Sfaturi pentru un mic helesteu.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

blackside
junior
junior

Mesaj de blackside » 25 Iul 2010, 20:30

Pestii o sa ii bag la primavara. Pana atunci o sa mai dispara din toxicitatea betonului. M-am gandit sa bag caras, platica si poate lin.
Stiu ca este cam mic dar nu o sa suprapopulez, cateva exemplare sunt de ajuns. O sa fie mai mult un iaz decat helesteu. Plante am reusit sa gasesc prin diferite balti si lacuri din apropiere asa ca nu o sa fie probleme cu acomodatul acestora.

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 25 Iul 2010, 21:16

la unu 2 rapitori nu te-ai gandit ?, poate ar fi bun :wink: e o parere ....., o stiuca, un clean . :wink:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Iul 2010, 21:29

spooky deadreptul..nu vreau sa te supar, dar arata exact ca un mormant..nu ar fi stricat putina imaginatie daca tot ai facut munca asta colosala..o forma ovala, betonat in trepte mici spre mijloc..nu stiu...doar o parere.
Respect pentru munca depusa....dar.... :roll:

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 25 Iul 2010, 21:38

:lol: , las ca-i bun, pesti nu stiu ca staui ntr-un mormant, nu fi rau :twisted: :twisted: .

Oricum o munca asidua .... cam aiurea sa faci asa ceva, muuuuult timp de lucru...

PS: ai facut-o de plictiseala ? , sau ce te-a atras s-o faci ?

blackside
junior
junior

Mesaj de blackside » 26 Iul 2010, 07:57

ULK scrie:spooky deadreptul..nu vreau sa te supar, dar arata exact ca un mormant..nu ar fi stricat putina imaginatie daca tot ai facut munca asta colosala..o forma ovala, betonat in trepte mici spre mijloc..nu stiu...doar o parere.
Era mult mai greu sa il fac rotund sau oval (trebuia multa munca la cofrage). Cand o sa aiba trestie, papura si alte plante puse in el altfel o sa arate. Ideea cu treptele este foarte buna daca era mai mare suprafata. Al meu nu are decat 4 m L si 2,7 l.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 26 Iul 2010, 08:01

blackside scrie:
ULK scrie:spooky deadreptul..nu vreau sa te supar, dar arata exact ca un mormant..nu ar fi stricat putina imaginatie daca tot ai facut munca asta colosala..o forma ovala, betonat in trepte mici spre mijloc..nu stiu...doar o parere.
Era mult mai greu sa il fac rotund sau oval (trebuia multa munca la cofrage). Cand o sa aiba trestie, papura si alte plante puse in el altfel o sa arate. Ideea cu treptele este foarte buna daca era mai mare suprafata. Al meu nu are decat 4 m L si 2,7 l.

Atentie mare la copii !!! .... nu cumva sa devina " mormant" .... in rest distractie placuta ....

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 26 Iul 2010, 08:13

Vreau sa te intreb si eu ceva?Cum o sa faci daca iti seaca ?stai tot timpul cu furtunul in el sa il umplii cu apa?
Imagine

blackside
junior
junior

Mesaj de blackside » 26 Iul 2010, 09:55

Ariann scrie:Vreau sa te intreb si eu ceva?Cum o sa faci daca iti seaca ?stai tot timpul cu furtunul in el sa il umplii cu apa?
O sa fie betonat si fundul bazinului, nu o sa trebuiasca decat sa completez cu apa cand mai scade cate putin.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 26 Iul 2010, 10:02

daca il faceai pe forma ovala si in trepte cofratul era mult mai simplu cu placi osb :)

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 26 Iul 2010, 11:14

Eu daca mi-as face un helesteu ca al tau, si as baga apa de la robinet, adica cu clor... si toate porcariile, as putea sa tin vreo 5 pesti specia rapitor ... ? pe o suprafata de 2m lungime 1 latime si 1 m Inaltime. ar muri pesti de la apa de la robinet, . Nu betonez, as pune o folie, si pamant peste folie, sau nisip, insa rapitorul Clean si Stiuca nu stiu daca agreeaza nisipul... oxigenarea.. gasesc eu cu o pompa ceva... si plante..

scuza-ma pentru topic, insa intrebarea asta nu stiu daca a pu-s cineva, daca a pus-o imi cer scuze.

Scrie răspuns