Mai oameni buni, trecu anu!
Si io imifacui balta!!!!
Vineri si sambata a fost ala cu escavatoru si mi-a escavat-o, are 28 de m lungime, 11 m latime si adancime... cat s-a putut, adica aproape 2 metri sub nivelul apei.
Asa cum era de asteptat, am dat de apa la 1,20 m fix unde incepe stratul de nisip fin. Am escavat in nisip pana la 4 metri si tot nisip fin... naspa e ca nu pot sa o fac prea adanca pt ca se surpa nisipul de sub maluri. Am carat aproape 70 de Rabe de-alea de 16 tone pline cu pamant si balastru, mai am de carat vre-o 30 din partea din fata baltii... Pe saptamana viitoare e gata!
Escavatul ma costa in total 25 de bulioane. Caratul m-a costat cam 600 de mii pe ora, practic 10 bulioae. Ultimele 30 de Rabe nu o sa le platesc pt ca am gasit pe unu care sa imi transporte gratis - ii trebe lui balastrul.
Asa ca prin 15 martie ma gandesc sa incep sa bag pesti
Mai am in plan sa aduc niste stuf sa plantez fix unde se imbina nisipul cu pamantul - ca sa mai tina malul sa nu se rupa, si sa ac bradis pt ca sa aiba oxigen la vara.
Pt inceput am sa cumpar vre-o 10 -15 crapi de vre-o 2 kile bucata, stiuci - cate gasesc, si niste carasi mari, adica peste 300 de grame bucata. Vad cum se comporta si apoi mai aduc.

Apropo, de unde fac rost de pesti koi???
Tot prin martie - aprilie imi sap un put la vre-o 10 - 15 metri, si pun pompa aia in functiune. Intre timp am cumparat terenu, am tras curentu, gazu si apa de la retea. Deci curent pt pompa am. M-a costat o grama da de bani (actele pe teren 28 de bulioane, gazu+ curentu + apa 100 bulioane

), casa nu mai imi fac ca nu am fonduri (inre timp mi-am luat un apartament cu trei camere

), da vreau sa imi fac o cosmelie din lemn chiar la intrare pe loc si sa fac un restaurant cu circuit inchis, ceva familial, cu specific pescaresc... Sa fie ca si chestia aia din fata de la Selgros, da de dimensiuni mult mai mici. Sa am acolo o bucatarie de vara, loc de servit - cu doua trei mese si o terasa, totul cat mai simplu din scandura si cusaci... o bucatarie pt gatit si sa imi invit prietenii la mine in week-end. Sa am acolo un acvariu mai mare cu pesti, omu vine, isi alege pestele, il cantaresc, si apoi il gatesc

... bineinteles, ii spun cum l-am gatit, i-l arat si il mananc tot io, lui nu-i dau!
Ufff, in sfarsit imi fad nebunia cu ochii... escavai curtea fratilor!