Rosia Montana,cianurile si Basescu

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Sep 2011, 21:21

Poi tu poti sa spui ce vrei...Ca Muresul nu trece prin orasul tau...Ne-ai facut un exercitiu de opinie..Tu si Basescu...Brava...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 21 Sep 2011, 21:25

AdarMarian scrie: Paradoxul lui Dumnezeu este ca desi e doar UNUL, fiecare dintre noi ne inchinam altuia. chiar si fara sa-L numim Allah, Shiva sau mai stiu eu cum.
... si gata, destul, recunosc ca nu-i locul aici.
:wink:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 21 Sep 2011, 21:34

AdarMarian scrie:Nu.
In mina aia munceau si produceau efectiv doar 10% din cei care intrau in schimb, restul de 90% erau pile, bagatori de seama, "caschete albe" (TESA), atarnatori, frecatori de menta. Ce dovada mai buna decat aceea ca trei sferturi dintre mine s-au inchis, au intrat in conservare ori au fost inundate pur si simplu?
fiecare cu opiniile lui.
minerii au intors tara cu susul in jos. au fost probabil cea mai mare masa care putea fi manipulata. cand s-a schimbat conducerea , frica lor cea mare venea din partea minerilor...intr-un fel sau altul trebuia sa existe un pretext ca minele sa fie inchise. ba nu produceau , ba ieseau in pierdere , ba multe si marunte.
procentul de 10% muncitori si 90%bagatori in seama exista si acum , la putinele uzine care au mai ramas.
Un exemplu este Upetrom. Arabii cer sonde si utilaje disperati. Directorul zice ca n-are de unde sa ia materie prima , ca nu se mai complica cu chinezii , ca bla bla bla. Oamenii sunt trimisi in concediu fara plata sau somaj , cu pretextul ca nu mai e de lucru. Sefii merg in continuare la lucru desi n-au subalterni si efectiv n-au ce face .
Asta e doar un exemplu REAL care demonstreaza ca ne lasam prostiti de
tot felul de ipochimene . Tu chiar crezi ca minele alea sunt neproductive si asta a fost motivul pentru care s-au inchis?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 21 Sep 2011, 21:46

Indian Larry scrie: .......

Tu chiar crezi ca minele alea sunt neproductive si asta a fost motivul pentru care s-au inchis?
mare dreptate ai ... s-a vrut sa nu fie profitabile, la fel ca multe alte exemple ... :wink:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

AdarMarian
junior
junior

Mesaj de AdarMarian » 21 Sep 2011, 21:46

semlecangheorghe scrie:Poi tu poti sa spui ce vrei...Ca Muresul nu trece prin orasul tau...Ne-ai facut un exercitiu de opinie..Tu si Basescu...Brava...
Acuma io nu stiu cat ma onoreaza comparatia, insa as vrea sa observi un lucru: nu tin sa te conving de nimic, nici pe tine si nici pe altul, am adus in pagina cateva argumente aparent pro Rosia Montana, sperand ca oricare dintre voi sa le demonteze.
De vreme ce nici tu si nici altul n-a facut-o, s-ar zice ca nu-i dracu' chiar asa de negru pe cat l-ati zugravit.
Ce spui, mai incerci o tusha, mai dam cu var?
PS. E ceva drum de batut din Rosia Montana pan' la Mures - o spune orice harta din manualul de Geografie.

AdarMarian
junior
junior

Mesaj de AdarMarian » 21 Sep 2011, 21:57

Indian Larry scrie:Tu chiar crezi ca minele alea sunt neproductive si asta a fost motivul pentru care s-au inchis?
Nu ma hazardez in generalizari, insa cert e ca mina de la Cotu Iepurelui, aia in care am muncit eu, era (si este) exemplu concludent.
Scotea lignit de proasta calitate, amestecat intr-o proportie mult prea mare cu roca sau pamant, straturile erau intr-atat de instabile incat ingropasera (galerii prabusite) doua combine automatizate de extractie - astea-s niste utilaje complexe, importate, pe vremea aia, de la rusi. Consolidarea galeriilor costa si necesita mai multa munca, decat carbunele in sine.
Dom'le mai clar de atat nu se poate:
- Avem fier, avem plastic, avem pe dracu, pe lacu, pe ta-su, pe ma-sa, enfin, cam tot ce ne trebuie, insa cu toate astea nu suntem in stare sa facm o naveta spatiala.
Avem aurul, insa n-avem nici banii si nici cunostintele necesare ca sa-l scoatem - asta-i adevarul.
... si sa nu mai zic de capacitatea organizatorica - aici stam prost inca de pe vremea dacilor, daca nu si mai bine!

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 21 Sep 2011, 22:11

AdarMarian scrie:Dom'le mai clar de atat nu se poate:
- Avem fier, avem plastic, avem pe dracu, pe lacu, pe ta-su, pe ma-sa, enfin, cam tot ce ne trebuie, insa cu toate astea nu suntem in stare sa facm o naveta spatiala.
Avionul, trenul de aterizare cu roti, insulina, laser-ul plus alte zeci sau sute de lucruri. Noi, prostii de noi le-am inventat. Eu sunt de parere ca nu suntem lasati sa facem, nu ca nu ne-am pricepe.
AdarMarian scrie:Avem aurul, insa n-avem nici banii si nici cunostintele necesare ca sa-l scoatem - asta-i adevarul.
... si sa nu mai zic de capacitatea organizatorica - aici stam prost inca de pe vremea dacilor, daca nu si mai bine!
La capacitatea organizatorica iti dau dreptate. :D
Aurul este, banii n-ar fi problema ca i-am returna dupa ce am scoate aurul. Daca ne-am screme putin , am avea si cunostinte.

Sunt de parere ca problema nu-i la noi. :wink: Sunt altii la mijloc care ne tot baga in cap : "noi nu putem, noi nu stim, noi suntem fraieri".
Eu asa vad lucrurile. Sunt mult mai multe de zis, inca nu-i topicul potrivit. Intamplarea face sa cunosc o persoana de alta nationalitate(acum ruda) care are "pile" pe la guvernantii astia. Cu putina pleava a pus mana(impreuna cu alti baieti destepti) pe agricultura noastra. Mai multe nu zic.
N-ai idee pe ce sume suntem vanduti si prostiti ca noi nu suntem in stare de nimic si trebuie sa fim ajutati. Te apuca plansul sa afli ce mijocii se petrec la nivel inalt.
Cum ziceam acum cateva posturi...suntem prosti ca ne lasam condusi de javrele astea! Peisajul din Rosia se completeaza cu ce spun eu aici,decat ca se schimba strainii. :wink: Povestea ramane aceeasi...

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 21 Sep 2011, 23:10

nu am urmarit de la inceput topicul dar ma bag si eu in seama.o sa citesc maine sau zilele urmatoare.un singur lucru ma irita.cineva a zis ca e drum lung pana la mures.asa a fost si acum cativa ani drum lung de la mina aia de nush unde draku pana la mine la dunare la severin.a trecut prin ungaria si a curata toata tisa si a ajuns si pe dunare.cine este mai bine informat si isi aduce aminte poate posta mai multe info.strainii aia oricare ar fi ei vor sa ne-o traga garantat.o sa isi ia auru si o sa ne lase in urma cu sute de ani de poluare.si cu cat o sa tragem de timp pana ii lasam sa mineze cu atat o sa ne lase mai multe pe cap.urez spor la cei care sunt impotriva proiectului.ultimele info ca ar vrea sa afca ceva acolo au fost spulberate de idiotul de presedinte care se vede pe fata ca are mana pana la gat in sacu cu bani.doar un idiot sau un pdl-ist poate nega asta.dar cum toti pdl-isti sunt si idioti g.e.d.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Sep 2011, 05:52

Mariane te vad om inteligent ,incearca sa privesti lucrurile astfel-
1.Tu zici ca ai citit ce spun ei si nu ai gasit nimic care sa te faca sa spui ”nu„Pai tu crezi ca aia au cheltuit milioane de dolari pentru o publicitate pozitiva degeaba???Totul este prezentat in asa fel,incit,mai ca nu poti sa spui...„nu„
2,De ce in atitia ani,10sau mai multi poate,atitea guvernari s-au ferit obsesiv sa dea unda verde?Oare atunci tara asta nu avea nevoie de bani??

Este nevoie de bani??De acord..Stau fondurile alea europene si nu le acceseaza nimeni...Au trebuit sa faca mai un minister pentru asta..Cumplit..Nu vreau sa discut politica ,dar numai cit aud pasager de la stiri,guvernul asta are un talent fara precedent de a-si da cu stingul in dreptul.....”numaratoarea Anastase„„sau ”votul din greseala„sint doua marci inregistrate”made in Romania„unice pe mapamond.
Atunci ,unii ca astia,care acum sint la putere,vor lua o decizie care v-a afecta tara asta pe multi ani incolo??Ce incredere poti sa ai in ratiunea deciziilor lor??O sa plece Boc si Basescu,si ce vor lasa in urma lor?

Si nu sint de acord,ca noi nu sintem in stare sa facem nimic,numai sa ne vindem resursele..Poate numele Henri Coanda iti spune ceva,sau Aurel Vlaicu..Cred ca gunoaiele care zic ca traim bine, numai noi sintem nerecunoscatori si afirmam contrariul,aia sint de vina.Si daca ar fi dupa mine i-as pune sa bea apa din Rosia Montana.Apa dinainte sa fie filtrata-curatata...

Si am mai auzit argumentul ca ”unii nici nu stiu unde-i Rosia Montana”pe harta....Zau ca asa argument......nici nu stiu cum sa-i zic..straveziu ..nici n-am mai auzit..Nu stiu nici unde-i Fukushima sau Cernobil..,nah..dar numele astea vor sa ramina scrise pentru mult timp in memoria colectiva a oamenilor.Sper ca nu si Rosia Montana,in acelasi context.[/quote]
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

AdarMarian
junior
junior

Mesaj de AdarMarian » 22 Sep 2011, 06:59

BygDaddy scrie:ultimele info ca ar vrea sa afca ceva acolo au fost spulberate de idiotul de presedinte care se vede pe fata ca are mana pana la gat in sacu cu bani.doar un idiot sau un pdl-ist poate nega asta.dar cum toti pdl-isti sunt si idioti g.e.d.
Caracterul lombrosian al demonstratiei de mai sus ma face ca pe viitor sa apelez la opiniile unora precum Oreste, Carmen Harra si nu in ultimul rand la argumentele maretei noastre ganditoare - am numit-o aici pe Monica Tatoiu.
Domnilor, putem dezbate la modul serios ori s-o dam in bascalie si stupiditati - din partea mea nicio problema.

Scrie răspuns