modigliani scrie:
Iti respect ( neconditionat ) credinta si convingerile . Nu le minimaliza pe-ale mele ( cred in acelasi Dumnezeu ca si tine . Insa doar datorita educatiei primite-n familie . In propriu-mi concept acel Dumnezeu poarta alte "straie" decat cele zugravite-n biserici )
Paradoxul lui Dumnezeu este ca desi e doar UNUL, fiecare dintre noi ne inchinam altuia. chiar si fara sa-L numim Allah, Shiva sau mai stiu eu cum.
... si gata, destul, recunosc ca nu-i locul aici.
rine scrie:suntem saraci dar avem goldeanu'
avem goldeanu' dar nu putem sa-l scoatem singuri pentru ca suntem prosti si d-aia suntem si saraci.
si vin unii sa-l scoata pentru noi si sa ne si dea din el .dar noi suntem suparati ca ne strica peisaju' . si aia nu vor sa care minereu la ei ,sa scoata goldeanu' sa ne dea si noua si sa-si strice ei peisaju' lor cu halde de steril.
ca asa suntem noi . cineva!
capra, cat e de raioasa, tine coada sus.

P-aproape, foarte aproape de cum vad si eu starea de fapt.
Indian Larry scrie:
1- pana mai de curand, am avut mai multe mine. pana acum de ce am putut si brusc nu mai suntem in stare sa minerim ?
Nu.
In mina aia munceau si produceau efectiv doar 10% din cei care intrau in schimb, restul de 90% erau pile, bagatori de seama, "caschete albe" (TESA), atarnatori, frecatori de menta. Ce dovada mai buna decat aceea ca trei sferturi dintre mine s-au inchis, au intrat in conservare ori au fost inundate pur si simplu?
Indian Larry scrie:2-aici e pe doua muchii.
privatizarea nu inseamna neaparat avansare. privatizarea ne-a ingropat multe fabrici si uzine. hai sa vedem si partea goala a paharului.
n-a zis nimeni , de maine statul roman sa exploateze aur.
asta ar fi fost un proiect extraordinar dar sub comanda altei conduceri.
De ce presedintii ceilalti n-au dat unda verde proiectului ?
Cum pe vremea lui ceasca , aurul era valorificat de noi si chiar eram net superiori multor tari , asa bine puteam fi si acum. Vina ne-o purtam noi, nu baietii destepti care ne conduc.
Ziceai mai devreme ca mai bine 20% decat 100%nimic . De acord. Unde se duc aia 20% ? Crezi ca noi, prostimea , o sa simtim vreo schimbare? Eu cred ca nu.
Privatizari de succes exista, iti pot oferi oricand exemple. Beleaua mare, in cazul romanesc cu totul particular, e aceea ca prea multi din tagma celor cu "da mie ce-mi iese d-aici?" si-au facut averi pe langa ele.
Nimic din linck-ul ala nu se constituie in argument, sunt doar variatiuni viscerale pe tema lui
NU, atat si nimic mai mult.