va afecteaza criza financiara mondiala?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 26 Noi 2008, 20:21

Ioan S. scrie:Criza nu va ajunge la noi ... pentru ca lipseste infrastructura pe care sa vina ! ? ! :wink:
Nu e banc dar e buna! Eu cred ca o sa vina criza dar mai tarziu,daca te gandesti ca suntem cu 50 de ani in urma occidentului. :lol: :lol:
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 26 Noi 2008, 20:21

Michael scrie:cel putin la noi, companiile multinationale au de suferit tocmai datorita retragerii clientilor/comenzilor din diferite domenii.
americanii&occidentalii nu-si mai cumpara masini,electrocasnice, etc pentru ca bancile nu mai acorda credite si la noi nu mai ajung comenzi.

exact asa se intampla la firma la care lucrez eu... :cry: :cry: adio bat de jerk de craciun :cry:

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 26 Noi 2008, 20:27

Priviti si partea pozitiva a lucrurilor,femeile vor fi nevoite sa se casatoreasca din dragoste! :D
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 26 Noi 2008, 20:42

Jonin scrie:Priviti si partea pozitiva a lucrurilor,femeile vor fi nevoite sa se casatoreasca din dragoste! :D

:lol: :lol: :lol: :lol:

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 26 Noi 2008, 21:00

Aici e nasoala rau... recesiune, credit crunch.... cei care au ipoteca la casa isi smulg parul din cap.... o casa care valora £ 250 000 acum e undeva in jur de £ 200 000 .... deci iei de la banca 250 000, cumperi casa, iar dupa cateva luni casa valoreaza 200 000, basca ca mai dai si o tona de dobanda la banca... una peste alta ai pierdut £ 100 000 :shock:
In schimb s-a ieftinit benzina.... a ajuns 94 - 95 de pence... adica cat in Romania.... :roll: sa vedem cat o sa tzina...
Din fericire deocamdata nu o simt pe pielea mea, nu are cine sa ma dea afara ca sunt self employed... clientii deocamdata mai platesc...sa vedem pana cand... :roll:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Noi 2008, 21:15

ma-ntreb oare in cat timp incepe situatia sa revina spre normal?
la anul pe vremea asta cum o fi? mai bine?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 26 Noi 2008, 21:18

Romania era sau mai este in plina dezvoltare, noi ar trebui sa simtim criza cel mai putin, din pacate cred ca suntem cam mintiti cu criza asta si de banci si de guvernanti iar noi obisnuiti sa acceptam orice nu ne dam seama. Si in preajma alegerilor... pretextul cu criza e si mai bun ca sa treaca neobservata bagarea mainii pana la fundul sacului... Desi vad ca unii aveti chiar probleme mai serioase imi permit sa glumesc spunand ca si eu simt criza, nu pot sa-mi vand avidul nici la "angebot". :) Eu deocamdata lucrez in servicii si nu prea sunt atins (contabilii, notarii, avocatii si altii de teapa lor nu prea raman fara job...) Mult noroc tuturor, nu la peste!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 26 Noi 2008, 21:25

Of,of,baieti fiti optimisti,trecutul a fost dezamagitor,prezentul e de rahat,iar viitorul nu exista!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 26 Noi 2008, 22:32

In problema crizei si a vietii va lamuresc eu: vom muri cu totii.
Cu sau fara multe intrebari, asta se va intampla indiferent de criza.
Incercati intre timp sa rezolvati din intrebari.

pam-pam!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Noi 2008, 01:15

opinii si opinii,dar...............

nu cumva aceasta criza FINANCIARA,afecteaza societatiile care nu au un capital propiu si care erau invatate sa faca afaceri cu banii altora???(vina bancilor si a celor care le-au creditat cu bani si marfa)
adica acele societati infintate peste noapte si care au explodat in 1-2ani??
sau mari corporatii unde salariile celor din conducere sunt egale cu cele ale celor 200-500 muncitori dati afara pe motiv de criza??
acei patroni care si-au luat Q7 dupa doi ani de patronat si acuma se dau de ceasul mortii sa vanda sau sa cedeze leasingul de 1300-1500 euro /luna??
sau acei smecherasi de romania care se plimba cu BMW seria XXX si care opresc la benzinarie alimentand de 20lei??? (nu radeti,am vazut faza chiar ieri la un peco din orasul meu,un BMW seria 7,un hakeras de cartier smecher pana in maduva oaselor alimenta cu 20lei o limuzina de 60-100.000euro).
eu ma gandesc ca poate aceasta criza va face si ceva curatenie prin mediul de afaceri cu toate ca tot cei care au dat tunuri pana acuma au de unde sa toace si sa reziste pe aceasta perioada,nu cei care si-au vazut de treaba si au incercat sa faca afaceri cat de cat corecte.

@ tristian
daca ceilati sunt afectati,pana la urma te va afecta si pe tine chiar daca lucrezi in servicii si profesii liberale,deci....grija mare :wink:
jonin scrie:Of,of,baieti fiti optimisti,trecutul a fost dezamagitor,prezentul e de rahat,iar viitorul nu exista!
stii ce este pesimistul?? = un optimist foarte bine informat :? :lol:

Scrie răspuns