Sfaturi pentru un mic helesteu.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

blackside
junior
junior

Mesaj de blackside » 04 Dec 2009, 18:14

Salutare.
Lucrarile la helesteu merg foarte incet din lipsa de timp si de vreme buna.
Vroiam sa il termin de sapat pana in iarna dar nu se poate.
Atasez o poza mai noua cu stadiul in care am ramas cu sapaturile.

Imagine

sebastian94
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sebastian94 » 21 Ian 2010, 22:18

dak mai faci ceva mai pune niste poze ca vreau sa ma apuc si eu sa-l sap pe al meu ca apa e mica in el.........

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 28 Ian 2010, 08:49

Baga mare!

In spatele parilor infipti - aia unde ai impletit nuielele- te sfatuiesc sa pui din metru in metru cate o salcie pletoasa. In 4 -5 ani salciile vor avea grosimea parilor, iar parii aia vor putrezi - salciile vor sprijini malul!
Nu betona, incearca cu folie!
Betonul are prostul obicei ca iarna sa inghete si sa apara fisuri. O iarna- doua nu vor fi probleme, dar mai tarziu s-ar putea ca fisurile alea sa se mareasca si vei avea pierderi considerabile de apa.
Plus ca e mult de munca cu betonul, sa nu te gandesti ca torni betonu si gata.. trebe bibileala la cofrage, fier beton + plasa minim 6mm la greu (cam cat ti-ar intra la o placa betonata pentru o camera) plus ca trebe aditiv care sa faca betonul impermeabil.. iar la turnat trebe vibrat bine de tot ca sa iasa bulele de aer. Daca si-asa duci lipsa de timp - iti va lua o luna sa betonezi cu tot ceea ce inseamna mulat fier beton + cofraje, + turnat + decofrat.
E mai usor cu folie PVC - EPDM!
Pui un strat de material din ala gen geogrile - ca sa nu se gaureasca folia + ca are si rol de izolatie termica - apoi intinzi folia.
Vezi cand comanzi folia sa ieie in calcul laturile fundului + inaltimea peretilor + inca 25 -30 de cm intr-o parte si in alta.
Trebe 3 -4 oameni cand pui folia- se centreaza pe suprafata bazinului, se umple treptat cu apa. Pe masura ce umplii arajezi laturile astfel incat pliurile sa fie cat de cat uniforme.
La sfarsit nu iti ramane decat sa maschezi aia 30 de cm de folie ce raman deasupra nivelului apei, ca sa nu stea direct in soare (oricat de rezistenta ar fi folia la UV- razele astea tot reduc considerabil durata de viata a foliei.)
Sa te gandesti din timp la un sistem de filtrare cu 2 - 3 medii filtrante, eventual vortex cu decantare+ inca un mediu filtrant. Daca balta sta in soare probabil ca nu va fi de-ajuns - ci va trebui sa montezi si o lampa UV
Pompa de recirculare va trebui sa aiba capacitatea minima de 6 ori volumul bazinului pe zi. Repet, asta e cam minimul...

Bafta si sa mai faci poze!

blackside
junior
junior

Mesaj de blackside » 10 Iun 2010, 16:47

Dupa mai bine de o jumatate de an in care nu am facut nimic la helesteu in sfarsit a venit vremea sa continui ce am inceput.
A fost o iarna grea care mi-a provocat mari stricaciuni. Din cauza ploilor in exces malurile helesteului s-au deplasat in interior si mi-au trebuit cateva zile sa le indrept. Sper ca pana luni sa termin de sapat si sa pun pe site poza cu helesteul sapat.

blackside
junior
junior

Mesaj de blackside » 13 Iun 2010, 19:07

Atasez o poza cu "helesteul" dupa ce a iesit din iarna. Dupa cum se vede in poza malul drept este deplasat in interior.
Imagine

blackside
junior
junior

Mesaj de blackside » 13 Iun 2010, 19:12

Acum ultima poza facuta. Mai am cam o zii de sapat si trec la betonarea lui.
Imagine

blackside
junior
junior

Mesaj de blackside » 04 Iul 2010, 17:47

Asta am gasit dupa 2 saptamani:
Imagine

blackside
junior
junior

Mesaj de blackside » 04 Iul 2010, 17:53

Din cauza vremii care mi-a incetinit foarte mult lucrarea am hotarat sa incep betonarea helesteului. Dupa 1 zii de munca am reusit sa betonez 2 laturi.
Dupa ce termin de betonat si celelalte doua laturi mai am de sapat 80 cm.
Imagine
Imagine

blackside
junior
junior

Mesaj de blackside » 25 Iul 2010, 15:39

In sfarsit am terminat cu sapatul . Mai am putin de betonat apoi trec la plantarea "ierburilor" in iaz.

Imagine

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 25 Iul 2010, 18:12

Frumos, insa nu prea imi place ideea cu betonul... nu o sa scorojeasca ??? , intreb si eu... sa ma aflu in treaba...

Dar de fapt de ce vrei sa bagi doar crap ?.. nu stiu daca o sa-ti creasca destul de mari (in captivitate) pentru Papa... sau doar de design ?? Oricum ai facut o treaba pentru care te invidiez.

RESPECT. super.

o zi buna.

Scrie răspuns