Sfaturi pentru un mic helesteu.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 26 Iul 2010, 11:30

edy.tm scrie:Eu daca mi-as face un helesteu ca al tau, si as baga apa de la robinet, adica cu clor... si toate porcariile, as putea sa tin vreo 5 pesti specia rapitor ... ? pe o suprafata de 2m lungime 1 latime si 1 m Inaltime. ar muri pesti de la apa de la robinet, . Nu betonez, as pune o folie, si pamant peste folie, sau nisip, insa rapitorul Clean si Stiuca nu stiu daca agreeaza nisipul... oxigenarea.. gasesc eu cu o pompa ceva... si plante..

scuza-ma pentru topic, insa intrebarea asta nu stiu daca a pu-s cineva, daca a pus-o imi cer scuze.
Daca faci balta atunci mai bine dute la primul rau -parau ce trece mai aproape si umple cu apa de acolo ...e mult mai sanatos ptr. pesti .... daca nu ai alta varianta merge si de la robinet dar sa lasi balta fara pesti macar 4-5 zile ... ulterior treptat incet incet .... ptr balta de rapitori trebuie sa te aprovizionezi in prima data cu puiet ,cu albitura ... sa aiba ce manca stiuca n-as recomanda ca creste repede si haleste tot pana si semenii lui . Ptr clean trebuie apa curata si cat de cat oxigenata .... ptr inceput te sfatuiesc sa te "experimentezi "cu cativa carasei . In 2 mc de apa nu poti sa bagi prea multe peste ... Balta sa faci neaparat in trepte si sa aiba minim 1.5 adancime ... si teava "scurgere" ptr supraplin in cazul unei precipitatii abundente .

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 26 Iul 2010, 13:57

Kzoliu NUuuuu , eu nu fac balta, mai de graba fac o baltuta mica sa tin vro 4 cleni... si ceva carasei, albitura cum ai zis, ca sa aibe ce sa mance ...

o fac de 2 m lungime, 50 cm latime, si 50 cm inaltime, tin doar asa ... aiurea.. n-am cum mai mare pentru ca imi fac in curtea mea mica... si doara ta am, exact langa gard, poate chiar putin mai mica in latime... nu stiu sigur...
Vreau sa tin doar vreo 5 cleni, si ceva carasei, prima data am sa tin doar 1-2 cleni, sa vad daca se descurca, daca nu , atuncia pun doar .. pasnic..
O zi buna, scuze inca o data pentru off. topic, insa cred ca dej ai terminat treaba,... felicitari..

multumesc kzoli . :)

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 26 Iul 2010, 16:05

@edy.tm adancimea sa fie minim 80 cm altfel o sa ai necazuri la iarna , pragul de ingheti e pe la 60 -80 cm dar in functie de zona si umiditatea solului poate ajunge peste 1 m ......la 50 cm adancime risti sa faci conserve de gheata ....

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 26 Iul 2010, 16:40

pai atunci iau o alta parte de pamant, daca o fac adanca de fix 1 m, lungime de 2 m, si latime de 50 cm, e bine ?, pun folie groasa, si peste folie pun pamant, . ce zici . ?. ms mult de sfaturi.

:respekt: ms. o zi buna. :respekt:

bartales64
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bartales64 » 07 Dec 2011, 15:18

Mark Twain scrie:eu am unul de 2/2 ; am crapi japonezi in el , un caras, o broasca testoasa; nu e asa adanc ca al tau; nu e din beton, ci este cu folie de plastic; are si un prea plin pentru cazul in care ploua si se aduna mai multa apa in el ; il am de 4 ani deja si au trait pestii si peste iarna
-mai ti sau inmultit pesti ? :)

bronson
utilizator nou
utilizator nou

Re: Sfaturi pentru un mic helesteu.

Mesaj de bronson » 14 Oct 2012, 19:08

salut

Scrie răspuns