Vopsirea woblerelor..

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
bogdan82
veteran
veteran

Re: Vopsirea woblerelor..

Mesaj de bogdan82 » 05 Iul 2013, 19:04

tavistan, stai ca vine runda 2 ...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 05 Iul 2013, 19:04

Tavi scrie:Propionat, policarbonat, balsa... tot aia. termeni tehnici care fac cititorul sa se simta mic si nestiutor. :D
si daca nu stii ca acetona ataca policarbonatul, intr-un tarziu ajungi s-o folosesti numai in combinatie cu polipropilena. :lol:

http://www.google.ro/imgres?imgurl=http ... Aw&dur=353

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Iul 2013, 19:09

bogdan82 scrie:
semlecangheorghe scrie:
dupa ce o „finisam suprafata” cu hartie abraziva de 800 uscat, apoi 1000 ud voblerul arata cam asa(nu i-am „dat” jos chiar toata vopseaua ca sa evidentiez mai bine efectul acetonei)

Da cine a zis ca woblerul trebuie udat??
Eu am zis ca iei o cirpa,sau servetel,si stergi usor suprafata proaspat smirgheluita.

Da ,acetona afecteaza policarbonatul.

Cind vrei sa revopsesti on wobler nu te pui sa-l belesti pina la policarbonat..pentru ce?Am avut woblere rapala vechi,care pur si simplu s-a cojit stratul exterior de rasina sau ce o fi..l-am indepartat ,si a ramas vopseaua lui originala.M-am jos nu m-am dus ca nu are rost..asadar,de ce ar ajunge acetona pina pe policarbonat?
tu chiar esti tamplar? nici macar jargonul elementar al slefuirii nu-l stii?

tu chiar n-au auzit de smirgheluire uda? ca sa lustruiesti o suprafata foarte bine, la sfarsit, o smirgheluiesti cu hartie abraziva uda ... voblerul respectiv a fost finisat cu hartie abraziva de granulatie 800 uscata, apoi cu hartie abraziva de granulatie 1000 uda ...

voblerul ala nu e din policarbonat, e din balsa ... nici asta nu stii? Rapala DT sunt din balsa ... uite aici

„The DT® (Dives-To) series of crankbaits, dive fast to a preset depth and stay in the “strike zone” longer than any than other crankbait on the market. Made from the top seven percent of balsa wood, this consistently perfect wood combined with carefully placed internal weights
http://www.rapala.com/DT/DT,default,pd.html

daca iti arat ca acetona afecteaza lacul exterior al unui vobler rapala recunosti ca ai gresit?

parca spuneai ca policarbonatul(lexanul) nu e afectat de acetona ...
Bogdanel dragule,hai sa nu intram in detalii legate de meserie,da??
Timplaria are multe ramuri..de exemplu,as putea sa-ti spun ca esti cam barbar cu smirghelul tau,pe cind este burete abraziv pentru scos porii.E mult mai eficient decit smirghelul tau ud...

Nu trebuie sa-mi pui aici certificatul genezei DT-ului,eu nu la el m-am referit ca ar fi din policarbonat,nu pune concluzia asta ,in gura mea..

In articolul meu,majoritatea woblerelor sint din policarbonat.Daca esti pescar ,recunosti modelele.Insa ai dreptate,nu toti cititorii mei sint suficienti de inteligenti sa citeasca o poza.Tu te numeri in mai sus amintita categorie.Caci altfel nu ai fi mentionat in ''savantele-ti''comentarii,cum ca am ''uitat'' sa spun ce tip de vopsea folosesc..Intimplator ,se vede in poza..

Cele doua dt-uri din poza,sint noi,noute,insa de culori care nu i-au placut lui Adelin.Vopsite dupa metoda mea,functioneaz foarte bine si in prezent,si nu au probleme ..

Desigur cunoscatori ca si tine ,stiu ca riping-ul cu DT20,supune naluca la un stres maxim(drace,incep sa vorbesc ca astia profi :lol: ).Daca ar fi fost afectata ,cum zici tu,nu ar fi aratat asa dupa citeva zile de brazdat balastierele..Stai sa vezi o poza....eram sigur ca ajungem aici..poftim

Imagine

Explica-mi de ce rattlinul nu e crapat??Ca asa ar trebui,dupa ce la 'afectat' acetona...De ce dt-ul arata ca nou dupa ce a bubuit toate pragurile si pomii din apa??

Vreau sa vad filmulet cum vopsesti tu asa,din pensula niste woblere..

Si daca esti asa de expert in woblere,spune-mi ce marca si model este cel mai mic wobler,cu barbeta??Ca istorii despre DT,e simplu sa gasesti pe google..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Iul 2013, 19:14

stai linistit directore ... aia din poza e dala de beton de pe un garaj sau tu ai mozaic din asta in casa
:roll: Drace...te-ai suit cu el pe ...garaj??Acolo l-ai casapit?? :shock: :shock:
Nah cum vrei,da pe masa in bucatarie e mai comod sa scoti fileul..

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Iul 2013, 19:19

gigel sstai sa iti zic una ....#da' de fapt , mai bine lasa....stii tu.... :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 05 Iul 2013, 19:20

eu nu tre sa-ti demonstrezi tie nimic bah ... tu trebuie sa demonstrezi ca ce ai zis in articol e adevarat :) de aia te-ai crizat grav, din cauza mea, altii si-au dat seama ce gogomanii ai scris pe-acolo ...

„baraj” mah chiorule :) adica din asta

Imagine

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Iul 2013, 19:23

tavistan scrie:Bre Gigi tie ti-e tare draga acetona aia... io cred ca-ti mai tine de urat pana deschide la farmacie; si la acetona nici nu-ti trebe reteta d-aia cu timbru sec... :mrgreen: Dar vezi ca sunt si chestii mai tari; tragi din alea si chiar ca nu mai conteaza cu ce dai pe giugele... :mrgreen:

Doctorrree..sa auzim de bine.. :D

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Iul 2013, 19:23

Mah, stati asa...poate gigi nu vede bine ma...ii trebe ochelari.
Asta ar explica de ce doar lui i se par voblerele lui faine si netede, baraj, garaj, polipropi ...bicarbonat, dinastea.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Iul 2013, 19:34

Tavi,daca nu incepi sa te lauzi cu salaii lui bogdan precum cu te-ai laudat cu produsele standox ,alea,pe cuvint ca ma supar pe tine.. :evil:

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Iul 2013, 19:37

bogdan82 scrie:eu nu tre sa-ti demonstrezi tie nimic bah ... tu trebuie sa demonstrezi ca ce ai zis in articol e adevarat :) de aia te-ai crizat grav, din cauza mea, altii si-au dat seama ce gogomanii ai scris pe-acolo ...

„baraj” mah chiorule :) adica din asta

Imagine

Chiorule,uita-te in poezele cu woblerele vopsite si sustine-ti afirmatiile...hai,daca poti..Unde sint fisurile,unde s-a dus paint-ul??Unde sint belite,jupuite de la presupusa vopsire''incorecta''??

Aud??

Referitor la stabilopozi,nu este nici unul perfect plan ,precum suportul pe care sta salaul tau,asa ca,am crezut ca te referi la ...garaj..

Hai ,sa vad un stabilopod,plan...unde e??

.

Închis