,, Intre doi oameni exista trei variante : A unuia , a celuilalt ..... si ADEVARUL . "rine scrie:@ pictore :care intrebare a fost pertinenta? a mea catre tine sau a ta catre mine? .
REFULARI - sau loc de dat cu capu' [Remake]
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- modigliani
- veteran
- modigliani
- veteran
Adica cum ?modigliani scrie:o scaldati ca la Ploiesti .

@rine: pana acum au fost pareri pro si contra . Tu ce ai de zis? Zii si tu ceva "descifrabil" . Multi nu se arunca in discutii datorita lipsei de informatii sau poate detin informatii doar trunchiate .
O parte din cele scrise pana acum le-am auzit si live , chiar si de la Pictoru' . Eu raman la parerea mea si cu asta basta dar le respect parerile lor si ideile . Uneori e constructiv ceea ce se discuta.

Poate usor usor inclin si eu barca catre teoriile despre Nubiru&co , dar deocamdata imi place sa culeg informatii si sa le studiez usurel .
Haideti baieti , lasati frana ca-i "liber" .

Mm... acum mi-am dat seama unde bati si aici ma indoiesc; uite de ce:Adi G scrie:exact! nu puteam sa formulez mai bine. hai s-o luam babeste, la mintea cocosului, numai un mic exemplu: am mai zis, cam toate religiile zic de nushce zei, dumnezeu, whatever... ce sunt astia? fiintze care au coborat din ceruri pe pamant, nu? deci, fiintze din afara pamantului..... din afara terrei... -> extra.......... terestri???? cum sa te fac sa intzelegi mai bine... nu am creat nimic, nu presupun nimic... fac si io ca von daniken, pun intrebari, nimic mai mult sau mai putzin....geppetto scrie:E o chestie mai sensibila asta ipotezele si adevarul.
In general explicatia cea mai simpla are cele mai mari sanse sa fie adevarata.
1. N-avem date concrete care sa sustina asa ceva (dovezi), avem doar legende.
2. Mai mult decat atat, stim cum se umfla o poveste transmisa pe cale (scuzati expresia) orala pana ajunge sa fie scrisa.
3. Nu-i o explicatie simpla decat daca nu am cunoaste absolut nimic despre istoria religiilor, arheologie, despre evolutia societatilor omenesti, paleontologie, antropologie etc... Nu poti renunta la niste adevaruri sustinute de dovezi de dragul unei ipoteze sustinute de interpretarea tendentioasa a unor povesti si desene. Pana cand nu apar dovezi pentru ipoteza colonizarii Pamantului ea ramane extrem de improbabila.
P.S.
Pe mine (si cred ca pe multa lume care citeste topicu') obisnuia sa ma enerveze in ultimu hal personaju' Scully din Dosarele X. Imi venea de fiecare data sa zic "Lasa vrajeala, arata o data extraterestru ala!"

- modigliani
- veteran
Uiti sau omiti cosmogeneza . .... Parerea mea , este poate cea mai de luat in seama in contextul impus de catre tine .geppetto scrie: 3. Nu-i o explicatie simpla decat daca nu am cunoaste absolut nimic despre istoria religiilor, arheologie, despre evolutia societatilor omenesti, paleontologie, antropologie etc...
....................................................
1- ,, La inceput a fost cuvantul " ( ,, Cuvantul " , in sensul de propunere , de a se fi discutat despre asta , promovarea - propunerea unei asemenea idei indraznete . Din ce stiu , ideea , ,, cuvantul " a apartinut nurorii lui Yahwe , conducatorul ..... , tatal lui Enki si a lui Enlil . Ideea a survenit datorita ,, grevei " acelor asa numiti Igigi - mici , cenusii si cu ochii negri complet si dispusi oblic , Igigi ce pana la crearea Omului erau ,, minerii " societatii ......... . Revolta lor a dus la imperioasa creare a unei specii de ,, mineri " . Traversand intregul lant bancaro-financiar descoperim ca de fapt orice-am face , orice-am munci fiecare , ,, pompam " in minele si zacamintele aurifere din intreaga lume . Oricati bani am avea-n buzunar .... isi pierd total valoarea atat timp cat in subsolurile bancilor nu se afla ,, garantia " acestora in aur . D-aici crizele financiare . Extrapolam alta data .....)
2 - ,, Dumnezeu a creat Lumea in sase zile , iar in a saptea s-a odihnit " ( Pare imposibil dupa un rationament terestru . Asta daca este privit limitat termenul temporal de ,, ZI " ca fiind echivalent cu 24 h , durata unei zile terestre . Nicaieri nu scrie insa ca poate fi vorba despre zile Nibiriene , unde un an Nibirian are ..... 3600 ani terestri - SHAR )
3 - ,, Dumnezeu a creat pe OM dupa chipul si asemanarea lui " . ( nu identic siesi ! Atentie !!! S-a folosit pe sine doar .... ca model ! A intervenit genetic cu acel ceva ,, Dumnezeiesc " , acel ceva ce ne-a adus noua ratiune tehnologica in defavoarea simturilor ancestral-instinctive . As spune ca suntem un ,, hibrid " terestro-nonterestru . Lasati in puta goala-n padure sau in desert ... nu ne-am putea descurca daca n-am pune la contributie acel tehnologic cu care-am fost inzestrati . E mult de vorbit aici . Atat mai spun , noi , omenirea ca si creatie , dac-am fi pur naturali creati n-am distruge cu atata vehementa mediul ce ne-a creat . Iar aici nu ma refer strict la mentalitate . Ma refer la totala contradictie dintre noi si acest mediu , acest Pamant ce se spune ca ne-a creat . Pamantul in sine n-ar fi creat , pe cai naturale vorbind , pe propriusi ,, asasin " . E contra logicii , contra naturii )
4 - ,, Dumnezeu a creat pe OM ,, din Pamant " ( nu din tarana . Nicaieri nu scrie asta . Se poate extrapola : l-a creat avand ca ,, materia prima " ceva de pe Pamant )
5 - ,, Dumnezeu a creat femeia dintr-o coasta a lui Adam " ( ,, cocktailul genetic/ ADN nou creat , atat de ,, subred " fiind , era mult prea dificil sa fie repetat . S-a preferat varianta ,, multiplicarii " . Ori cel mai la indemana tesut , si care prin prelevare sa nu mutileze ..... ,, prototipul " a fost .... o coasta ! )
.....................................
Am sa continui cu asta in zilele ce urmeaza .
geppetto scrie:Mm... acum mi-am dat seama unde bati si aici ma indoiesc; uite de ce:Adi G scrie:exact! nu puteam sa formulez mai bine. hai s-o luam babeste, la mintea cocosului, numai un mic exemplu: am mai zis, cam toate religiile zic de nushce zei, dumnezeu, whatever... ce sunt astia? fiintze care au coborat din ceruri pe pamant, nu? deci, fiintze din afara pamantului..... din afara terrei... -> extra.......... terestri???? cum sa te fac sa intzelegi mai bine... nu am creat nimic, nu presupun nimic... fac si io ca von daniken, pun intrebari, nimic mai mult sau mai putzin....geppetto scrie:E o chestie mai sensibila asta ipotezele si adevarul.
In general explicatia cea mai simpla are cele mai mari sanse sa fie adevarata.
1. N-avem date concrete care sa sustina asa ceva (dovezi), avem doar legende.
2. Mai mult decat atat, stim cum se umfla o poveste transmisa pe cale (scuzati expresia) orala pana ajunge sa fie scrisa.
3. Nu-i o explicatie simpla decat daca nu am cunoaste absolut nimic despre istoria religiilor, arheologie, despre evolutia societatilor omenesti, paleontologie, antropologie etc... Nu poti renunta la niste adevaruri sustinute de dovezi de dragul unei ipoteze sustinute de interpretarea tendentioasa a unor povesti si desene. Pana cand nu apar dovezi pentru ipoteza colonizarii Pamantului ea ramane extrem de improbabila.
deci, tu crezi ca biblia, de ex. e "doar" o legenda? ce vrei sa zici cu asta? adica ar fi "doar" o povestire fantastica? numai un fel de roman sefe antic? cum se face ca multe povestiri, "legende"

Na, la asta ma refeream cand ziceam interpretarea tendentioasa a povestii. E exact treaba asta: auzi povestea si incerci sa gasesti o explicatie prin care sa aiba sens asa cum e ea.
E o poveste, cea mai simpla explicatie, (nu in mod sigur cea adevarata dar cea mai plauzibila) e ca a fost i n v e n t a t a
E o poveste, cea mai simpla explicatie, (nu in mod sigur cea adevarata dar cea mai plauzibila) e ca a fost i n v e n t a t a
hmmm,Adi G scrie:ei uite abia acum mi-am bagat prima bere in trompa, de-acu incolo putetzi sa zicetzi ca-s beatdar, intre noi vorbind, am 1,87m si in juru la 100kg.... n-am reusit niciodata sa ma imbat cu bere... nu pot sa bag atata bere in mine ca sa zic intr-adevar ca m-am imbatat...
pai inseamna ca nu stii cum, la's ca te invata mandea:
- se ia una naveta de bere, se merge la foc de tabara cu ea si se incepe munca
- pe la sticla cu nr.7-8 incepe sa te ia de cap, pe la a 10 a deja nu mai intra si esti putin grogy, pe la a 12a, surprinzator incepi sa te trezesti si culmea.....ti se face sete asa ca dupa berea 14 cand deja ai terminat naveta ta si berea amicilor (ca doar nu ai baut numai tu din ea) iti aduci aminte ca mai ai prin bagaje o sticla de vin pe care o dai gata repede ca iti este sete rau.
- in juma de ora garantat ti se rupe filmul si esti lemn, poata sa te de'a deadura din varf de munte, sau te poate arunca in Dunare ca nu simti nimic, iar dimineata.............doamneeee, domaneee ce se invarte pamantul asta si ce zgomot puternic ai in sfecla, ce mai urla si pasarelele astea......
(hmm, ce tanar eram, ce vremuri........)
sory baieti pt derapaj, dar am zis sa mai destind putin atmosfera ca prea v-ati incrancenat