Acum, faza cu complotul, care, din punctul meu de vedere, (si cred ca al multor altora, dupa ce vor citi toate astea) ii descalifica moral si uman pe Alois, Razvan si (partial) pe Gyorg:
In seara zilei de vineri, inainte de sedinta tehnica, ma indreptam foarte multumit cu barca spre locul de campare. Prinsesem bine, identificasem si fara sonar

cateva locuri, eram foarte sigur ca o sa fac un concurs excelent pentru un debutant. Nu adia fir de vand, lacul era oglina, se auzeau vocile de la kilometri. Il aud pe Gyorg cum facea lobby

: "da ma, n-auzi, sa-l ameninte cu pistolul, Nu se poate asa ceva" etc etc. Dupa vreo 5 minute, il aud pe unu' (ulterior am aflat cine era) cum vorbea cu Vijelie

, care sunase si el sa fiu scos din concurs

(sunt curios cum dracu o sa nege acum Alois varianta complotului

) Omul ala, pragmatic

, l-a intrebat intai pe Vijelie de cotizatia lui frati-su

, si pe urma s-au inteles

.
Am ajuns la mal si l-am primit pe Ovidiu 14 cu un ranjet larg, stiind ce urmeaza

. A fost un soi de proces-mascarada, pe langa asta Ceausescu a avut parte de o epopee juridica

. Singura surpriza neplacuta a venit de la Razvan, pe care, in mod stupid, il consideram un om onorabil. Gyorg, desi trasese toate sforitle, si-a luat o rezerva: a zis, citez, "eram foarte departe, nu se vedea prea bine daca e pistol si incotro e indreptat". Alois s-a uitat la el usor surprins (se intelesesera altceva

), dar noroc ca a sarit marele om si caracter Razvan, care a sustinut sus si tare ca vazut el exact ce si cum (retineti ce am zis mai sus, IN SEARA ZILEI DE JOI NICI NU STIA DE "INCIDENT"). Cea mai apropiata barca era la peste 500 de metri, distanta la care nici indianul Ochi de Soim n-ar vedea cu ochiul liber ce ai in mana si incotro indrepti obiectul cu exactitate.
Firesc, "procesul maimutelor" a continuat. Degeaba am zis sa facem reconstituire, sa se vada ca nu se poate vedea nimic

, a sarit Gyorg ca nu e proces la tribunal, ca acolo as fi sigur achitat, dar ca aici instanta morala bla bla. Instanta morala era el, martor si judecator

.
Tudose a avut decenta sa se lase recuzat de mine, in virtutea scandalurilor pe care le avusesem in trecut, si s-a votat. Trei oameni de caracter (Berti, Nucu si Bunicul Cozma) au cerut, cu mult bun simt, sa se dea doar avertisment. A sarit Gyorg, sustinut de pila lui Vijelie si de un ins pe care nu-l vazusem in viatamea si cu care nici nu cred ca ma contrasem pe undeva

Fiind 3v3, decizia a luat-o proaspatul coleg de club al lui Adelin

, Ovidiu 14, presedintele comisiei:burma sa fiu exclus din concurs.