retin sau eliberez?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Am fost si eu o data acum vreo 3 saptamani. In primul minut de cand am intrat pe balta am dat cu motorul intr-o setca si am facut-o muci pe vreo 10m. Am vrut sa platesc dauna facuta dar... am fost iertat
. In acea zi, pe o vreme criminala (frig, vant, ploaie) am dat afara 2 stiuci care totalizau vreo 4,5kg. in ceeace mapriveste a fost o partida reusita dar care nu merita eforutul (300km dus - intors pe o sosea super agolomerata). Mi-am propus sa revin insa nu am mai facut-o. In acea balta se pescuieste intensiv industrial (fara a sti daca pentru starpirea stiucii sau pur si simplu pentru a prinde peste care sa ofere ceva bani sau sa acopere anumite obligatii).
Referitor la starpirea stiucii dintr-o balta va pot spune urmatoarele, fara a batea campii:
- stiuca nu poate fi starpita prin pescuit sportiv (momeala vie + artificiala). Motivele sunt multe pentru care imi sustin afirmatia si nu am dispozitia necesara acum pentru a detalia
- stiuca nu poate fi starpita prin pescuitul cu plase (setca, vintir, talian, navod)
- stiuca nu poate fi starpita prin electro-nascoza (pescuit electric)
Singurele moduri care poat ajuta la micsorarea populatiei de stiuca sunt:
1. introducerea de peste fitofag (cu predilectie cteno) care sa distruga masa de vegetatie
2. Reabilitarea prin cosire si/sau dragare a baltii prin care sa se diminueze ponderea vegetatiei ajutat fiind de cteno
3. Suprapopularea baltii cu crap (acesta consuma icrele de stiuca => reproducere diminuata)
4. Pescuitul industrial coroborat cu masurile 1-3
5. Otravirea baltii (nu este cazul)
6. secarea baltii (nu este cazul)
Revenind la oile, pardon stiucile noastre, de fapt ale primarului, CRISS nu are cum sa "devalideze" balta de stiuca nici ajutat de 1000000 pescari (cu artificiale sau viu) din motivele enumerate mai sus.
Intr-o postare a nu stiu cui si nici nu ma intereseaza se aminteste de fatul ca o balta nu se compara cu o "salbaticie". Balta Seaca este una cat se poate de saltatica chiar daca in timp au fost introdusi chinezi sau crapi. Balta a avut, are si va avea peste la greu indiferent de "marca".. Acel cineva spune ceva de stiuca de crescatorie (sunt rautacios). Exista ferme piscicole care produc stiuca. Aceasta poate fi furajata artificial pana la vara a 2-a, dupa care doar populatia de puiet o mai poate salta. Notiunea de stiuca "de crescatorie" NU EXISTA. A face diferenta dintre o balta gen Rosu (din Delta Dunarii) si Seaca este aberanta. Amandoua sun aproape identice diferind doar localizarea.
Prin aceasta postare nu am vrut sa incurajez sau sa dau drumul la o noua polemica, sau sa par avocatul lui CRISS. Ma pricep un pic la piscicultura si atat. Fiecare pescar este liber ca intr-o balta cu plata sa opreasca pestele conform regulamentului sau sa-l elibereze (dupa dorinta si sufletul lui). Pe noi nu ne intereseaza de scopurile comerciale ale unui admin de balta ci doar PESCUITUL (cu sau fara eliberat in tigaie).
Cu stima pentru membrii acestui site,
Eugen Fetes

Referitor la starpirea stiucii dintr-o balta va pot spune urmatoarele, fara a batea campii:
- stiuca nu poate fi starpita prin pescuit sportiv (momeala vie + artificiala). Motivele sunt multe pentru care imi sustin afirmatia si nu am dispozitia necesara acum pentru a detalia
- stiuca nu poate fi starpita prin pescuitul cu plase (setca, vintir, talian, navod)
- stiuca nu poate fi starpita prin electro-nascoza (pescuit electric)
Singurele moduri care poat ajuta la micsorarea populatiei de stiuca sunt:
1. introducerea de peste fitofag (cu predilectie cteno) care sa distruga masa de vegetatie
2. Reabilitarea prin cosire si/sau dragare a baltii prin care sa se diminueze ponderea vegetatiei ajutat fiind de cteno
3. Suprapopularea baltii cu crap (acesta consuma icrele de stiuca => reproducere diminuata)
4. Pescuitul industrial coroborat cu masurile 1-3
5. Otravirea baltii (nu este cazul)
6. secarea baltii (nu este cazul)
Revenind la oile, pardon stiucile noastre, de fapt ale primarului, CRISS nu are cum sa "devalideze" balta de stiuca nici ajutat de 1000000 pescari (cu artificiale sau viu) din motivele enumerate mai sus.
Intr-o postare a nu stiu cui si nici nu ma intereseaza se aminteste de fatul ca o balta nu se compara cu o "salbaticie". Balta Seaca este una cat se poate de saltatica chiar daca in timp au fost introdusi chinezi sau crapi. Balta a avut, are si va avea peste la greu indiferent de "marca".. Acel cineva spune ceva de stiuca de crescatorie (sunt rautacios). Exista ferme piscicole care produc stiuca. Aceasta poate fi furajata artificial pana la vara a 2-a, dupa care doar populatia de puiet o mai poate salta. Notiunea de stiuca "de crescatorie" NU EXISTA. A face diferenta dintre o balta gen Rosu (din Delta Dunarii) si Seaca este aberanta. Amandoua sun aproape identice diferind doar localizarea.
Prin aceasta postare nu am vrut sa incurajez sau sa dau drumul la o noua polemica, sau sa par avocatul lui CRISS. Ma pricep un pic la piscicultura si atat. Fiecare pescar este liber ca intr-o balta cu plata sa opreasca pestele conform regulamentului sau sa-l elibereze (dupa dorinta si sufletul lui). Pe noi nu ne intereseaza de scopurile comerciale ale unui admin de balta ci doar PESCUITUL (cu sau fara eliberat in tigaie).
Cu stima pentru membrii acestui site,
Eugen Fetes
Bucuresti
pictore...pe old radu l-am intrebat de prietenul lui pentru ca este poponar....el mi-a spus in mesaj personal asta.....s-a discutat subiectul pe 30 de pagini....la pagina 20 omul a "recunoscut"ca mi-a zis asta in gluma....eu unul nu cred si sunt convins ca este poponar.....cat despre sfaturi nu ca as vrea sa ma dezvinovatesc in fata matale.....chiar ma lasa rece parerea ta despre mine, ca de altfel parerea tuturor de pe forum despre mine....dar atata timp cat primesc sfaturi ca ar trebui sa dau drumu la pestii prinsi pe particulara platita de la unu care pozeaza 6 avati la kil prinsi pe salbatic.....nu stiu cum sa zic....mi se pare o marlanie.... cat despre sfaturile celorlalti....eu am spus clar de la inceput....nu am nevoie de ele....da voi nuuuuu batman, batman........frate cand tu spui raspicat ca nu ai nevoie de sfaturi de 10 ori si se gaseste inca unu sa iti dea sfaturi....ce faci? ii explici frumos ca nu ai nevoie de sfaturi pentru a 11-a oara? Si pana la urma....problema multimii care este? ca am prins mult peste si nu i-am dat drumu?sau ca l-am pozat?
- modigliani
- veteran
si-atunci ..... ce cauti pe forumuri de ..... PESCUIT SPORTIV , nene ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????crysst scrie:.....chiar ma lasa rece parerea ta despre mine, ca de altfel parerea tuturor de pe forum despre mine....dar atata timp cat primesc sfaturi ca ar trebui sa dau drumu la pestii prinsi pe particulara platita de la unu care pozeaza 6 avati la kil prinsi pe salbatic.....nu stiu cum sa zic....mi se pare o marlanie.... cat despre sfaturile celorlalti....eu am spus clar de la inceput....nu am nevoie de ele....
Cauti cumva reactia noastra ? Vrei sa ,, dam pe spate " de ce macel ai facut tu pe Seaca ???
Taticule , scurt , .... NU NE POTRIVIM !
............................................
Ai , .... nu ai nevoie de sfatul meu ( mi se fix rupe de cum il percepi ) , a plati un BON ( asa-i spui tu ) pe o balta privata ....... este echivalent cu a-ti plati si a-ti rezerva palcerea de a pescui ! Nu cu a asasina fara discernamant atatea exemplare de amarate de inaotatoare !
Repet , platesti dreptul de a pescui sportiv , nu capturezi nu stiu cate kile de carne de stiuca ! POTI INTELEGE ASA , SAU PIERD VREMEA CU TINE ??????? Si lu' primaru' ala de detine balta aia sa-i spui c-am zis io ca-i prost de abia-si tine echilibru' !
La cum spui ca stai cu banii , la cat ne injectezi cu nush ce afaceri ai tu din nu stiu cat de bine traiesti ..... bati campii , nene ! Ca la cate stiuci ai pus pe forum ..... cred ca faci si dulceata de stiuca ! Apropos , vezi ca stiu pe unu de stie o reteta de sirop de stiuca . Vorbesc cu el daca vrei . E buna iarna cand ai rosu-n gat .
Nene , esti atent la ce se intampla sau traiesti intr-un balon de sticla !
Cand pui o poza pe un forum , sau mai bine zis o faci public iti asumi posibilele comentarii , care pot fi sau nu pe placu tau ! Nu-s sfaturi , daca poti sa pricepi !
Nu ai cum sa ceri oamenilor sa nu scrie despre ce pui si cum , atata vreme cat ii rostu forumului !
Nu vrei sa-ti zica lumea nimic , fa nene blog , baga poze acolo la greu , si tai comentariile care nu-ti convin , asa o sa fi cel mai tare !
In speta , oamenii care pun poze pe aici incearca sa arate la restu frumusetea pescuitului , ii motivu principal !
Tu cam ce ai vrut sa areti ?
Cam de ce crezi ca ai obtinut exact efectu invers la pozele tale !
Data viitoare cu putin noroc prinzi de 3 ori mai mult , dorim o poza cu sacu !
Cand pui o poza pe un forum , sau mai bine zis o faci public iti asumi posibilele comentarii , care pot fi sau nu pe placu tau ! Nu-s sfaturi , daca poti sa pricepi !
Nu ai cum sa ceri oamenilor sa nu scrie despre ce pui si cum , atata vreme cat ii rostu forumului !
Nu vrei sa-ti zica lumea nimic , fa nene blog , baga poze acolo la greu , si tai comentariile care nu-ti convin , asa o sa fi cel mai tare !
In speta , oamenii care pun poze pe aici incearca sa arate la restu frumusetea pescuitului , ii motivu principal !
Tu cam ce ai vrut sa areti ?
Cam de ce crezi ca ai obtinut exact efectu invers la pozele tale !
Data viitoare cu putin noroc prinzi de 3 ori mai mult , dorim o poza cu sacu !
eugen, nu-s prea "baba" dar am vazut multe bati (odata lacuri, nu inteleg de ce le numim balti, probabil de mizere ce sunt...) care au "murit" cotropite de ciprinide&friends in dauna stiucii. Ca a fos balta secata, curentata , "oparita"
sau desfigurata intr-un fel, s-a reusit ce se dorea. Amintestie-ti povestea cu lupul...FACE RAU!

modigliani scrie:si-atunci ..... ce cauti pe forumuri de ..... PESCUIT SPORTIV , nene ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????crysst scrie:.....chiar ma lasa rece parerea ta despre mine, ca de altfel parerea tuturor de pe forum despre mine....dar atata timp cat primesc sfaturi ca ar trebui sa dau drumu la pestii prinsi pe particulara platita de la unu care pozeaza 6 avati la kil prinsi pe salbatic.....nu stiu cum sa zic....mi se pare o marlanie.... cat despre sfaturile celorlalti....eu am spus clar de la inceput....nu am nevoie de ele....
Cauti cumva reactia noastra ? Vrei sa ,, dam pe spate " de ce macel ai facut tu pe Seaca ???
Taticule , scurt , .... NU NE POTRIVIM !
............................................
Ai , .... nu ai nevoie de sfatul meu ( mi se fix rupe de cum il percepi ) , a plati un BON ( asa-i spui tu ) pe o balta privata ....... este echivalent cu a-ti plati si a-ti rezerva palcerea de a pescui ! Nu cu a asasina fara discernamant atatea exemplare de amarate de inaotatoare !
Repet , platesti dreptul de a pescui sportiv , nu capturezi nu stiu cate kile de carne de stiuca ! POTI INTELEGE ASA , SAU PIERD VREMEA CU TINE ??????? Si lu' primaru' ala de detine balta aia sa-i spui c-am zis io ca-i prost de abia-si tine echilibru' !
La cum spui ca stai cu banii , la cat ne injectezi cu nush ce afaceri ai tu din nu stiu cat de bine traiesti ..... bati campii , nene ! Ca la cate stiuci ai pus pe forum ..... cred ca faci si dulceata de stiuca ! Apropos , vezi ca stiu pe unu de stie o reteta de sirop de stiuca . Vorbesc cu el daca vrei . E buna iarna cand ai rosu-n gat .
pictore...pentru simplu fapt ca ne-am cunoscut personal nu te trimit la origini, asta pentru ca pentru mine esti ceva mai mult decat un nick pe forum...cu toate astea da-mi voie sa te intreb....urmezi vre-un tratament?
cat despre afacere...bla bla bla....tu in plus fata de altii ma asteptam sa intelegi asta...pentru fiecare banut facut muncesc.....aaaaa muncesc mai putin pe mai multi bani decat altii.....cu siguranta....la fel cum cu siguranta muncesc mult mai mult pe aceiasi bani fata de altii.....
Ai mai zis ceva de un bon care imi permite sa pescuiesc cateva amarate de fiinte inotatoare si nu sa fac macel......acum in situatia in care regulamentul primarului ala care zici tu ca e prost zice ca pot retine tot ce prind....ramane sa facem diferenta intre cateva si macel......zii tu pictore pana la ce nr de stiuci se considera cateva? si de la ce numar se considera macel? si sa mergem mai departe de la ce nr incepe genocidu?
Hai fa tu ce nu a facut nimeni....fa un clasament din asta cu nr de stiuci. Nu de altceva dar data viitoare cand vin de la peste sa imi incep postarea cu : äzi am prins CATEVA stiuci, sau azi am facut macel la stiuci"