Rosia Montana,cianurile si Basescu
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
-
- veteran
Sunt impotriva exploatarilor din Rosia Montana!
Parte cu castigul Romaniei (poporului) este o mare frectie cu M si F mare.
Daca copii unuora dintre politicieni si-ar face veacul prin Rosia Montana nu la 500km de acest loc sau s-ar fi nascut acolo cu siguranta nu ar fi facut cu atata inversunare lobby.
Aruncati o privire numai la ce au facut marile companii occidentale in America de Sud cum au readus locul la faza initiala. (ti-ai pus cortul langa un astfel de loc si te trezesti ca sfantul Petru iti bate pe umar dimineata ca pre dai din aripi prin rai!)
Cine nu a fost prin Apuseni sa vada vechile lacuri de decantare cum sunt de sumbre si fara viata nu ar trebui sa se bage cu avantaje economice ce le aduce tarii, ce mai o monstruozitate din asta este si la Baile Harghita.
Celor care sustin cu frenezie acest proiect eu le platesc vacante de 1 luna cu familii prieteni cantareti timp de 3 ani la Cernobil cu cayare Ultra All!
Parte cu castigul Romaniei (poporului) este o mare frectie cu M si F mare.
Daca copii unuora dintre politicieni si-ar face veacul prin Rosia Montana nu la 500km de acest loc sau s-ar fi nascut acolo cu siguranta nu ar fi facut cu atata inversunare lobby.
Aruncati o privire numai la ce au facut marile companii occidentale in America de Sud cum au readus locul la faza initiala. (ti-ai pus cortul langa un astfel de loc si te trezesti ca sfantul Petru iti bate pe umar dimineata ca pre dai din aripi prin rai!)
Cine nu a fost prin Apuseni sa vada vechile lacuri de decantare cum sunt de sumbre si fara viata nu ar trebui sa se bage cu avantaje economice ce le aduce tarii, ce mai o monstruozitate din asta este si la Baile Harghita.
Celor care sustin cu frenezie acest proiect eu le platesc vacante de 1 luna cu familii prieteni cantareti timp de 3 ani la Cernobil cu cayare Ultra All!

Cam tot pe acolo>>>www.poodwaddle.com/worldclockswf .Ma "entuziasmeaza"cat de repede dispar padurile(de ex.).Nu gasesc materialele si studiile referitoare la Rosia Montana ,le mai caut.
Adevarul este ca nu prea agreez ideea cu Rosia...De ce? Pai pentru ca Ariesul se varsa in Mures amonte de Aiud ,dar parca prea aproape de acesta
In prezent orice ploaie mai consistenta pe zona Ariesului umfla Muresul si-l coloreaza in rosu caramiziu ! Interesanta culoare ,generata de niste maluri pline de depuneri rosietice rezultate din anumite exploatari miniere ...Acuma daca mai vin si cianurile ...
Sau mai stii ,poate alea curata tot si fac din Mures o apa cristalina! Sterila ,dar cristalina!

Sau mai stii ,poate alea curata tot si fac din Mures o apa cristalina! Sterila ,dar cristalina!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Asta-i frate! Ca si Dunarea cica azi maine curge pe sub pamant!storm xxx scrie:Basescu e de vina...de tot si toate...in Gorj nu a mai plouat de 2 saptamani,Jiul e mic si fierbe...sa-l *** in gura pe Base.el e vinovatul![]()
![]()
p.s.
off topic
Un vecin al meu a fost prins copiind la bac,filmat cu camera.Javrele chiar au filmat...saracul era si pescar
Jos basescu...sus ...***a
![]()
![]()
Jos ...si sus...!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Re: Rosia Montana,cianurile si Basescu
cu siguranta aurul ala ne-ar prinde bine cu conditia sa fie exploatat de statul roman si astfel sa-i revina Romaniei 100% nu 20% sau cat...semlecangheorghe scrie:...
Si ca sa fie capac la toate,primul marinar al tarii,a privit adinc in viitor si a vazut (nu stim cu care ochi)ca viitorul tarii atirna de Rosia Montana si al ei aur subteran.Motiv pentru care a inceput sa faca declaratii repetate in favoarea inceperii exploatarii,desi ,unii analisti cum ar fi Moise Guran si peste 30 de organizatii ecologiste condamna faptul in sine,calificindu-l drept o presiune ,care nu ar fi trebuit sa vina din partea presedintelui...
...
Nu ne-ar mai trebui imprumuturi de la FMI

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Din ceva discutii purtate la o nunta cu un tip din cadru armatei, noi ne-am pierdut dreptul de a exploata aur cand am inchis ultima minaAdi_ scrie:cu siguranta aurul ala ne-ar prinde bine cu conditia sa fie exploatat de statul roman si astfel sa-i revina Romaniei 100% nu 20% sau cat...semlecangheorghe scrie:...
Si ca sa fie capac la toate,primul marinar al tarii,a privit adinc in viitor si a vazut (nu stim cu care ochi)ca viitorul tarii atirna de Rosia Montana si al ei aur subteran.Motiv pentru care a inceput sa faca declaratii repetate in favoarea inceperii exploatarii,desi ,unii analisti cum ar fi Moise Guran si peste 30 de organizatii ecologiste condamna faptul in sine,calificindu-l drept o presiune ,care nu ar fi trebuit sa vina din partea presedintelui...
...
Nu ne-ar mai trebui imprumuturi de la FMI
- semlecangheorghe
- veteran
..Astazi am auzit la radio reclama pro Rosia Montana.Atent construita,fond muzical optimist,mesaj subliminal, ca de aia avem nevoie...Hai nu zau...Din aurul ala ,cit ajunge in scoli,spitale,infrastructura??
..Copii nostrii o sa plinga dupa apele de acuma asa pline de pet-uri cum sint..De ce ungurii sint ingrijorati de folosirea cianurilor??Nu ar fi firesc ca pe linga„ verzi”,sa ia o pozitie si asociatiile de pescari??Pe ei nu-i intereseaza?Unde vor pescuii ,mai ales ca stim cum se are ”grija” de mediu la noi in tara...numai pe hirtie..acolo toate sint frumoase...
..Copii nostrii o sa plinga dupa apele de acuma asa pline de pet-uri cum sint..De ce ungurii sint ingrijorati de folosirea cianurilor??Nu ar fi firesc ca pe linga„ verzi”,sa ia o pozitie si asociatiile de pescari??Pe ei nu-i intereseaza?Unde vor pescuii ,mai ales ca stim cum se are ”grija” de mediu la noi in tara...numai pe hirtie..acolo toate sint frumoase...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
de ce? sau de ce canadienii pot exploata la noi in tara si noi nu ?HellRAISER scrie: noi ne-am pierdut dreptul de a exploata aur cand am inchis ultima mina

ne-au jupuit astia de tot frate...nu mai dureaza mult si ne baga si taxa pe aer . noi .... noi suntem singurii prosti ca ne lasam calcati in picioare .

Gigi , tot ce zici tu e adevarat . Problema se pune asa : mai intereseaza pe cineva ? degeaba sunt 1000 contra daca 2985757598 sunt pro sau indiferenti . Cei mai multi asa sunt , indiferenti . Daia am ajuns vai de mama noastra....
- semlecangheorghe
- veteran
Eu ,tu ,sau altul nu putem face nimic.Ar trebuii sa fie o opinie comuna.Tonul ar trebuii sa il dea asociatiile,pentru ca teoretic ,reprezinta un procent mai mic sau mai mare din masa de pescari.
Din pacate acestea nu sint active decit dupa 1 ianuarie(cu scuzele de rigoare pentru cele citeva exceptii),cind ,vor sa ne convinga ca avem nevoie de ele,si ,deci, trebe sa le platim birul..
Cum,latura ecologica??Simplu,latra tare sloganuri in care C&R este prezentat drept panaceu universal.Unii chiar cred in el si propaga mai departe..nu ca ar fi ceva rau..dar nu este ceea ce se pretinde a fi..
Din pacate acestea nu sint active decit dupa 1 ianuarie(cu scuzele de rigoare pentru cele citeva exceptii),cind ,vor sa ne convinga ca avem nevoie de ele,si ,deci, trebe sa le platim birul..
Cum,latura ecologica??Simplu,latra tare sloganuri in care C&R este prezentat drept panaceu universal.Unii chiar cred in el si propaga mai departe..nu ca ar fi ceva rau..dar nu este ceea ce se pretinde a fi..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.