Rosia Montana,cianurile si Basescu
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Salut,
am vazut ceva emisiune la televizor in care se zicea ca Romania are sub 4% din exploatarea aurului la Rosia Montana.Nu agreez ideea cu exploatarea dar interesele unora sunt prea mari si pana la urma de ce ne temem nu o sa scapam.Pacat,pentru ca sunt o gramada de bani de accesat din fonduri europene,bani ce pot fi luati daca cei ce ne conduc si-ar dori sa faca ceva pt. tara asta si ar gandi proiecte pt. aducerea banilor din fonduri europene in tara.E mai usor sa semnezi un contract cum ar fi ''Exploatrea zacamintelor aurifere din Rosia Montana'' si sa iei spaga de nu mai trebuie sa lucre nepotii nepotilor tai decat sa gandesti un proiect pt. a aduce bani europeni.
Sincer,
avem ghinion ca ne-am nascut in Romania.
am vazut ceva emisiune la televizor in care se zicea ca Romania are sub 4% din exploatarea aurului la Rosia Montana.Nu agreez ideea cu exploatarea dar interesele unora sunt prea mari si pana la urma de ce ne temem nu o sa scapam.Pacat,pentru ca sunt o gramada de bani de accesat din fonduri europene,bani ce pot fi luati daca cei ce ne conduc si-ar dori sa faca ceva pt. tara asta si ar gandi proiecte pt. aducerea banilor din fonduri europene in tara.E mai usor sa semnezi un contract cum ar fi ''Exploatrea zacamintelor aurifere din Rosia Montana'' si sa iei spaga de nu mai trebuie sa lucre nepotii nepotilor tai decat sa gandesti un proiect pt. a aduce bani europeni.
Sincer,
avem ghinion ca ne-am nascut in Romania.
Tavi , raul deja s-a produs si se extinde rapid . Pana se aduna trei prosti sa inceapa ceva , ar trebui ca aia mai vechi si care sunt deja in bransa , sa actioneze . Spuneam ceva mai sus ca exista si altii din afara care probabil se vor baga in hora .Tavi scrie:Nu ma simt atacat.
Cum nu ai cu cine? Vad multi pe forum care au cam aceleasi ganduri: nu va place ce fac actualelele asociatii, vreti sa ia atitudine impotriva Rosia Montana si sunt convins ca aveti mai multe lucruri in comun
De ce nu va faceti asociatie? Tu cu Indianu, cu Grey Wolf, am numarat la repezeala trei numa de pe pe pagina asta care ganditi la fel.
Ai exemplul negativ al asociatiilor existente? Foarte bine, stii cum NU trebuie facut, iti va fi mai usor.
Acu ai inteles Indiene? Eu asta va reprosam, ca nu va asociati ca sa actionati ca un stup. Aia e ideea stupului: FIECARE individ face cate ceva. Voi ce faceti? Sau de ce nu puteti fi voi fi scanteia?
Pe scurt: de ce tot timpul altcineva trebuie sa vina si sa faca? Si tot timpul altcineva e de vina?
Nu pot sa cred ca din atatea asociatii , niciuna dar absolut niciuna nu are nimic de zis . Macar un indemn catre pescari : fratilor , e groasa! haideti sa facem ceva. Ajutati-ne cu ceva!
In felul acesta sunt sigur ca se miscau lucrurile altfel .
In ultimul numar al revistei Aventuri , Malin Musatescu descrie perfect situatia de la noi. Vorbeste despre raul Capra si Topolog si altele care probabil.. vor avea aceeasi soarta .
Tot acolo zice de niste pescari care s-au opus construirii unui mall peste un rau din America .

Acum priveste situatia actuala . Nimeni nu misca nimic . Asociatiile deja infiintate au pretentia ca cei care vor lucuri normale, sa-si infiinteze propria asociatie si sa actioneze . Pai asta spune multe Tavi .

Vorba lui Gigi...

Indianule mananci cu polonicu.Indian Larry scrie:
Acum priveste situatia actuala . Nimeni nu misca nimic . Asociatiile deja infiintate au pretentia ca cei care vor lucuri normale, sa-si infiinteze propria asociatie si sa actioneze . Pai asta spune multe Tavi .![]()
Vorba lui Gigi...sa vezi "placi" din ianuarie . Atunci se dezmortesc asociatiile noastre . Pana atunci....somn usor si veghe placuta!
asociatiile deja infiintate au pretentia....
pai voi "ne" trageti de urechi aici ma! voi aveti pretentii de la noi!
eu v-am sugerat sa va uniti si sa luptati pentru interesele VOASTRE asa cum facem si noi. Nu am nici pretentie de la voi si ai face bine sa nu ai nici tu pretentii de la noi!
Insinuezi ca asociatia din care fac parte se ocupa cu vandutul de permise si incasatul de cotizatii la pachet cu permisul ? Ai doua variante: vii cu dovezi in sensul asta sau iti retragi frumos insinuarea cu scuzele de rigoare.
Ne reprosezi ca asociatia din care fac parte nu ia pozitie fata de nu stiu ce?
Cu ce drept ne ceri socoteala ?Ne platesti cotizatie si noi nu prestam ceva in schimb? Ti-am promis tie sau altora ceva?
Pe subiectul asta am am zis deja de ce nu ne bagam. ne depaseste!
Daca te intereseaza cu ce ne ocupam, intra pe siteul nostru si vezi ce facem. DUPA ce afli ce am facut si facem eventual iti dai cu parerea daca te roade asa tare de asociatia noastra.
Habar n-ai despre ce vorbesti, faci generalizari si arunci cu noroi in oameni pe care nu-i cunosti.
si din cate stiu Malin scrie in Super PEscar nu in AvP
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Tavi scrie:Indianule mananci cu polonicu.Indian Larry scrie:
Acum priveste situatia actuala . Nimeni nu misca nimic . Asociatiile deja infiintate au pretentia ca cei care vor lucuri normale, sa-si infiinteze propria asociatie si sa actioneze . Pai asta spune multe Tavi .![]()
Vorba lui Gigi...sa vezi "placi" din ianuarie . Atunci se dezmortesc asociatiile noastre . Pana atunci....somn usor si veghe placuta!
asociatiile deja infiintate au pretentia....
pai voi "ne" trageti de urechi aici ma! voi aveti pretentii de la noi!
eu v-am sugerat sa va uniti si sa luptati pentru interesele VOASTRE asa cum facem si noi. Nu am nici pretentie de la voi si ai face bine sa nu ai nici tu pretentii de la noi!
Insinuezi ca asociatia din care fac parte se ocupa cu vandutul de permise si incasatul de cotizatii la pachet cu permisul ? Ai doua variante: vii cu dovezi in sensul asta sau iti retragi frumos insinuarea cu scuzele de rigoare.
Ne reprosezi ca asociatia din care fac parte nu ia pozitie fata de nu stiu ce?
Cu ce drept ne ceri socoteala ?Ne platesti cotizatie si noi nu prestam ceva in schimb? Ti-am promis tie sau altora ceva?
Pe subiectul asta am am zis deja de ce nu ne bagam. ne depaseste!
Daca te intereseaza cu ce ne ocupam, intra pe siteul nostru si vezi ce facem. DUPA ce afli ce am facut si facem eventual iti dai cu parerea daca te roade asa tare de asociatia noastra.
Habar n-ai despre ce vorbesti, faci generalizari si arunci cu noroi in oameni pe care nu-i cunosti.
si din cate stiu Malin scrie in Super PEscar nu in AvP
Exact ce zicea si Gigi....te simti mereu incoltit la cea mai mica expresie ce contine cuvantul "asociatie" sau "placa" .

Esti singurul care ia foc . Oare de ce ?

In alta ordine de idei , n-am scris nimic de asociatia "x" sau "y" , cu atat mai mult n-am facut nici o referire la asociatia din care faci parte .

Am generalizat la modul in care la noi nu scartaie nimeni nimic . Ca te ataci tu mereu , asta-i fix problema ta dar nu mi-o urca mie in cap . Chiar n-am nimic cu asociatia din care faci parte . Acum intelegi ?
De cerut socoteala , nu ti-am cerut tie sau asociatie tale , ci m-am exprimat la modul general . Esti capabil sa pui in balanta si una si alta?
Vezi tu scris MuscaXIII pe undeva ?
Da , in SP era articolul , ai dreptate . Oricum citeste-l , e bun.

Despre interesele NOASTRE....apoi scuza-ma nene , alea sunt ale tuturor , nu ale NOASTRE.

Asta e , mergem cum putem inainte . Astia suntem si ne meritam soarta!
Omule, cand vorbesti la general nu te mira ca cei care fac parte din categoria respectiva se simt vizati.
Daca eu scriu acum ca Indienii sunt niste nenorociti te simti au ba?
Ca nu am zis nicaieri Indian Larry...No offence, intelegi ideea
Si inca o treaba...cand spui ca nimeni nu face nimic sa ma simt sau nu?
Stii tu cu precizie ca nicio asociatie nu a facut nimic?
Vorbesti aiurea...
Da, am o problema: cu cei care critica la modul general in mod gratuit si vorbesc in necunostinta de cauza. Si cu cei care asteapta tot timpul sa vina cineva si sa faca... altcineva...
Atentie, nici de dat asta n-am zis Indian Larry
Am vorbit la modul general...
Dar hai sa lasam asta: concret, in afara de mitingul la Cotroceni care e o pierdere de vreme si nu obtii nimic, ai vreo idee concreta despre ce anume s-ar putea face? Ca daca ma convingi ca putem face ceva si avem sanse eu unul te sustin.
Deci?
Daca eu scriu acum ca Indienii sunt niste nenorociti te simti au ba?
Ca nu am zis nicaieri Indian Larry...No offence, intelegi ideea
Si inca o treaba...cand spui ca nimeni nu face nimic sa ma simt sau nu?
Stii tu cu precizie ca nicio asociatie nu a facut nimic?
Vorbesti aiurea...
Da, am o problema: cu cei care critica la modul general in mod gratuit si vorbesc in necunostinta de cauza. Si cu cei care asteapta tot timpul sa vina cineva si sa faca... altcineva...
Atentie, nici de dat asta n-am zis Indian Larry

Dar hai sa lasam asta: concret, in afara de mitingul la Cotroceni care e o pierdere de vreme si nu obtii nimic, ai vreo idee concreta despre ce anume s-ar putea face? Ca daca ma convingi ca putem face ceva si avem sanse eu unul te sustin.
Deci?
Musca 13
Musca 13
nimic. absolut nimic. e chestie de interes national si international.Tavi scrie: Dar hai sa lasam asta: concret, in afara de mitingul la Cotroceni care e o pierdere de vreme si nu obti nimic, ai vreo idee concreta despre ce anume s-ar putea face?
putem sa ne tavalim pe jos,terile vecine sa faca ca trenul. nu conteaza .nu-i vorba de interes zonal.
atata timp cat tara asta ,are resurse naturale si nu numai, de interes economic, contam . si daca nu vroiam E.U. ne luau ei .
nu dam faliment
avem ce vinde ( vezi treaba cu gazele din marea neagra).
n-o sa stim nici o data ce compensare platesc canadienii la e.u. pentru drept de exploatare aici in ROMANIA. tara europeana.
ata-i globalizarea. esti "inghitit"
asa ca nu va mai certati.
Cand vorbesc la modul general , ma astept sa sara mai multi la gatul meu , nu numai tu .Tavi scrie:Dar hai sa lasam asta: concret, in afara de mitingul la Cotroceni care e o pierdere de vreme si nu obtii nimic, ai vreo idee concreta despre ce anume s-ar putea face? Ca daca ma convingi ca putem face ceva si avem sanse eu unul te sustin.
Deci?
Mitingul era doar un exemplu pe moment .
Dupa ideile mele tampite , ma gandesc ca cineva abilitat s-ar putea ocupa sa faca un studiu de mediu si s-ar putea face totusi ceva .
Acest cineva trebuie platit , cu bani grei . De unde bani ? Ar fi cateva solutii , bune de tot . Daca le-as scrie aici , cati isi vor da acordul ? Primul care-mi vine acum in minte ar fi donatul prin sms . Cotizatiile sa se indrepte catre acele fonduri . Donatii publice din partea populatiei . Si ar mai fi cateva .
Pe toate acestea ar trebui sa le coordoneze cineva . Acel cineva ar trebui sa fie rezultatul mai multor asociatii si organizatii (nu fac referire la niciuna).
In momentul de fata eu asa gandesc.
Vezi exemplu Capra si Topolog . Manariile sunt in judet , la nivel national . S-a luat vreo masura pentru a stopa dezastrul ? Nu ,clar! Daia imi pica fisa si generalizez Tavi . Nu te mai simti tu vizat , ca nu esti singurul membru din singura asociatie din tara .
Solutii s-ar gasi , eu la parerea asta raman .
Da, s-au luat masuri. Se incearca cate ceva, dupa posibilitati. De-aia zic ca vorbesti fara sa stii.Vezi exemplu Capra si Topolog . Manariile sunt in judet , la nivel national . S-a luat vreo masura pentru a stopa dezastrul ? Nu ,clar! Daia imi pica fisa si generalizez Tavi . Nu te mai simti tu vizat , ca nu esti singurul membru din singura asociatie din tara .
Tu vrei sa strangi donatii prins sms ca sa finantezi un studiu de mediu...care as contrazica studiile facute de RMGC si platite cu milioane de EUR...ok.

Cine face studiul de mediu?
Stii tu vreo institutie, companie, orice abilitata, competenta si autorizata sa faca asta?
Cat costa?
Ai macar o vaga idee despre studiul de mediu facut de ceilalti?
Cunosti macar asa la modul general argumentele pro si contra Rosia Montana?
Ca sa stii cu ce te lupti...
Bun, studiul ala de mediu zice ca impactul va fi mai mare decat zic ceilalti...si? Unde il depui? Cine te baga in seama? Ce prevederi legale invoci? Cunosti legislatia?
Ca pana la urma la asta se ajunge...daca canadienii aia obtin toate autorizatiile si aprobarile legale nu prea ii mai poti opri.
+ ca acolo e si o componenta sociala importanta...
Aia vin si zic ca fac N locuri de munca intr-o zona super saraca iar tu vrei sa nu moara pestii...cum alegi aici?
Asadar? Stii sa raspunzi la intrebarile astea?
Evident nu! Nici eu. De-aia am spus ca problema ma (ne ) depaseste.
Ce te face sa crezi ca cineva fix din asociatiile de pescari

Si cu ce drept ii critici (la modul general, normal

Musca 13
Musca 13
-
- veteran
Ha,ha,ha,ha,ha.....ha,ha,ha,ha,ha,ha...ha,ha,ha,ha,
Pe pariu ca nici unul dintre voi,na'ti fost acolo... nici macar odata'n viata voastra,dara'mite,sa aratati cu dejtiul(instantaneu)... pe harta, unde sa afla Rosia Montana
Dar mai ales, ce dreaq are in comun ...Rosia Montana cu ..PESCUITUL!!!!..si sa-i mai ceri si unei asociatii de pescari din Sibiu ,sa ia atitudine
:

Pe pariu ca nici unul dintre voi,na'ti fost acolo... nici macar odata'n viata voastra,dara'mite,sa aratati cu dejtiul(instantaneu)... pe harta, unde sa afla Rosia Montana

Dar mai ales, ce dreaq are in comun ...Rosia Montana cu ..PESCUITUL!!!!..si sa-i mai ceri si unei asociatii de pescari din Sibiu ,sa ia atitudine

- modigliani
- veteran
Tica , pune si tu "avariile" , sa te vada lumea ! Pe bune , stiu ca ai probleme la "motor" , dar ...... pune mana si fa-l odata pentru totdeauna . Incurci circulatia d-aiurea . De 20 de pagini e ... liniste . Stam in fotolii si admiram ( in cel mai curat sens al cuvantului ) polemicile nou intervenite . Muste , fly-uri , nitel .... politica , ..... etc . Hohote d-astea de neam prost , vesel la ce-a fost el in stare sa debiteze , ...... prin alte parti , nene . Pe la mamaligi , p-acolo .
p.s. Ti-au depus Virgulele in exces ? Ce-i cu atatea virgulete puse pe unde-ti vine ? Irlanda este un serios producator de virgule ??? Se da si pensie din asa ceva ? Intreb ...... ca poate ramai p-acolo , naibii !
p.s. Ti-au depus Virgulele in exces ? Ce-i cu atatea virgulete puse pe unde-ti vine ? Irlanda este un serios producator de virgule ??? Se da si pensie din asa ceva ? Intreb ...... ca poate ramai p-acolo , naibii !