discuțiile astea erau inutile.
PS Nu vrei să-l convingi pe băiatul ăsta fisherman să nu mai spumege atât și să-i demonstrezi tu că pescuitul sportiv este un sport adevărat, deși el nu crede? Măcar așa, pentru faptul că ați câștigat un Campionat Național și ați participat la un Campionat Mondial, deși ăia care v-au trimis v-au păcălit?