Vopsirea woblerelor..
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Vopsirea woblerelor..
invidiosi ma.... matze fripte, coate goale .... 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
- semlecangheorghe
- veteran
Moldava drosofila.. 
Saracu Tavi...cit so abtinut iel...cit o copt-o si acu o dat pe afara...doamne ,bine ca no explodat,io cu cine ma mai distram??

Saracu Tavi...cit so abtinut iel...cit o copt-o si acu o dat pe afara...doamne ,bine ca no explodat,io cu cine ma mai distram??
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- semlecangheorghe
- veteran
Festivalul pescăresc Delta din Carpaţi – Doripesco
Cica in septembrie o sa fie bairam mare pe tema de mai sus..Se promoveaza printre altele ,pestele ca sursa sanatoasa de hrana..Cica anul trecut ,specialitatea a fost,....mititei din peste..S-au vindut numai vreo 10000 si ceva..Cerere mare ,frate..
Nu-i de mirare ca unii ca Tavi au devenit furnizori.Ca ce conteaza marimea,la mici??Ca e de un cm ca e de juma de metru,tot la tochitura se ajunge..Poi brae Tavi,din asta imi esti??Prinzi peste pentru mititei??
Cit e kilu de clean??Il dai si curatat gata??

Cica in septembrie o sa fie bairam mare pe tema de mai sus..Se promoveaza printre altele ,pestele ca sursa sanatoasa de hrana..Cica anul trecut ,specialitatea a fost,....mititei din peste..S-au vindut numai vreo 10000 si ceva..Cerere mare ,frate..

.
.
revenind totusi la topic ...
„pregatim corpul acesteia pentru vopsire, prin smirgheluirea fina a intregii suprafete. In cazul in care vechiul strat prezinta crapaturi sau portiuni lipsa, este bine sa il indepartam complet, operatie migaloasa, executata cu cutterul sau smirghel de diferite granulatii. Dupa finisarea suprafetei, aceasta se sterge cu diluant sau acetona”
„Ca sa vezi,daca le stergi,usir cu cirpa,nu patesc nimic.Si asta pentru ca ele sint deja vopsite de fabrica,si acetona aia se evapora pina sa intre in contact cu policarbonatul.Se evapora si vopseau ramasa ramine perfect curatata de toate impuritatile numai bine sa adere pe ea stratul alb de vopsea..„
avem una bucata Rapala DT cu barbeta rupta(cine e interesat, va pot povesti cum s-a rupt prin 2009)

dupa ce o „finisam suprafata” cu hartie abraziva de 800 uscat, apoi 1000 ud voblerul arata cam asa(nu i-am „dat” jos chiar toata vopseaua ca sa evidentiez mai bine efectul acetonei)

avem niste acetona - Farmec, nu Fuji
acetona nu este pura, este diluata cu apa(scrie clar pe eticheta) . Acetona pura, va dizolva vopseaua si mai bine. Pozele sunt facute dupa ce am filmat(deci acetona este desigilata).

In filmuletul de mai jos se vede clar cum desigilez acetona. Iau un servetel uscat, il moi un pic in acetona, apoi „sterg,usir cu cirpa” voblerul. Vopseaua+lacul+propionatul este dizolvat rapid si „topitura” se vede clar pe servetel. Suprafata este afectata de acetona si nu mai este neteda.
http://www.youtube.com/watch?v=Fwl3apcN ... e=youtu.be
Asa arata voblerul dupa ce i-a fost afectata suprafata de acetona

In mod normal pozelor de mai sus le-as fi marit luminozitatea ... nu le-am modificat pt a nu fi acuzat de alte marlaniii
Deci, semlecangheorghe, afecteaza sau afecteaza suprafata de vopsit acetona?
„pregatim corpul acesteia pentru vopsire, prin smirgheluirea fina a intregii suprafete. In cazul in care vechiul strat prezinta crapaturi sau portiuni lipsa, este bine sa il indepartam complet, operatie migaloasa, executata cu cutterul sau smirghel de diferite granulatii. Dupa finisarea suprafetei, aceasta se sterge cu diluant sau acetona”
„Ca sa vezi,daca le stergi,usir cu cirpa,nu patesc nimic.Si asta pentru ca ele sint deja vopsite de fabrica,si acetona aia se evapora pina sa intre in contact cu policarbonatul.Se evapora si vopseau ramasa ramine perfect curatata de toate impuritatile numai bine sa adere pe ea stratul alb de vopsea..„
avem una bucata Rapala DT cu barbeta rupta(cine e interesat, va pot povesti cum s-a rupt prin 2009)

dupa ce o „finisam suprafata” cu hartie abraziva de 800 uscat, apoi 1000 ud voblerul arata cam asa(nu i-am „dat” jos chiar toata vopseaua ca sa evidentiez mai bine efectul acetonei)

avem niste acetona - Farmec, nu Fuji

In filmuletul de mai jos se vede clar cum desigilez acetona. Iau un servetel uscat, il moi un pic in acetona, apoi „sterg,usir cu cirpa” voblerul. Vopseaua+lacul+propionatul este dizolvat rapid si „topitura” se vede clar pe servetel. Suprafata este afectata de acetona si nu mai este neteda.
http://www.youtube.com/watch?v=Fwl3apcN ... e=youtu.be
Asa arata voblerul dupa ce i-a fost afectata suprafata de acetona

In mod normal pozelor de mai sus le-as fi marit luminozitatea ... nu le-am modificat pt a nu fi acuzat de alte marlaniii
Deci, semlecangheorghe, afecteaza sau afecteaza suprafata de vopsit acetona?
gigel eu zic sa-l raportezi pe bogdan pt cruzime fata de animale......

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
iar pt toti eroii care pierd din credibilitate lipind pestii de aparatele foto exista o solutie mai simpla ... asta:

bineinteles, salaii aia de 90-100cm grasi si ghebosi se vor speria de aparatul foto si de ruleta si vor slabi instantaneu cateva kg, eventual se vor scurta brusc ....

bineinteles, salaii aia de 90-100cm grasi si ghebosi se vor speria de aparatul foto si de ruleta si vor slabi instantaneu cateva kg, eventual se vor scurta brusc ....
Bogdan iar, vorbesti
Crezi ca esti profesor...
In filmele alea se vede nu stiu ce...... ei si? Nu mai pot da splinaa....
pesti, nu se uita la filme...... i-ti pune imediat, gigi poze cu pesti care nau, tusit ca a dat voblerele cu acetona...........

.... ???folosind termeni precisi,stiintifici,tehnici,termeni care fac ca cititorul sa se simta mic si nestiutor
Crezi ca esti profesor...

In filmele alea se vede nu stiu ce...... ei si? Nu mai pot da splinaa....

pesti, nu se uita la filme...... i-ti pune imediat, gigi poze cu pesti care nau, tusit ca a dat voblerele cu acetona...........

Ultima oară modificat 05 Iul 2013, 18:05 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Bogdane lasa, te rog, revenirea la topic, ca se strica"bairamul".
Nu am mai ras atata din clasa a 4 a
si e pacat sa intrerupem desfasurarea" fireasca" a dialogului cu astfel de banalitati.
Pentru restul : tineti-o tot asa
.
Nu am mai ras atata din clasa a 4 a

Pentru restul : tineti-o tot asa

mai am vreo doua pagini de lamuriri din astea ... profesioniste ... cu poze, eventual filmuleteqwe1qwe scrie:Bogdane lasa, te rog, revenirea la topic, ca se strica"bairamul".
Nu am mai ras atata din clasa a 4 asi e pacat sa intrerupem desfasurarea" fireasca" a dialogului cu astfel de banalitati.
Pentru restul : tineti-o tot asa.

dar poti sta linistit, iti voi da material de caterinca grava

Tavi, era o reclama misto la Academia Catavencu ... uite o adaptare cam cruda, dar valabilaTavi scrie:Bogdan iar, vorbesti.... ???folosind termeni precisi,stiintifici,tehnici,termeni care fac ca cititorul sa se simta mic si nestiutor
Crezi ca esti profesor...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
In filmele alea se vede nu stiu ce...... ei si? Nu mai pot da splinaa..

„cititorii mei sunt mai inteligentii decat a lu semlecangheorghe”
- semlecangheorghe
- veteran
Da cine a zis ca woblerul trebuie udat??
Eu am zis ca iei o cirpa,sau servetel,si stergi usor suprafata proaspat smirgheluita.
Da ,acetona afecteaza policarbonatul.
Cind vrei sa revopsesti on wobler nu te pui sa-l belesti pina la policarbonat..pentru ce?Am avut woblere rapala vechi,care pur si simplu s-a cojit stratul exterior de rasina sau ce o fi..l-am indepartat ,si a ramas vopseaua lui originala.M-am jos nu m-am dus ca nu are rost..asadar,de ce ar ajunge acetona pina pe policarbonat?
.
.