romi si tigani - acelasi drac?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- storm fish
- veteran
Eu locuiesc la casa,in Tg-jiu,vecinii mei sunt in majoritate tigani dar am si doi vecini romani.Fiind mai multe famili de tigani in zona mea mi-am facut o parere despre modul lor de viata.
In primul rand am observat ca isi trimit copii la scoala.Uni dintre ei au copii angajati(pompieri si jandarmi chiar)
Cei batrani nu au joburi,se ocupa inca cu camataria,specula...treburi tiganesti..etc.
Sunt foarte respectosi si nu au invidie in comparatie cu vecinii mei romani.
Nu i-am vazut certanduse nici intre ei si nici cu alti vecini.
Foarte curati si ingrijiti.
Asa sunt vecinii mei tiganii,dar asta nu inseamna ca nu vad ce fac atunci cand pleaca de "langa" casa.Scuipa pe jos,injura si vorbesc urat astea fiind cele mai "gentile" gesturi.
Problema e alta,sunt foarte multi romani care-i copiaza in gesturi(pt a fi smecheri) sigur ati observat o crestere alarmanta a comportamentului "tiganesc"in randul romanilor.
Cine contribuie la asta?Parerea mea ca presa asta de kkt...voi ce parere aveti?
In primul rand am observat ca isi trimit copii la scoala.Uni dintre ei au copii angajati(pompieri si jandarmi chiar)
Cei batrani nu au joburi,se ocupa inca cu camataria,specula...treburi tiganesti..etc.
Sunt foarte respectosi si nu au invidie in comparatie cu vecinii mei romani.
Nu i-am vazut certanduse nici intre ei si nici cu alti vecini.
Foarte curati si ingrijiti.
Asa sunt vecinii mei tiganii,dar asta nu inseamna ca nu vad ce fac atunci cand pleaca de "langa" casa.Scuipa pe jos,injura si vorbesc urat astea fiind cele mai "gentile" gesturi.
Problema e alta,sunt foarte multi romani care-i copiaza in gesturi(pt a fi smecheri) sigur ati observat o crestere alarmanta a comportamentului "tiganesc"in randul romanilor.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....
- modigliani
- veteran
Prietene , am vrut eu sa vorbesc despre asta insa mi-am spus ca poate nu fac bine . Insa acum vin si te sustin 100000000 % .storm xxx scrie: Problema e alta,sunt foarte multi romani care-i copiaza in gesturi(pt a fi smecheri) sigur ati observat o crestere alarmanta a comportamentului "tiganesc"in randul romanilor.
Asa este . Nu trebuie sa merg in Tg Jiu sau in alta parte , mi-ajung Rahova , Ferentariul , Pantelimonul , etc . Cartiere in care nu fac decat sa constat siderat lipsa de verticalitate a Romanilor asupra culturii lor , incercarea disperata de a copia din bravada comportamentul si vocabularul tipic tiganesc , nevoia intempestiva de a se ,, alinia " cerintelor ,, modei " impusa de acestia . Pana si la nunti sau botezuri Romanii recurg la ,, artificii " de fala tiganeasca parca renegandu-si obiceiurile , cultura si ceea ce ne defineste ca popor .
Sincer , plin de regret o spun , cu lista a ceea ce-am spus mai sus , cu alte mii de asemenea exemple pe care as putea lejer sa le dau , ..... ne meritam viitorul .
- modigliani
- veteran
- modigliani
- veteran
Ei , nu ! Numa ca se vine cu bemveu' si cu scule de scule ( sa moara familia mea de nu ! ) . Si pescuitul nu-i decat un argument al iesirii ! Scopul principal este etalarea uneia sau a mai multe oi belite si gatite cu mare fast si pompa , in asa fel incat sa ilustreze fara putinta de tagada bunastarea c e-i ,, caracterizeaza " .andrei.A scrie:numa ca a naibii nu prea le place la pescuit![]()
Vreti o poveste cu tigani la peste ??? Am vreo trei !